8 yerine 3.5mbit yardım edermisiniz ?

tatalanya
26-07-2009, 10:27   |  #1  
tatalanya avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

Arkadaşlar 8mbit nete gectim,hızım santrale olan yakınlığımla alakalı oılarak 8mbit oluyormus dedi ttnet,santrale 10 dk mesafedeyim ama hız testim 3.5mbit geçmiyor,arkadaşım santrale 1 saat uzaklıkta hızı 7mbit :( deli olcam sizce neden oluyor ?

daha önce 4mbit kullanmıstım,tam verim alıyordum 4mbitten

msaatci
26-07-2009, 11:37   |  #2  
msaatci avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

onu bilmiyorum ama ben 512 kb bağlanıp yeterli verimi alıyorken nasıl 3.5 mbit ten şikayet alınıyor bilmiyorum.

ayrıca bu konuyu servis sağlayıcınıza danışmanız daha doğru olur sanki.

Son Düzenleme: msaatci ~ 26 Temmuz 2009 11:39
HugOBoss___
26-07-2009, 12:38   |  #3  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

Kullandığınız Bilgisayarın Durumu
Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın konfigürasyonu ve durumu İnternet kullanımınızı etkiler. Örneğin, bilgisayarınıza İnterneti kullanan bir virüs bulaşmışsa, bu virüsle İnternetinizi paylaşmak durumunda kalacağınızdan, kullanım hızınız düşer. Ya da bilgisayarınızda yüklü olan bazı programlar güncel sürümlerini İnternetten otomatik olarak yüklemesi için ayarlandıysa, bu yükleme sırasında İnternette gezinti hızınız yavaşlayabilir. 

Telefon Hattının Kalitesi
Telefon hattı ADSL erişiminin kalitesini belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Telefon hattı olarak döşenmiş olan bakır kablo, ince bir kablo ise aynı anda daha az veri taşınır. Kabloda olabilecek etkileşimlerden ya da başka sebeplerden kaynaklı gürültüler, ADSL erişiminin yavaşlamasına ya da sağlanamamasına sebep olabilir. Eğer sıklıkla kopmalar olan bir kablo ise, telefonunuzla birlikte ADSL’inizde de kesintiler yaşanacaktır. 

Telefon Santraline Uzaklık
ADSL, uzaklık arttıkça hızın azaldığı bir iletişim teknolojisidir. İdeal koşullarda, merkezi cihazların kurulu bulunduğu santralden 5.5 km mesafe uzaklığa kadar ADSL hizmeti sağlanabilmektedir. 

Telefon Santrallerinde Kurulu Merkezi ADSL Cihazlarının Performansı
Kullanılan merkezi cihazların performansı, ADSL erişiminizin hızını ve kesintisizliğini etkiler. 

ADSL Modem/Router'ın Performansı
Kullandığınız cihazın performansı, ADSL erişiminizin hızı ve kesintisizliğini etkiler. </font

tatalanya
26-07-2009, 18:53   |  #4  
tatalanya avatarı
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj
Alıntı: msaatci  
onu bilmiyorum ama ben 512 kb bağlanıp yeterli verimi alıyorken nasıl 3.5 mbit ten şikayet alınıyor bilmiyorum.

ayrıca bu konuyu servis sağlayıcınıza danışmanız daha doğru olur sanki.

ttnetin amacı belli 8mbit altında net bırakmamak,15gblik gizli kota koymak,8 den aşağı bi pakete geçmem mümkün olmadığı için 8mbite geçtim,verdiğim paranın karşılığının bana 8/4 gelmesi kazık gibi geldi afedersin,yakınmamak mümkün değil

msaatci
26-07-2009, 18:57   |  #5  
msaatci avatarı
Yıllanmış Üye
475 mesaj

haklısın o konuda. ama ben şu 15 gb adil kullanım dedikleri kotaya sinir oluyorum. şahsen ben uydunet kullanıyorum. adsl den 1 yıl önce sıyrıldım ve çok mutluyum. çok kazıklanmışım.
ama adil kullanım diye yaptıkları adaletsizlik bence en büyük işgüzarlık.
ve piyasaya artık 3g ile ciddi rekabet gelmesini umuyorum. bu ttnet bağımlığından biran önce ve ACİL olarak kurtulmak gerek.

tatalanya
26-07-2009, 23:43   |  #6  
tatalanya avatarı
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj
Alıntı: msaatci  
haklısın o konuda. ama ben şu 15 gb adil kullanım dedikleri kotaya sinir oluyorum. şahsen ben uydunet kullanıyorum. adsl den 1 yıl önce sıyrıldım ve çok mutluyum. çok kazıklanmışım.
ama adil kullanım diye yaptıkları adaletsizlik bence en büyük işgüzarlık.
ve piyasaya artık 3g ile ciddi rekabet gelmesini umuyorum. bu ttnet bağımlığından biran önce ve ACİL olarak kurtulmak gerek.
aynen katılıyorum dediklerine kardeşim

ttnet eski 1mbit paketleri ortadan kaldırmaya çalışıyor,yeni üye alımı yok o paketlere,

soruyoruz ttnet'e 15gblik adil kullanım kotası diye birşey var,pek neden aylık ücreti 89 lira olan pakette 15 gb diye bi limit yok,onlar söz mü verdi size adil kullancaz diye,ttnetin yaptığı resmen paraya göre adam kayırmak

49 lira ver - 15gb adil kullanım limiti olsun
89 lira ver- adil kullanım limiti olmasın