ABD sınırında laptop'lara el koyulabiliyor!

CHIP Online
02-08-2008, 16:48   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Amerikan federal ajanlarına yolcuların laptoplarına süresi el koyma ve inceleme hakkı verildi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ABD- ... labiliyor_8065.html

Washington Post'un haberinde, açıklanan İç Güvenlik Bakanlığı tedbirlerine göre bu el koymaların herhangi bir kötü niyet şüphesi bulunmadığı halde de gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Ajanlara el koyulan bilgisayarlardaki içeriği diğer özel kurumlarla şifre çözme veya diğer sebepler için paylaşma hakkı da veriliyor.

İç Güvenlik Bakanlığı görevlileri, bu önlemlerin terörü engellemek amacıyla Amerikan vatandaşları da dahil olmak üzere ülkeye giriş yapan herkes için geçerli olduğunu söylüyor.

Temmuz ayında açıklanan bu yeni güvenlik önlemleri, sivil hakları savunucuları ve iş seyahat grupları tarafından protesto ediliyor. Yapılan araştırmalara göre laptop, telefon ve diğer elektronik cihazlarına el koyulan uluslararası yolcuların sayısı gittikçe artıyor.

El koyulabilen materyaller arasında hard disk, flash disk, cep telefonu, iPod, çağrı cihazı, video ve müzik kayıtları, kitaplar, broşürler ve çeşitli dökümanlar bulunmakta.

İşle ilgili veya avukat-müvekkil bilgileri gibi özel bilgilerin korunması için federal ajanların çeşitli önlemler almaları gerekiyor. Buna göre kontrol edilen materyalin tüm kopyaları süreç sonunda imha ediliyor.


Tüm konu: ABD sınırında laptop'lara el koyulabiliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu kararı haklı buluyor musunuz?

bycentrino
02-08-2008, 18:05   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

O cihazların içine zaten normalde bir şekilde bizlerden habersiz olarak bakıyorlar.
Sadece tek fark bu kez bizim elimizden bizim haberimiz olarak alıp bakıyorlar. Ama süresiz el konulması çok adaletsizce!! (eğer yanlış okumadıysam)

PsikozY
03-08-2008, 11:58   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Düşünün ben bir turla gidiyorum Amerikaya, gezi başlamadan el koyuyorlar dizüstü bilgisayarıma. Hadi ben dönene kadar işlerini bitirmezlerse ne olacak!

Süresiz olması çok saçma olmuş gerçekten. Keyiflerine göre inceleme yapamazlar.