arkadaşlar yaklaşık bir bucuk ay önce ikinci el bi msi gts 8800 nvidia aldım , psu 300 wat oldugu halde taktım sorun suz calıştı en sevdigim oyun olan cod4 ü multiplayer da sorunsuz, akıcı şekilde oynuyordum ama bi kaç hafta sonra pc de donmalar meydana gelmeye başladı (masaüstündeyken) yanlız bi kere oyunda dondu bende bütün parcaları söküp tekrar taktım anakartın pilini cıkarıp sıfırladım format attım , sorunun ram de oldugunu duşunuyordum linux ram test le test ettim yuvalarını degiştirdim testte hata cıkmadı , hard diskide hdtune programıyla test ettim sorunsuz cıktı şimdi pek donma yaşamıyorum ama oyunlarda kısa sureli donma yaşıyorum yani adam koşarken bi anda 1 metre falan ilerde beliriyor video cart stability programıyla kartı teste soktum ordaki görüntüdede aynı sorun karşıma cıktı goruntu akarken kısa süreli donmalar oluyor ama program hata var demedi.
Bu sorunun bi çözümü bilen varsa lütfen yardım etsin yoksa kafayı yiyecem.
not ısılar normal degerlerde kart max 70 derece oluyor
8800 gts de takılma sorunu yaşıyorum(cıldıracam)
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Sorununuz ekran kartındaki aşırı ısınma olabilir.Ekran kartının fanını sökün.Ardından işlemcinin üzerini çizmeyecek şekilde bir bezle (mikro fiber bez olabilr) silin.Ardından güzel bir termal macun sürün.Ama çok az sürün ki taşmasın.Fanı tekrar yerine oturtun.Sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.Ama fanı tam oturttuğunuzdan emin olun.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
8800GTS'ler yük altında 147 Watt güç çekiyor. Siz 300 Watt büyük ihtimal dandik bir güç kaynağı ile bu kartı çalıştırıyorsunuz. Güç yetmediği için böyle sorunlar çıkartması normal.
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
8800GTS'ler yük altında 147 Watt güç çekiyor. Siz 300 Watt büyük ihtimal dandik bir güç kaynağı ile bu kartı çalıştırıyorsunuz. Güç yetmediği için böyle sorunlar çıkartması normal.high power 460 watt sipariş ettim umarım sorun düzelir gerci ben düzelecegini zannetmiyorum ama cünkü bi cok forumda aynı sorunu yaşayan insanlar var 8800 serileri sorunlu cıkmış zaten nvidia da bunu kabul etmiş driverla düzeltmeye calışmış .