8( ben kaç kişiyim ?

hoppi
19-04-2009, 20:25   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

administrator,all users,default user,user  

yaa document and settings'te üç tane ..user bitanede administrator var hepsinde de desktop,start menu,belgelerim var

ya şöyle tertemiz bitane user olsa ,desktop,start menu,belgelerim bitane olsa olmaz mı ? yönetici filan mı olunuyo bu gerekliyse saten öylemiyim nasıl anlarım ?
(pc benim).

ben sisteme zarar vermeden bunu nasıl yapbilirim  hepsini silsem bitane user kalsa veya bi tane admin kalsa olmaz mı ? yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

HaaNKs
19-04-2009, 20:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
315 mesaj

Böyle şeyleri niye kafana takıyosun ki. Onlar zaten XP de default olarak gelir. Bana sorarsan hiçbirini silme. Kullanıcı hesaplarında kimin yönetici olduğu, PC de kaç kullanıcı tanımlı olduğunu görebilirsin...

Son Düzenleme: HaaNKs ~ 20 Nisan 2009 17:07
Mustafa@PC
19-04-2009, 20:29   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

user=sensin
all user=paylşılan belgeler
adminstator=yönetici hesabının,sen zaten yöneticiysen gereksiz ama bencede silme

Bu arada başlık güzel olmuş :) ...

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 21:01   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Hiç bir şeyi silme, oradaki herşey sistem için gereklidir. Yeni kullanıcılar açılırken oradaki dosyalar kopyalanarak yeni kullanıcı alanı oluşturulur.

Mustafa Can
19-04-2009, 21:32   |  #5  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

yalnız bilgisayar yönetiminden administratör'ü devre dışı bırak

Mustafa Akın
19-04-2009, 22:39   |  #6  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Mustafa Can
yalnız bilgisayar yönetiminden administratör'ü devre dışı bı
Lâzım olduğunda nereden kullanacağını biliyorsa tabi.

hoppi
20-04-2009, 11:28   |  #7  
OP Üye
72 mesaj

arkadaşlar yine duramadım söyledikleriniz doğrultusundan biraz çıktım:

bilgisayar yönetiminden administrator'u devredışı yaptım sadece user kaldı.

sonra doc. and set.'ten administratoru default useri sildim sadece user+all user kaldı o da ii.

şimdilik bilgisayara bişey olmadı

yalnız ben taa bilgisayara format attırdığım günü (hiçbişeyini bozmadan)  ikinci bi kullanıcı hesabı açmıştım ve bu hesapta microsoft officelere mesela worde tıklıyorum böyle bişey kurulur gibi yapıyor açılmıyor veya açılınca çalışmıyordu tam hatırlamıyorum yönetici hesabımı ne zırvalıyordu sizce bu neden olur ?  

Mustafa Can
20-04-2009, 15:57   |  #8  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

default user gerekli geri yükle administrator ve Guest i sil

Mustafa Can
20-04-2009, 15:57   |  #9  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj
mustafa91
Lâzım olduğunda nereden kullanacağını biliyorsa tabi.
ayarlardan yeniden etkinleştirirSoru

Mustafa Can
20-04-2009, 16:00   |  #10  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj
hoppi
  arkadaşlar yine duramadım söyledikleriniz doğrultusundan biraz çıktım:

bilgisayar yönetiminden administrator'u devredışı yaptım sadece user kaldı.

sonra doc. and set.'ten administratoru default useri sildim sadece user+all user kaldı o da ii.

şimdilik bilgisayara bişey olmadı

yalnız ben taa bilgisayara format attırdığım günü (hiçbişeyini bozmadan)  ikinci bi kullanıcı hesabı açmıştım ve bu hesapta microsoft officelere mesela worde tıklıyorum böyle bişey kurulur gibi yapıyor açılmıyor veya açılınca çalışmıyordu tam hatırlamıyorum yönetici hesabımı ne zırvalıyordu sizce bu neden olur ?  

kendi oturumunda onu yapıyor mu eğer yapıyorsa kendi oturumu aç yüklein açıksın hiç elleme öbüründede silinir

Selçuk İslamoğlu
20-04-2009, 16:04   |  #11  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Afferim ne diyeyim...

Default user'ı sildiğin için, artık geçmiş olsun diyeyim sana. Documents and Settings içindeki klasörlerin hiç biri, eğer senin yeni açtığın kullanıcı adı ile açılmamışsa ÖNEMLİDİR VE DURMAK ZORUNDADIR. Administrator DAHİL. Hesabı kullan veya kullanma, kilitli veya değil...

Mustafa@PC
20-04-2009, 16:06   |  #12  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Sana silmemeni söylemiştik...

File Recovery Programlarını bir dene,

Sistem geri yükleme sorunu çözebilir...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 20 Nisan 2009 16:09
hoppi
20-04-2009, 23:06   |  #13  
OP Üye
72 mesaj

arkadaşlar sonunda default user'in yeni bir kullanıcı açtığımızda yeni kullanıcının açılabilmesi için ayarları aldığı klasör olduğunu anladım.
file recovery dosyayı kurtaramadı bende kendim bitane default user yaptım içine de userin içindekilerinin aynısını kopyaladım ntuser hariç çünkü o kopyalanmıyor
neyse bu sayede yeni kullanıcı hesabım sorunsuz açılıyor
şimdi gelelim bu hesapta çalışmayan programlara :

Mustafa Can
kendi oturumunda onu yapıyor mu eğer yapıyorsa kendi oturumu aç yüklein açıksın hiç elleme öbüründede
word user oturumumda sorunsuz açılıyor diğer oturumda

oluyor.(cd'm yok)
clickivo sözlük programına tıklayınca

oluyor
bide google chrome hiç açılmıyor.bunlar dışındaki herşey düzgün çalışıyor.

(bu sorunlar default user'i silip tekrar kendi çabamla oluşturmadan önce de vardı)

her_dagim
20-04-2009, 23:19   |  #14  
Taze Üye
6 mesaj

çalıştıra "sfc /scannow" yaz tırnaklar hariç xp cdsini tak bi dene belki yerine gelir

OnlyMann
20-04-2009, 23:29   |  #15  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

siz 3 kişiydiniz hoppi can default user, all user ve user (size ait kullanıcı) fakat bir inat uğruna diğer (sistem için gerekli olan administrator olmazzsa olmaz) kullanıcıyı sildiniz. eğer kullanıcınız admin grubunda değilse ilerde sorunlar çıkacak ve bunlara müdahale etmek için yönetici olmanız istenecek. bunu sağlayamadığınız zaman hemen feryat kopacak ne yapayım diye, hariçten sesler gelecek formatla kurtul diye.
Bak arkadaşım kullanıcı silmek yerine senin için gereksiz olduğunu düşündüğün kullanıcı devre dışı bırakmak yerinde olacaktır. Hatta Administratoru bırakma şifresini karöaşık hale getirip öyle bırak (şifreyi de unutma ama) zaten o silinen kullanıcı diye bilinenler kullanıcı değil sadece guest misafir yetkisiz basit bir kullanıcı (pasifize edilebilir) yeni kullanıcı açılması gerektiğinde makina default user kullanıcısının profilini referans alarak oluşturuyor, all user ise makinada tüm kullanıcılarda ortak olarak bulunması gerekenleri oluşturuyor. Neyse bununla geçmiş olsun. Artık ileride başka sorularda sorunsuz cevaplarla karşılaşmanız dileğimle.

hoppi
21-04-2009, 07:59   |  #16  
OP Üye
72 mesaj

tamam click ivoyu öteki oturumda tekrar kurunca düzeldi

ben bu officeleri anladım galba şurdaki ertan arkadaşta buna değinmiş https://www.chip.com.tr/forum/kon ... sorun&TOPIC_ID=6926 cd den yüklemekten başka çare yok gibi.

Son Düzenleme: hoppi ~ 21 Nisan 2009 09:20
Mustafa Deniz
21-04-2009, 11:30   |  #17  
Mustafa Deniz avatarı
Yıllanmış Üye
752 mesaj

Öncelikle geçmiş olsun.
Sisteminde yüklü programların bazılarının dosyası silinmiş. şimdi
1. sıradaki problemini çözelim:
Linkteki dosyayı masaüstüne indir

[1.7mb]
bulunamayan dosya hatasında indirmiş olduğun dosyayı gözat butonu ile tanıt devam et.  başka eksik dosya uyarısı verirse ismini yaz upload edeyim.
2. ve 3. problemlerinin çözümü ise her iki programıda kaldır Ccleaner veya benzeri programla sistemini temizle sonra yeniden kur.

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 21 Nisan 2009 11:33
hoppi
21-04-2009, 14:02   |  #18  
OP Üye
72 mesaj
DEMU
Öncelikle geçmiş olsun.
Sisteminde yüklü programların bazılarının dosyası silinmiş. şimdi
1. sıradaki problemini çözelim:
bulunamayan dosya hatasında indirmiş olduğun dosyayı gözat butonu ile tanıt devam et.
  gözata tıklayınca bu indirdiğim cab dosyasını görmüyor.neyse çok teşekkürler benim diğer kullanıcı düzgün o bana yetiyor şimdi kurcalamıyım fazla.

saten bi kıl dönmesi sorunum ortaya çıktı bilgisarı değil kendimi düşünüyorum şu anda hastaneye gideceğim bu gün genel cerrah yokmuş yarın artık.

aman arkadaşlar sandalyede kaykılık oturmayın
her gün özellikle banyodan sonra malum yerleri havluyla silip süpürün kılmıl kalmasın (uzmantv'de çok güzel anlatıyor doktor)
bu konuda burda olmadı ama neyse,kendinize iyi bakın   

herkese teşekkürler,hoşçakalın