9 yaşında ama MS sertifikası dayanmıyor!

CHIP Online
09-02-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sadece 9 yaşında ama bir çoğumuzun sadece hayallerimizde göreceği sertifikaların koleksiyonuna sahip

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/9-ya ... yanmiyor_18155.html

Resimlerle: En popüler 60 Microsoft aracı

Marko Calasan henüz sadece 9 yaşında bir çocuk. Yaşıtları ilk okulda temel eğitim alırken o arkadaşlarına bilgisayar dersi veriyor. Çünkü o, her yıl binlerce kişinin sınavına girip başarılı olamadığı Microsoft sertifika sınavlarına giriyor ve şimdiden tam 4 sertifikası var. Marko aynı zamanda en genç sertifikalı Microsoft Sistem Mühendisi. Şimdi ki hedefi ise Microsoft Sertifikalı Eğitmen yani MCT sertfikası alabilmek...

2 yaşında okuma yazmayı öğrenen Marko, 3 yaşındayken neler yaptığını şöyle anlatıyor; "İlk hatırladığım şey 3 yaşındayken Windows'u kişiselleştiriyordum. Ardından Windows kurulumu yaptığımı anımsıyorum. Ayrıca uzak masaüstü bağlantısı ile farklı sunuculara ve bilgisayarlara erişim kuruyordum. Böyle şeyler işte..."

En beğendiği arama motorunun Bing olduğunu söyleyen Marko'nun hayali ise; her seviyeden kullanıcıya hitap edecek bir Windows 7 kullanım kitabı yazmak.

Tüm konu: 9 yaşında ama MS sertifikası dayanmıyor!

Resimlerle: En popüler 60 Microsoft aracı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Marko gibi yetenekli çocuklar ülkemizde de var mı?

M.G.G
09-02-2010, 18:21   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

olabilir......Yani uzun konu...

Süleyman.
09-02-2010, 19:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bizde süreç şöyledir: Sıradışı zekaya sahip çocuklar için özel eğitim veren okullar olmadığı için normal okullarda, kapasitesinin çok altında bir eğitime tabi tutulmak bir yana, ayrıca eğitim sisteminin bir sonucu olarak salaklaştırılır. İlerici-gerici, sağcı-solcu, torpilli-torpilsiz vs. olduğuna, kılık kıyafetine bakılır. Eğitim sürecini kazasız belasız bitirip başlangıçtaki potansiyeline göre tamamen lüzumsuz biri haline gelmemişse, kabiliyetlerini verimli şekilde değerlendirebileceği bir ortam olmaması bir yana, anasından emdiğini burnundan getirecek acaip bir kast sistemi kast sistemiyle karşılaşınca, yurt dışından gelen inanılmaz cazip tekliflerden birini değerlendirerek, birikimlerinin meyvelerini orada vereceği bir hayata yol alır.

Evet, bizde de kabiliyetli çocuklar vardır ama nerededir? Ya saçma bir eğitim sisteminin çarkları arasında sıradanlaşmıştır ya yurt dışındadır ya da herşeye rağmen bu ülkede kalarak bir kenarda sessizce verebileceklerini vermektedir ama öldükten sonra takdir edilir; "büyük insandı" diye anma törenlerinde.

SawioN
10-02-2010, 00:19   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

varsa bile içindeki ders isteği kesinlikle söndürülmüş ya dışarda top oynuyor yada dayak yiyip otur evinde tarzında dövülüyor :P
okullarda hersene test yapılır o sonuçlarla sobamı tutuşturuyorlar bilmiyorum. hiç bi faydası bişeyi olmaz.

bosluk
10-02-2010, 00:47   |  #5  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Ya da bilgisayar mühendisi çıkar; teknik destek işi yapar, dergide çeviri yazar, paket dos metinleri yazıp sigorta acentalarına filan okkalı fiyatlara satmaya çalışır :P

şafak89
11-02-2010, 00:19   |  #6  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

varsa ile şuan amerikada yada avrupadadır ::(:((:(:(:(:(