Arkadaşlar iyi günler. Monitörümdeki siyah noktalar hakkında sizden bilgi almak istiyorum. Bu monitörümün 3. arızası
Monitörü aldığımın 3. ayı
1. arıza: monitörün sağ alt köşesinde 2cm çapında beyazlık ( Monitör değiştirildi )
1. arızadan 5 ay sonra ( tahminen )
2. arıza: monitörün belli bir süre açık kalması sonucu ekranın sağ köşesinde 3,4 cm eninde ve boydan boya beliren beyazlık. ( Monitörün ekranı değiştirildi )
2. arızadan 2,5 ay sonra ( tahminen )
3. arıza: bu son arıza bu sefer ekranda masaüstü arka plan rengi beyazken ortaya 2 tane siyah nokta çıkıyor ve masaüstü arka plan rengi siyah iken ortaya 5 parlak nokta çıkıyor.
masaüstü arka plan rengi açık mavi renkte ortaya çıkan 2 siyah nokta
Ekranın sol alt köşesinde siyah arka plan renginde görünen 4 parlak siyah nokta ( parlak renklerden 6 tane var 4 ünü yan yana durduğu için bi karede gösterdim diyer 2 si ayrı ayrı yerlerde diyer 2 kare aşşağıda )
devamı (5. nokta)
devamı (6. nokta)
Çözünürlüğü pek net olmayan kameramla monitörün resimlerini çektim. 2 li siyah nokta yı açık mavi renk arka plan da çektiğim için çözünürlüğü biraz düşük ama dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz. Diyer 5 tane siyah arka plan da görünen parlak kareler zaten görünüyor yalnız kırmızı yuvarlak içine aldığım noktalar haricindeki noktalar monitörümde yok yani onlar kameranın noktoları monitördeki noktalar kırmızı içine alınanlar. Arkadaşlar garanti süresinin bitmesine 1,2 ay var servisi arayıp genemi arıza var gelin alın diyeceğim. Ben vallahi aramaktan bıktım onlarda tamirden bıkmıştır. Eyer bu konumu analiz ederseniz bilgileriniz doğrultusunda tekrar servisi arayacağım acelem var çünki garantinin bitmesine 1,2 ay kaldı. Yani nedir bu noktalar pixellermi ölmüş ne olmuş geçer mi geçmez mi durumu garantilik mi değiştirilmesi mi lazım. Görselliğe çok önem verdiğim için gerçekten bu ekrandaki 7 nokta bile canımı sıkmaya yetti. En kısa sürede cevaplarınızı bekliyorum saygılar.