80048820 hatası

sodom66
25-08-2009, 21:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj

msn e giremiyorum 80048820 hatası alıyorum nasıl çözebilirim şimdiden teşekkür ederim modemede reset attım pc yi açıp kapadım  ama yinede aynı hatayı veriyor sorun gider de sorunu çözmüyor

Son Düzenleme: sodom66 ~ 25 Ağustos 2009 21:05
International Affairs
25-08-2009, 21:13   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

1) İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
2) Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
3) Explorerın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internetseçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindekiAutomatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
4) MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msnde "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection,"ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırınokeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
5) Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internetseçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki securityaltındaki
"Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
"Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
"Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
6) Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan
aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde reğisterinbaşarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizibitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restartedip deneyin.
Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.

sodom66
25-08-2009, 21:47   |  #3  
OP Yeni Üye
48 mesaj

aynı hatayı alan arkadaşlar için yazıyorum hatanın nedeni benim ufaklığın pc nin saati ile oynamasıymış kısa bir araştırmadan sonra pc tarih ve saatini yanlışsa düzeltip internet saati yazan yerden güncelleyip pc ye resart atıyoruz ve düzeliyor yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim

International Affairs
25-08-2009, 21:48   |  #4  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Alıntı: sodom66  
aynı hatayı alan arkadaşlar için yazıyorum hatanın nedeni benim ufaklığın pc nin saati ile oynamasıymış kısa bir araştırmadan sonra pc tarih ve saatini yanlışsa düzeltip internet saati yazan yerden güncelleyip pc ye resart atıyoruz ve düzeliyor yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür
Rica ederim sadece ben varım sanki!

sodom66
25-08-2009, 21:51   |  #5  
OP Yeni Üye
48 mesaj

international affairs arkadaşıma ayrıca teşekkür :)