İyi aksamlar arkadaslar
Ttnet netlımıtsız 8mbit tarifesini kullanıyorumm..Bizim sokakta yeni evlere hat telefon hattı cekılmedıgınden dolayı arka sokaktaki yeni apartmanda oturan tanıdığın evıne hattımızı nakıl ettırdık..Ordan arada 11-12 metre ile telefon hattını kendı evıme cektım ve hem ınternet hemde telefon kullanıyorum..Fakat adslin ayarlarına gırdıgımde adsl hızımın 288 / 1024 kbps yazıdıgını gordumm.Sızce bır yanlıslık mı var yoksa dogru mudur? Danısmak ıstedım..Bu arada bırseyler ındırırken ortalama 70-90 kbps arası download yapıyorum.. Tesekkur ederım.
8 Mbit'de 1024 kbps yazıyor
Yardım edecek kımse yok mu
??
TTNet'i aramalısın. 8 Mbps paketde bazen 1 Mbps bağlantısı veriyorlar nedeni belirsiz.
Aradım 8mb netlımıtsız tarıfesındesınız dıyor..
normal değil
kota aşımından dolayı hızınız düşürülse de orada 8 mbit tarife hızı yazmalıdır.
Hız düşünce orada ki yazı düşmez.Yani o anlık bir hız ölçer değildir
Kullanılan paketi biliyorsun zaten tekrar ara derdini anlat hızını sıfırlamaları gerekiyor.
Cevaplar ıcın tesekkurler fakat soyle bı sorun daha var..Soyledıgım gıbı o apartmana giriş 15 metre olsa ordan da benım odaya 13-14 metre kablo gelıyorr..O evden duvardan gelıyor benım odaya gırıyor o kablonun ucuna splitteer taktım..Ordan da 2 kablo ckıyor biri mıodeme biri telefona gıdıyor..Aradakı uzunluk da yavaslatıyor olabılır...Ama yavas olsa bıle adsl modem sıtessınde 8 mb yazması gerekıyor degıl mı?Birde daha 5 gb falan download yaptım hız daha dusmedı...Tesekkurleerr.Tekrardan arayıp yazarımm..
o kadar küçük mesafeler hızı azaltmaz
15 mt apartman girişi
modemden sonra 13 mt cat5 gibi uzunluklar hızı düşürmez.
Ana pop belki de 25 km uzakta,ona bağlı santraller de veriyi size 5 km uzaktan gönderiyor.
3-5'in hesabı olmaz olsa bile 8mbit'ten 1'e düşmez.
Sizin sorununuz ana pop sorunu ya da tarife sorunu
Hmm.anlıyorum tarife sorunuysa onu tekrar arayıp soylucem..Su anda ttnete ulasılamıyor.Calısma oldugundan dolayı..Yan apartmana bizim hattı bıraktılar fakat..Sımdı ben adını bılmıyorumm.3lu prız gıbı bısey var..Bılıyosunuzdur zaten.Bırıne jack takılıyor,biri şif,biride televızyon ıcın..İste o jack olan bolume 2 tane kablo bırakmıs oraya nakıl yapan eleman..Biri yeşil biride beyaz kucuk kablo..Bende ordan normal telefon kablosu ıle 3 kablolu(yesıl-beyaz-turuncu) tek kabloyu bagladım ve onun ucunu splittere bagladım..Bu kablo yanlıs ıse ondan dolayı olabılır mı..Cunku dedıgınız gıbı cat5i araştırdım benım bagladıgım kablo oyle degıl..Tesekkurlerr
telefon kablosu ters de bağlansa internet gelir.
Cat5'den veya sizin kablonuz usb ise de yine de bundan kaynaklandığını düşünmüyorum
Tamam tesekkur ederım..Su ttnete ulasabılsem konusucamda kımse cıkmıyor bır turlu
Mcafee'nin dediği gibi o mesafeden hız kaybı olmaz. Ayrıca hız kaybı olsa bile modem panelinde ttnet'in sağladığı hız belirtilir ama dosya indirirken hiçbir zaman o hıza ulaşamazsın ya da modem'in telefon sinyali geç gelir.
Peki modem panelınde 1024 mb yazıyor..http://hiztesti.ttnet.com.tr/ surdan yaptıgım testte de download hızım 850-900 larda gozukuyorr..8 mbite gore bu download hızı normal bencee.Fakat ındırme yaparken torrent yada mozıllada neden 100 lerde gozukuyorr..Ayrıca bu ttnetın sıtesındekı hız testi internet hızını mı gosterıyor yoksa download hızımı mı gosterıyor..Bu yazdıklarımı da cevaplarsanız cok sevınırım..Tesekkurler
internet hızı ile download hızı aynı şeydir.Bir siteye girerken de download yapmaktasınız.
O yüzden download upload hızı ölçülür.
Az once ttneti aradım sonunda actılar gorustum..8 mbit paketındeymısım fakat 1 olarak gozukuyomuss..Cunku hattım 1i kaldırıomuss.Neden dıee sordugumda da telekom mudurlugu ile aranızz 2.5 km ondan dolayı 1 mbite kaldırıomuss..Bende ne yapcagımı bılemedımm sasırdım kaldımmm..Yapcak birşey yok herhalde..
2.5 km normal bir mesafe.
Ttnet yine bahaneler buluyor.
Onların demesi ve senin hız testine göre,testte 850 kb görmen imkansız
pardon pardon doğru 1 mbit paketinde 850 900 kb normal.Kb ile mb'ı karıştırmışım
7-8mbit görmeniz imkansız
Tmm o zaman..1 mbit olduguna gore 800-900 kbps goruyorum download da 100 kbps..O zaman hıc bı yerde 8mbiti bırak yarısı gozukmez ne bıcım bı ıstır bu anlamadımmm...Ben taahhür bittikten sonrada aylık 50 lira odeyerek tahaattusuz ıstemıstımm.Dun bı aradım 6 ay once aradıgımda 24 ay taahhut yapılmıss..Bu ttnette arıza var...Taahhut olmasa cıkcam ama ıdare etcez artık..Paranın hakkını veremıyorlarr
MB : MegaByte
Mb : Megabit
Mbps : Mega Bit Per Second
Kbps : Kilo Bit Per Second
Karıştırmışsın sago :)
Ayrıca ;
8 Mbps = 8196 Kbps
8196 Kbps = 1 MB / Sn.
1024 Kbps = 125 KB / Sn.
Hızın normal. TTNet'in verdiği hız normal değil.
Genelde 1 Mbps hiç gelmez. 0.86 Mbps'de kalır. Yani 860 Kbps.
arkadaşım bu olay bendede oldu. önceden 8192 gösteriyodu bendede. sonra 4000 civarına düşürdüler.
hat yetmesinden değil ya bu şerefsizce bi ttnet oyunu...