4 aydır 8 mbite kadar netlimitsiz tarifesini kullanıyorum, cumartesi akşamından itibaren hızım 512 kb.Bu ay ya da daha önceden hızı düşen var mı? Gelecek ayda aynı şey oluyor mu acaba, bir de ttnet bunu hangi mantığa göre yapıyor 3 aydır düşürmüyorlardı?
8 mbit hız düşmesi
herkeste var forum 3 gündür bu konularla dolu.
Ttnet en sonunda kaşıkla vediğini kepçe ile aldı
Bence de ttnet terse getirdi : S
Çok küfür yedi bende bugün ttnet
Bu böyle giderse internetin tadı kalmaz yazık valla milletin bi internet zevki var onun da içine ettiler.
bunun böyle olacağı belliydi ama 99 liralık paketi size sonsuza dek 49 liraya kullandırmazlar.
49 lira ödüyor 1 mbit internet kullanıyorum.
1 mbite düşsün bari ona da razıyım
Ben bişi almadım, öfkeli değilim, adamları keriz yerine de koymadım kardeşim, böyle birşey yapmaları bana saçma geliyordu zaten 4 milyon farkla bu kadar hız farkı olmaz ama ttnetin abone toplama oyunu olduğu açıktı.
BTK Tarafından Yeni Paketler:
Şu anda 8 Mbit’e kadar hızlı ve 15 GB adil kullanım kotalı olan pakette iyileştirmeye gidilerek kota miktarı 25 GB’a çıkarılacak. 25 GB aşıldığında ise internet bağlantısı kesilmeden bağlantı hızı 1 Mbit’e düşürülecek. Ayrıca 8 Mbit’e kadar 50 GB kotalı yeni bir paket de devreye alınacak.
Yeni tarifler şöyle:
8 Mbit’e kadar hız, 25 GB Adil Kulanım Kotalı
8 Mbit’e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
16 Mbit’e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı
32 Mbit’e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı
50 Mbit’e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
100 Mbit’e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
Tüm paketlerde kota aşıldığı anda erişim hızı 1 Mbit’e düşürülecek. Türk Telekom’un bu paketleri “Kotasız” olarak adlandırması da ayrıca kafaları karıştırıyor. Kota aşımı durumunda ekstra bir ücret alınmaması ve bağlantının kesilmemesi sebeiyle kotasız dense de kullanıcıların erişim hızının 16 Mbit, 32 Mbit gibi yüksek hızlardan 1 Mbit’e düşürülüyor olması bu paketlerin tam anlamıyla kotasız olmadığını gösteriyor.
Bunların dışında bir de gerçekten kotalı paketler var. Yani kotayı aştığınız anda faturanıza ekstra ücret yansıtan meşhur kotalı paketlerden söz ediyoruz. Onlarda da şu şekilde gelişmeler yaşandı;
1 Mbit’e kadar hız, 4 GB kotalı
1 Mbit’e kadar hız, 6 GB kotalı
1 Mbit’e kadar hız, 9 GB kotalı
2 Mbit’e kadar hız, 4 GB kotalı
2 Mbit’e kadar hız, 6 GB kotalı
8 Mbit’e kadar hız, 4 GB kotalı
8 Mbit’e kadar hız, 6 GB kotalı
8 Mbit’e kadar hız, 12 GB kotalı
16 Mbit’e kadar hız, 5 GB kotalı
32 Mbit’e kadar hız, 10 GB kotalı
50 Mbit’e kadar hız, 15 GB kotalı
100 Mbit’e kadar hız, 20 GB kotalı
Bu paketlerde yapılan yeni uygulamaya göre bir fatura üst limiti belirlenecek. Fatura üst limitine ulaşıncaya kadar aşılan her 1 MB veri başına yaklaşık 0,005 TL ekstra ücret alınacak. Fatura üst limitine gelindiğindeyse satın alınan paket hangisi olursa olsun bağlantı hızı 1 Mbit’e düşürülecek'miş
Tek kelime ile rezillik...
Yeni tarifler şöyle:100 Mbps'e kadar hız diyor da biz 100'e ulaşabilecek miyiz ki?
8 Mbit’e kadar hız, 25 GB Adil Kulanım Kotalı
8 Mbit’e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
16 Mbit’e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı
32 Mbit’e kadar hız, 50 GB Adil Kulanım Kotalı
50 Mbit’e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
100 Mbit’e kadar hız, 100 GB Adil Kulanım Kotalı
merhaba arkadaşlar aynı durum ben de söz konusu. Ancak netlimitsiz 8mbite kadar tarifesinin sözleşmesinde bu durumdan bahsetmiş. aylık download kotası 15gb geçtiği zaman hızınız otomatik 512 kbite düşürülüyor. ay başında tekrardan 8 mbit oluyor tabiki yine 15 gb kotalı.
Maalesefki sözünü ettğiniz 8 Mbit’e kadar hız ve 15 GB adil kullanım kotalı olan pakette iyileştirmeye yönelik tarife değişikliği ile ttnet tarafından BTK ya sunulan yeni paket sadece aşağıdaki illeri kapsamaktadır;
"... Kullanıcı belirtilen hıza kadar hattının desteklediği en yüksek hızı kullanacaktır. Kullanıcının ay
içerisindeki veri kullanımı belirtilen adil kullanım noktasına ulaştığında kullanım hızı ay sonuna kadar 1
Mbps olacak şekilde düşürülecektir.
3/3
** Bu paket yalnızca şu illerde hizmete sunulacaktır: Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin,
Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan,
Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu,
Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun,
Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.
Bu açıklamadan şu an için çıkan sonuç metropollerdeki ve abone yoğunluğu olan illerdeki kullanıcılar kapsam dışında tutulmuş...Ve Onlar için ; 8 Mbit’e kadar hız ve 15 GB adil kullanım kotalı olan paketteki revizyon 25 GB a kadar 8 Mbit e kadar hızla "adil kullanım" sonrasında 1 Mbps e hızın inmesi söz konusu değil , "eski tas eski hamam" aynen hemde icraatla (uygulanarak) sürecek...
Devamı için: https://www.chip.com.tr/konu/adsl-hizlarimiz-artiyor-iste-kotali-internet-tarifeleri_21777_5.html#ixzz0xXySW12h
Doğrudur.Bir yıldır bu paketteyim.daha 1 mb ye bile düşmedi hızım.Yani arkadaşın dediği gibi bazı iller bu kapsamdan çkartılmış.Bunlar benim son 3 aylık downloadlarım.Hız düşseydi bu kadar indirmeyi yapamazdım.
TTNet mağdurları Fan Club açıcam yakında :)
49 liraya 1 mbit internet günümüzde saçmaydı . insanlar, belli bir hakları olduğunu düşündüğü için aynı fiyata doğal olarak daha iyi bir hizmet almak istediler bu kesinlikle 49 liraya 1 mbit kullananın ve ya hemen hemen aynı fiyata 8 mbit kullananın suçu değildir. Burda göz ardı edilen şudur acaba benim kullandığım internet paketi alınan paranın karşılığını veriyormu ? Günümüzde 50 tl basit bir rakam olarak görünebilir bazılarımız için ama 50 tl ye bu hizmet ne verilir ne de alınır ... Söyleyeceğim şu araştırmalarıma göre " doping " bu alanda iyi hizmet veren bir servis detaylı birkaç araştırmadan sonra internet sağlayıcımı değiştirebilrim. Sizede şunu söylim arkadaşlar ttnet eğer kullanıcılarının azıldığını görürse illaki bir önlem alıcaktır. Burda yapılması gerek insanların; kaz yerine insan olarak kendilerini düşündürmek...
49 liraya 1 mbit internet günümüzde saçmaydı . insanlar, belli bir hakları olduğunu düşündüğü için aynı fiyata doğal olarak daha iyi bir hizmet almak istediler bu kesinlikle 49 liraya 1 mbit kullananın ve ya hemen hemen aynı fiyata 8 mbit kullananın suçu değildir. Burda göz ardı edilen şudur acaba benim kullandığım internet paketi alınan paranın karşılığını veriyormu ? Günümüzde 50 tl basit bir rakam olarak görünebilir bazılarımız için ama 50 tl ye bu hizmet ne verilir ne de alınır ... Söyleyeceğim şu araştırmalarıma göre " doping " bu alanda iyi hizmet veren bir servis detaylı birkaç araştırmadan sonra internet sağlayıcımı değiştirebilrim. Sizede şunu söylim arkadaşlar ttnet eğer kullanıcılarının azıldığını görürse illaki bir önlem alıcaktır. Burda yapılması gerek insanların; kaz yerine insan olarak kendilerini düşündürmek...
Ttnet'in kullanıcısı azalır mı sence?
Bireysel kullanıcıları azalsa smile;turknet gibi firmalara gitse bile.
Ttnet senden kazanamadığı parayı bu firmalardan (smile;turknet)kazanmaya başlayacak.
Bu firmaların kullanıcı sayısının artması demek;ttnet'in bunlara ayırdığı altyapı ve desteğinin artması ve bu desteğin maliyetinin yeniden fiyatlandırılması demektir.Ve BTK ile beraber Ttnet bu tür hakların hepsine de sahiptir.
Ancak tabii ki yine de kendi müşterisini elinde tutmak isteyecektir.
Ayrıca;merak etmeyin kotasız internet devri sona eriyor.Tarifeler ile başımızı döndirmeye devam edecekler.Herkesi bu oyunun içine çekecekler.
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 24 Ağustos 2010 23:36