8 kat daha hızlı bir Opera!

CHIP Online
01-03-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Hızıyla şaşırtan ve Chrome'u bile geçen Opera'nın yeni sürümü bir adım daha ilerledi: İndirin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/8-kat-daha-hizli-bir-opera_18521.html

Resimlerle: 1991'den 2009'a tüm internet tarayıcılar

Opera internet tarayıcının en son beta sürümü olan Opera 10.50 beta, hem PC hem de Mac kullanıcılarının denemesi için indirmeye sunuldu.

Opera, 10 sürümü ile kullanıcıları şaşırtmıştı ama esas şaşırtan 10.50 beta sürümü oldu. Tarayıcının geliştiricileri bu sefer hıza ağırlık verdi ve yepyeni bir JavaScript motoru olan Carakan'ı kullandı. Bu değişiklik, Opera'nın ifadesiyle "Opera 10'dan 8 kat daha hızlı"

Ayrıca HTML5 ve CSS 3 gibi yeni standartlar için Vega isimli yüksek performanslı bir grafik kütüphanesi de bu sürümde yer alan önemli özellikler arasında.

Tüm konu: 8 kat daha hızlı bir Opera!

İzleyin: Opera Unite

Resimlerle: 1991'den 2009'a tüm internet tarayıcılar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Opera'nın yeni sürümünü nasıl buldunuz?

BeyazLotus
02-03-2010, 00:11   |  #2  
BeyazLotus avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
180 mesaj

Arayüzü daha da güzelleştirmişler. Üstelik bazı tema yapımcıları yeni çıkan bu sürüme özel temalar yayınladı yeni. Yeni temaları indirerek tarayıcımda resmen görsel şölen yaşadım. Hız konusuna gelince, eskiye oranla gerçekten hızlanmış Opera. Sitelerde çok hızlı tepki veriyor. Ama bu hız artışı 8 kat değil :)) pc ve internet hızına göre 2 ile 4 kat arası değişir. Alt kattaki komşuya oranla (1Mbit) benim internetimde (6Mbit) daha çok hız artışı oldu.
Sonuç olarak hem görsellik hemde hız açısından çok iyi iş çıkarmışlar. Eskiden olduğu gibi favorim Opera.