8.Formatımı Attım Sorun Devam Ediyor. Sorun Ne ?

tugrul_tutak
09-10-2010, 01:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Sorunum çok büyük çoooook ..

Hemen başlıyım anlatmaya.

Harddiskim sata olduğu için, Anakartımda biraz eski olduğu için Sata/Raid Driveri Normal Orjinal Xp Cd'lerde olmadığı için kurulum yapmıyor.

Bende mecbur Perfect Xp veya Tnc Xp ile kurulum yapıyorum. Çünki Bildiğiniz üzere bu tür cd'lerde Sata entegreleri mevcut.

Bundan bi hafta önce Perfect Xp 2010 Sp-3 ile kurulumu yaptım. Hiç bir sorun yok. Programlarımı felan kurdum. Sorunsuz şekilde 2 saat kullandım. Taaaki bilgisayarı kapatıp ertesi gün açıncaya kadar.

Bilgisayarı açtığımda birde ne görüyüm. Ne winamp, Msn, Mozilla, Explorer, vs.. gibi hiç bir exeyi çalıştırmıyor. Hata mesajı felanda vermiyor. Görev yöneticisinden bakıyorum. Tıkladığım hiç birşey orda da çalışmıyor. Aksine hiç bir kurulumda yapamıyorum. Çünki hiçbir exe çalışmıyor.

Üşenmedim ve Perfect Xp ile tekrar format attım. Bilgisayarı kapatmadan Programları kurdum, Birde antivirüs kurdum. Taramayı yaptım. 3-5 Virüs sildi. Bu sefer oke dedim. Kapattım pc'yi tekrar açtım. Sorun yine aynı ..

Üşenmeden 8.formata kadar denemediğim kalmadı. 8. formatı yeni attım. Sorun yine aynı.

Kurduğum programlarda virüs olamaz. Çünki 8.formata kadar kuracağım programları taratmadığım virüs programı kalmadı. Sonuç Tertemiz

Peki ya sorun nerde ?

Banned
09-10-2010, 02:04   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bu tür abuk sabuk işletim sistemleriyle uğraşacağınıza netten nlite yazılımını, sata sürücünüzü ve sp3 ü indirip xp cd nizi bilgisayara kopyalayıp  nlite ile sata sürücüyü ve sp3 entegre etseniz bence sorun yaşamazsınız. içeriğini kendiniz bile bilmediğiniz bir cd ile kurulum yapıyor sonra sorun nedendir diye soruyorsunuz. O cd leri yapanlar kimbilir neler eklemişlerdir içerisine.

tugrul_tutak
09-10-2010, 02:16   |  #3  
OP Yeni Üye
25 mesaj
Alıntı: khramn  
Bu tür abuk sabuk işletim sistemleriyle uğraşacağınıza netten nlite yazılımını, sata sürücünüzü ve sp3 ü indirip xp cd nizi bilgisayara kopyalayıp  nlite ile sata sürücüyü ve sp3 entegre etseniz bence sorun yaşamazsınız. içeriğini kendiniz bile bilmediğiniz bir cd ile kurulum yapıyor sonra sorun nedendir diye soruyorsunuz. O cd leri yapanlar kimbilir neler eklemişlerdir içerisine.
Son çare onu denemeyi düşünüyodum zaten. Ama sorunun işletim sisteminde olmasına emin olamamıştım.

mcafee23 ayrılmıştır
09-10-2010, 03:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

sorun perfect xp'de değiştirin.
Ben internetten hiç böyle sürüm indirmiyorum sorun biraz da sizde...

ProFCJ
09-10-2010, 09:52   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
78 mesaj
Alıntı: khramn  
O cd leri yapanlar kimbilir neler eklemişlerdir içerisine.
hocam bende perfect sp3 kullanıyorum hiç böyle düşünmedim eyw

Rlsr
09-10-2010, 10:21   |  #6  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

o cd lerin içine bir sürü şey ekleyen de var... ben de hiç kullanmadım ama başka bilgisayarlara kurdum... bazıları sorunsuz olabilir tabi hakkını yememek lazım kimsenin ama bu hata internetten indirdiğin xp den gibi gözüküyor...

alexkidd
10-10-2010, 00:41   |  #7  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
361 mesaj

kendiniz yapmadığınız hiçbir işletim sistemi kolay kurulumuna güvenmeyiniz, ben bilgi çalmak istesem en başta yapacağım şey böyle bir cd hazırlayıp arkadaşlarım vasıtasıyla yayılmasını sağlamak, o yüzden orjinal yazılımlardan vazgeçmiyoruz.

infoman
10-10-2010, 00:59   |  #8  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

En güzel işletim sistemi, oynanmamış, orijinal işletim sistemidir.
Güvenmeyin perfecte vs vs ye. Adamların gömmediği şey yok, birde güvenilir diyorlar gülüyorum.

DoganYildiz
14-10-2010, 11:38   |  #9  
Üye
70 mesaj

Bios üzerinde sata diskler için İDE gibi davranmasını sağlayan opsiyonları var. Onu denediniz mi?