8mbs hız?

secman
02-11-2010, 22:17   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj

bumudur şimdi 8mbs hız? nerdeyse upload kadar  1 mbs bile değil beKızgın

Feyk
02-11-2010, 22:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Müşteri hizmetlerini arayıp şikayetinizi bildirirseniz en yakın zamanda hızınızı yüksseltilir...

berkcan_0
02-11-2010, 22:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

ben senin yerinde olsam şimdiye 10 defa aramıştım 800kb o ne öle ya:S

kyotoprotokolü
02-11-2010, 22:28   |  #4  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Sen galiba yazılanları iyi okumamışsın.

1)8mbps değil. 8mbps'ye kadar hız.

2)8mbps'ye kadar olan tarifede. Her yerde 8mbps hız sağlanmaz. Santrale ne kadar yakınsan o kadar fazla hızın olur. Yani 8mbps'ye kadar hız maksimum 8mbps demek. Sen santrale uzaksan bu 4 olur 2 olur 1 olur. Daha uzaksan daha da düşük olur. Ne kadar uzaksan okadar düşük olur.

3)Ayrıca  8mbps hızın olsa bile 15gb Download yaparsan hızın otomatik olarak 512 kbps'e düşürülür.

Gerçek 8mbps hız istiyorsan. 99 Tl vereceksin. (Ha 99 tl lik tarifeye başvurmuşsan TTnet ile konuş)

NOT; Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama. Superonline bazı yerlere Fiber Optik kablo çekmiş durumda.
Oturduğun yere de çekmiş olabilirler. Sitesine gir bir bak derim. Fiber nerelerde var yazıyor.

Çünkü; Superonline Fiber alırsan 10 Mbps sınırsız internet 50 Tl TTnet ten kat kat iyi.

Kapalı Hesap (186082)
02-11-2010, 22:29   |  #5  
Kapalı Hesap
1,770 mesaj

Düzelir yarına :D

kyotoprotokolü
02-11-2010, 22:30   |  #6  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Dediğim gibidir. Hangi tarifesini kullanıyorsun.  Aynlık Ne kadar veriyorsun onu söyle yeter.

Feyk
02-11-2010, 22:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: kyotoprotokolü  
Sen galiba yazılanları iyi okumamışsın.

1)8mbps değil. 8mbps'ye kadar hız.

2)8mbps'ye kadar olan tarifede. Her yerde 8mbps hız sağlanmaz. Santrale ne kadar yakınsan o kadar fazla hızın olur. Yani 8mbps'ye kadar hız maksimum 8mbps demek. Sen santrale uzaksan bu 4 olur 2 olur 1 olur. Daha uzaksan daha da düşük olur. Ne kadar uzaksan okadar düşük olur.

3)Ayrıca  8mbps hızın olsa bile 15gb Download yaparsan hızın otomatik olarak 512 kbps'e düşürülür.

Gerçek 8mbps hız istiyorsan. 99 Tl vereceksin. (Ha 99 tl lik tarifeye başvurmuşsan TTnet ile konuş)

NOT; Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama. Superonline bazı yerlere Fiber Optik kablo çekmiş durumda.
Oturduğun yere de çekmiş olabilirler. Sitesine gir bir bak derim. Fiber nerelerde var yazıyor.

Çünkü; Superonline Fiber alırsan 10 Mbps sınırsız internet 50 Tl TTnet ten kat kat iyi.

2 VE 3 e katılmıyorum
2.Bu tarifeye geçtiğimde ilk başta hızım 8mbps idi ama daha sonra 4mbps ye düştü demekki santrale olan uzaklığa bağlı değil
3.Ben 150gb yaptım yine düşmedi hız hala aynı
Ama en sondaki cümlenin TL sine kadar katılıyorum Superonline fiber 10mbps çok iyi tam bizlik ama gel görkü burda yok ve sadece sitelere hizmet veriyormuş bunun dışında fibere geçebilmek için apartmanca geçmek gerekliymiş öyle tek başına geçemiyormussun :S

kyotoprotokolü
02-11-2010, 22:45   |  #8  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

1) Katılıp katılmamanla alakalı bir konu değil. Ben sadece TTnetin sitesinde yazanları söyledim. Benim görüşlerim değil. Evet bazıları düşmüyor hız diyor bazıları düşüyor diyor. Ama ttnetin sistesinde 512kbps düşer yazıyor. Sanırım bunu iyi konrol etmiyorlar. Ama düşerse yapacak bir şey yok. Çünkü öyle yazıyor.

2)Apatmanca geçmek gerektiğini bilmiyordum O biraz saçma geldi. Adam apartmanda oturmuyor sa ne olacak.
Apartmanlara çektiklerinde Her daire mi 50 Tl veriyor yoksa 50Tl hepsinin topla mı mı? Bunun hakkında bir bilgin var mı?

TnDnmz
02-11-2010, 22:47   |  #9  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Bu evinizin santrale olan uzaklığı gösteriyor.Bendede 5 mbps var ama 8mbpslik tarife gibiç(Bu cümleyide rahat 30 kere yazmışımdır.)

Son Düzenleme: TnDnmz ~ 02 Kasım 2010 22:49
Feyk
03-11-2010, 11:14   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: kyotoprotokolü  
1) Katılıp katılmamanla alakalı bir konu değil. Ben sadece TTnetin sitesinde yazanları söyledim. Benim görüşlerim değil. Evet bazıları düşmüyor hız diyor bazıları düşüyor diyor. Ama ttnetin sistesinde 512kbps düşer yazıyor. Sanırım bunu iyi konrol etmiyorlar. Ama düşerse yapacak bir şey yok. Çünkü öyle yazıyor.

2)Apatmanca geçmek gerektiğini bilmiyordum O biraz saçma geldi. Adam apartmanda oturmuyor sa ne olacak.
Apartmanlara çektiklerinde Her daire mi 50 Tl veriyor yoksa 50Tl hepsinin topla mı mı? Bunun hakkında bir bilgin var mı?

Valla telefonla aradım oturduğum yerde varmı diye bana sadece sitelere hizmet veriyoruz bunun dışında fibere geçmek için apartmanca geçmek lazım yani tek başına geçemiyorsun...
Bana bunu söylediler gerisini bilemiycem belki doğru belki yanlış...

kyotoprotokolü
03-11-2010, 20:39   |  #11  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Eğer öyle ise çok mantıksız bir şey bana göre.

mcafee23 ayrılmıştır
03-11-2010, 21:00   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

1 mbit bile değil deme tam 1 mbit bu.
Bence 1 mbit kullanıyorsunuz.Müşteri hizmetlerini arayınız.Bazen böyle hatalar olabiliyor

1mbit hız testinde bu şekilde çıkar sebebi şudur

Bilgisayarlarımızda oluşan IP paketleri DSL ortamlarda transfer edilirken önlerine ek headerlar eklenir. Hat kapasitesinin kullanımında bu headerlar da dahil edilir. Ancak yapılan indirimlerde ya da hız testlerinde sadece IP paketleri değerlendirilir. Sonradan eklenen headerlar değerlendirmeye alınmaz. Bu durumda kapasite yaklaşık olarak Ethernet, Atm ve PPP header kadar daha az görünür.

Örnek olarak 1Mb hat için görünen hız= 1024kbps*(1462/1518)*(48/53)=893kbps'dir.
Pratik olarak aldığınız kapasiteyi 0,872 ile çarparak hız testi ölçümünde görebileceğiniz kapasiteyi bulabilirsiniz.

Batuhan Karsan 26
06-11-2010, 08:19   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Ya ne hız düşmesi ben 20 Gb yapıyorum TTnet'in Ruhu duymuyor xD

firaristt
06-11-2010, 18:53   |  #14  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

internette sorun var yaa... yine yine yine.... eskiden ne güzel stabil 6.5Mbps alıyordum son birkaç gündür bırak 5.5Mbps i 5Mbps i zor görüyorum...bu nedir yaa????

kyotoprotokolü
06-11-2010, 19:55   |  #15  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

5mbps bulmuşsunda şikayet ediyorsun. Onu bulamayanlarda var.
Mesela ben.

firaristt
07-11-2010, 18:59   |  #16  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

bu gün biraz düzelme var... 6Mbps i gördüm ve ara sıra 6.7Mbps i görüyorum torrentte :)) birazdan fotosunu koyarım...

firaristt
07-11-2010, 19:14   |  #17  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

sizce sonuç nasıl? bana göre 10 üzerinden 5.5puan... oyunlarda pingler 100-150lerde geziyor haliyle oyunun tadı fln kalmıyor... video açarken yine aynı şekilde orada yazan değerli alamıyorum... yani sorun yurt dışında var özellikle... geçenlerdeki yurtdışı giriş çıkışlarındaki sorun yüzünden sanırım...

kyotoprotokolü
08-11-2010, 18:19   |  #18  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Yahu çık git forumdan :D
6.mbps hızı bulmuşsun da 10 üzerinden 5 puan veriyorsun. Biz neyapalım. Torrent ile 110 kbps hızında çekiyoruz. Ayıptır. :D

Son Düzenleme: kyotoprotokolü ~ 08 Kasım 2010 18:20
firaristt
09-11-2010, 12:46   |  #19  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

ayıp o değil TTnet ve diğerlerinin ya kazığı yersin kullanırsın yada hiç kullanmazsın mantığı... TTnet tekel olduğu için sadece para almayı biliyor... torrentte adamlar yeri gelince ( sadece bana ) 500-550KB/s ile upload yapıyor... kim bilir onun uploadı ne kadardır? simetrik olmadığı sürece çok iyi bir upload hızı bence... ben o kadar hızla dosya indiriyorum adam o hızla dosya gönderiyor... ve benden daha az para ödüyor... bu mu adalet??

kyotoprotokolü
11-11-2010, 00:05   |  #20  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Adalet değil.
Teknoloji ve Develt politikası.
Bizim devletimiz zaten Teknoloji de geride ve Bunun üstüne sen Elindeki kar eden Telekomu satarsan böyle oluyor.
Allah sonumuzu hayırlı eyler inşallah.

firaristt
11-11-2010, 12:53   |  #21  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

bizden geri dediğimiz Bulgaristan'da 50Mbps fiber sınırsız ayda 35TL ( Türk parasıyla 35TL yanlış anlaşılmasın )

gelde kızma... bu gün düşünüyordum acaba neden bizim ülkede üretim yok? ulaştığım cevap:

1.ABD, Çin gibi büyük güçlere karşı iyi gözükmek
2.Manda olmaya başlamışız hatta olmuşuz ( hayvan olan manda değil )
3.Devletteki cebi büyük ağaların cebini doldurmak lazım.... bknz: %18KDV, Gümrük vergileri, ÖİV, ÖTV, elektrik faturalarndaki TRT katılım payı ( ne alakaysa?? izlemediğim kanala neden destek vereyimki hemde benim iznim olmadan? ) uçuk vergiler vs.vs.vs. liste uzuyor... bütün bu ek vergi vs. i bir ürüne yansıttığımızda yurt dışında 100$ ise bize geldiğinde ve mağzalarda kendi kar paylarını ( fazla fazla ) koyarak sattığında 250-300$ ı buluyor... ondan sonra ülkemzde herkes daha fazla kazanma peşinde %99.9herşey kazık... e onlarda haklı devlet bu kadar kazanıyor da bize hiç gelir getiricek bişey yapmıyorki... hep alıyor hep alıyor... madem öyle ben de fiyatları yükseltirim diyor bu konuda hak veriyorum... ama bazıları da abartıyor... yani devlet cebini doldururken vatandaşı yerli üreticiyi düşünmüyor... bildiğim kadaryla gelir belirli bir kısmı geçtiğinde belirli kurallar yüzünden vergiler %18 den %25 -%40 gibi çok yüksek oranlara çıkıyor... o yüzden herşey ülkemizde kazık... devletin topyekün değişmesi lazım... birde dinci olucaklar milleti soyuyorlar...millette kömür aldım diye veriyor oyunu gerisini düşünmüyor...

Eğer yazımda bir sorun varsa şimdiden özür dilerim... ama dediklerime katılıyorsanız biraz düşünün derim neden gelişemediğimizi...

prajna
13-11-2010, 22:09   |  #22  
Taze Üye
4 mesaj

Süperonline tarife ve ücretlendirmeler hakkında yanıltıcı bilgiler vermekle, uzun süren bağlantı sorunları yaşatmakla ve neredeyse 3 gün uğraşarak ancak müşteri hizmetleriyle görüşebilme imkanının yanı sıra,  Süperonline hizmetinin bulunmadığı bir yere taşındığınızda  saçma sapan çözüm önerileriyle sabrınızı zorlamakla yetinmeyip, aboneliğinizi iptal etmek istediğinizde sizden kurulum ücreti adı altında pazarlık usülü ne koparabilirlerse o kadar + kdv ve zamanında uyguladıkları güya indirimleri, kaldırıma çevirim söke söke alabileceğini sanan, Türkiye'nin en adi, en şerefsiz kurumu olduğu göstermiştir. Süperonline  şirketinin iflas ettiğini görmek için hayatım boyunca elimden geleni yapacağım ve bu konuda sonuç alabileceğimi düşündüğüm her yola başvuracağım. En kısa zamanda Tüketici Mahkemesine başvuracağım. Siz değerli Türkiye vatandaşları hala Süperonline  abonesi olmadıysanız bilin ki çok şanslısınız. Okuduğunuz için teşekkür eder; Süperonline şirketinin sahiplerine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese Allah' tan belalarını bulmalarını diliyorum.

firaristt
13-11-2010, 22:17   |  #23  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

@prajna o zaman TTnet in dünyaca ünlü kazığını yer oturursun... süperonline olmasa TTnet kılını bile kıpırdatmaz 1Mbps sınırsız internetin fiyatını 100-150TL e çıkartırdı... daha bişeyden haberin yok yazıp duruyorsun... TTnet in geçirdiği kazıkları saysam heralde bi insanı hayattan koparmaya yeter heralde... bütün firmalar aboneliğinizi kapattırmak istediğinizde tabiki yok yapmayın cart curt derler... eğer sesinizi çıkartırsanız dediğinizi haklıysanız catır catır yaptırırsınız yok sesiniz çıkmazsa ezilir firmayı kötülemekle yetinirsiniz... TTnet e ne desek boş... tekelin daniskası istediğini yapıyor... biz istediğimiz kadar tepinelim bireysel olarak bi işe yaramıyor... bir deve karşı çıkmaya çalışan böcekler gibi kalıyoruz bizi takmıyorki ya kullanır kazığı yer oturursun yada kullanmazsın diyor... süperonline da olmasa şimdiye 8Mbps i görüceğimiz mi vardı???