arkadaşlar geçenlerde bir makine topladım.makinenin özellikleri şöyle:
amd athlon 64 3000+
abit an8-v anakart(nf4 s939)
512mb kingston ram
120 gb samsung hdd
everest kasa
asus 6200 en 128 mb ekran kartı ..
yalnız makinemde şöyle bir problem var
makinenin power düğmesine bastıgımda makine illk açılışta hata mesajı veriyor ve açılmıyor ..anca 3 veya 4. basışta açılıyo ve elektrik gerilimi ile ilgili ile ilgili bir hata veriyor defaults loaded falan bi şeyler yazıyor.. ve devam etmek icin f1 e basın falan yazıyo ..
acaba sorun benim anakartta mı değil mi bir türlü anlamadım .. güç ayarlarında bir problem mi var.. çünkü anakart 24 pinli ama kasanın power i 20 pinli bu bir problem olabilir mi
..ya arkadaşlar abit anakart kullanana veya da bilen varsa yardım edebilirse cok mutlu olacagım ..kafayı yemek üzereyim..
saygılar ..
abit anakartta sorun ACİL!!!!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Emin değilim, ancak o anakartın 3000+ ile sorunları vardı.
Yeni bir bios update ile düzeltildi. Ancak bir arkadaşım bu yüzden anakartı 2 ay kullanamadı sonra, bios update ile düzelttirdi.
Bir diğer şeyde seninde şüphelendiğin power Supply olabilir, başka bir biligsayarın PSU su ile dene, başka şansın yok zaten. Sonuçta everest diye 5 para etmez bir kasa markası.
Yeni anakartlarda dediğin gibi 24 pin var. Yeni güç kaynaklarında da buraya takılacak ayaklar var. Hata buradan kaynaklanıyor olabilir.
Ya bu arada kullanmadığım 420 watt Tagan, dediğin sisteme uygun bir power'ım var. Bir ay falan kullandım. Satsan para etmez, zaten uğraşamam da. İstersen sana göndereyim. Adresini mailime yolla. Yanlış anlama satmak değil amacım, benim işime yaramıyor. (Tagan Easyconnect 580 Watt aldım da) Daha yepyeni, ihtiyacın varsa işin görülsün. Şu linkte görebilirsin:
(Bu mesajı özeline gönderecektim, özeline mesaj gitmiyor.)
arkadaşlar yardımlarınız içiin çok teşekkür ederim. soruu bios update in en son sürümü ile hallettim(1.7 ). aslında benim bildigim abit gibi kalite bir anakart üreticisinin anakartının sorun çıkarması beni gerçekten üzdü.. bu arada sehri kalp çok teşekkür ederim power önerin için ama sağol gerçekten Allah senden razı olsun fakat ben böyle bir iyilik altında kalamam o yüzden teklifini nazikçe geri çevirmek zorundayım..bu arada diğer yardımcı olan arkadaşlardan da Allah razı olsun hepinize gerçekten çok teşekkür ederim.. sehri kalp umarım alınmamıssındır yazdıklarıma ama böyle karşılıksız bir iyiliği kabul etmem mümkün değil..beni anlayışla karşılarsın inşaallah..
tekrar tekrar herkese tgeşekkür ederim saygılar..
Rica ederim atheke. Elimde öyle atıl duruyo. İşine yarar diye düşünmüştüm. Bunu öyle aman aman bir iyilik olarak görmeseydin ya. Her neyse problemini çözmene sevindim. Bu arada forum sakinleri arasında ihtiyacı olan varsa onlardan birine de verebilirim. Napayım abi; gerçekten lazım değil bana.
Atheke işte bende sana bunu demek istemiştim. Daha mart ayında,socket 939 lar yeni yeni gelmeye başladığında anakartlarda çıkıyordu.
Daha sonraları Abitin anakartını kullananlar nedense 3500+ ile rahat çalışırken, 3000+ ile sorun veriyordu. Abit daha sonra yeni bir revizyon ile yeni anakartlar üretti, ve eskiler içinde bios update yapmıştı. Ancak durum böyle düzeliyordu.
Bu yüzden ben ilk başlarda overclock dahi yapacsaksa, abit yerine Epox öneriyordum. Çünkü hem o anakarta oc için özel üretildi, ayrıca böyle büyük firmada olmaması gereken sorunları yoktu.
Kolay Gelsin