Buz olmuş şişe ve fan olarak yapıştıracam altına fotoları ve capsleriyle beraber koyucam saniye saniye :) eğlenceli olacak izleyebilirsiiniz. :)
(-80 Derece) İlginç Soğutma :D Bol resimli gel
- 1
- 2
Deniyecem ama başarısız olursa bilmiyorum :) buzlukta 10 şişe falan var. Buzlar eriyince değiştirecem.
Demirleri falan cıkardım simdi.
aman dikkat arkadasım buz olmuş şişenin tamam içinde buz var başta dışı kuru ama içindeki buz eridikce dışı da nem yapar ve akmaya başlar ekran kartını soğutayım derken pc den olursun..!!!!
fanlar yeterli kalmıyorsa benim yaptığım bi soğutma sistemi var ekran kartı için fotoları çeker koyarım benzerini yaparsın zor birşey değil..
Cekip fotosunu koyarmısın rica etsem :)
Not: O yeri bantlamadım. Bantı ters koydum üstünden bi daha bant gectim. Yani bant değmedi chip şeysinin oraya.
Diğer fotolar geliyor :)
Yorum yokmudur hic? bakan yokmu?
Ayrıca kasanın yanında direk fişe bağlı demirden bir fan var :D feci bişey ;
Evet Sonuç ;
-80 Derece!
-74 ile -80 arası gidip geldi.
Fotosunu cektim fakat pc reset attı :D bende cıkardım herşeyi nolur nolmaz diye. Reset attı falan.
Foto ekleyemediğim icin üzgünüm. Fakat ciddiyim -74 ve -80 arası gidip geldi
Sana daha kolay bir yöntem söyleyeyim,kasada ekran kartının tam altına denk gelen yeri 12Cm,lik fan takılacak şekilde kes ve bir adet 12Cm,lik fan tak ve fan ekran kartına doğru hava üfleyecek şekilde olsun,ekran kartının sıcaklını düşürmede daha etkili olur veya böyle bir şey alabilirsin ama kasanın içindeki sıcak havayı üfler az etkisi olur.
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=0761345-75060-8
40tl o da. Ben onun yerine ekran kartı alırım neredeyse :) :P
0 derece anca vardır biliyorum ama cok ciddiyim -80 gösterdi. Sensör hata yapmıştır veya başka bişey olmuştur bilmiyorum ama. Cok ciddiyim -80 ile -74 derece arası gidip geldi.
Yalan borcum yok.
Sensör bozuk bence. 195 derecede görmüştüm ben :D everest asus her bi programda.
Buz dolu şişen yaklaşık -8 ila -4 derece arasındadır. Aynı şekilde işlemcide deneyen bir arkadaşım vardı. P4 işlemci 40 derecedeydi. senin ekran kartınında farklı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sensörde mutlaka problem vardır. Birde kartın her yerini bantlasaydın keşke. Ekran kartının sıcaklığından buharlaşan su kartın üstünde tekrar yoğunlaşır. Bu da ekran kartına ciddi zararlar verebilir. Böyle birşeyi kuru buzla denemen daha iyi olur sanırım.
haa sen o pc 195 derece diyen arkadaşsın :D
Arkadaşım -80 derece olamaz. -80 dereceye el değdiremezsin. :D - derecelere inemezsin o şekilde. Isı alış verişi kanunu var. +5 / +10 dereceye kadar düşürsen iyi. -80 hayal. :) Ayrıca -80 dereceyi hangi buzdolabında elde edeceksiniz?
https://www.chip.com.tr/forum/ekran-karti-195-derece_t212787.html
:)) Yine aynı kişi yani sensör bozuk.
dostum kolay gelsin öncelikle.. bir fizikçi olarak söyleyim kasanın sıcaklığın -80 dereceye inmesi de 195 dereceye çıkması da imkansız.. muhtemelen ölçüm yapan termometren bozuktur. genelde kasanın içindeki termometreler direnç termometreleridir ve akıma bağlı ölçüm yaparlar, muhtemelen ekran kartın çalıştığına göre o dirence giden akımda(kabloda) bir sorun söz konusu.. ekran kartının eğer garantisi devam ediyorsa sana tavsiyem.. o ekran kartında sıcaklıktan ötürü vs. bi nedenle geri iade etmen. birde bu şekilde bir soğutma yapacaksan hem daha uzun ömürlü olması, hemde buhar ve nem yapmaması nedeniyle nitrojenli buzlardan kullanabilirsin bu sayede -20 derecelerde bir soğutma yapabilirsin ve oem parçaların için daha sağlıklı deney desem doğru olur sanırım yapmış olursun..
Evet Sonuç ;ÖHHÖÖ ÖHHÖÖÖ KÖÖHH KÖÖHH cigara öksürtüyo da
-80 Derece!-74 ile -80 arası gidip geldi.
Fotosunu cektim fakat pc reset attı :D bende cıkardım herşeyi nolur nolmaz diye. Reset attı falan.
Foto ekleyemediğim icin üzgünüm. Fakat ciddiyim -74 ve -80 arası gidip
-80 derece de hangi elektronik malzemenin çalışabileceğini düşünüyorsunuz ki
Dünya üzerinde yapılagelmiş en iyi elektronik malzemeler askeri sınıf olup -40 derecede storage olmaktadırlar.
Not: hangi buzdolabı ile -80 dereceye ulaşabildiğini de bilmiyorum ama benim bildiğim en iyi derin dondurucular -20 lere ulaşabiliyor..
:D
Bu -80i bilmemde. Bi hata bişeyler oldu
195 de. Ekran kartına 5cm uzaklıktaydı elim nereedyse yakıyordu o derece.
Yakınlaşamadım bile
Şuan 95 derece ve elimi değdiremiyorum :) değdim feci yaktı.
ÖHHÖÖ ÖHHÖÖÖ KÖÖHH KÖÖHH cigara öksürtüyo dadostum metaller en iyi iletken özelliklerini düşük sıcaklıklarda gösterirler o sebepten gerekli soğutma yapılırsa eğer ben kefilim -200 derecede bile çalışırlar.. buna bir bilgisayar kesinlikle dahil..
-80 derece de hangi elektronik malzemenin çalışabileceğini düşünüyorsunuz ki
Dünya üzerinde yapılagelmiş en iyi elektronik malzemeler askeri sınıf olup -40 derecede storage olmaktadırlar.
Not: hangi buzdolabı ile -80 dereceye ulaşabildiğini de bilmiyorum ama benim bildiğim en iyi derin dondurucular -20 lere ulaşabiliyor..
:D
dostum metaller en iyi iletken özelliklerini düşük sıcaklıklarda gösterirler o sebepten gerekli soğutma yapılırsa eğer ben kefilim -200 derecede bile çalışırlar.. buna bir bilgisayar kesinlikle dahil..Metallerle iletkenleri,
İletkenlerle yarıiletkenleri,
Yarıiletkenlerle süper iletkenleri bilmeliyiz.
Teoride Mutlak sıcaklık olarak kabul edilen -273 derece cantigrad ta süper iletkenlik oluşur.
ve madde moleküllerine ayrılır -273 te biz -271 e falan inmişiz heralde. bi şey duymuştum -273 derecede ışınlanma olabilecek falan diye
- 1
- 2