Acarer: "Millet "baz"ı anlamıyor!"

CHIP Online
23-02-2011, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Baz istasyonu tartışması tam gaz devam ederken, ilginç bir açıklama da en tepedeki isimden geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/acar ... nlamiyor_25419.html

Resimlerle: Yurdum insanından güldüren kareler...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Anayasa Mahkemesi ile Danıştay engeline takılan ve şehir dışına taşınması istenen baz istasyonları konusunun Türkiye dışında hiçbir ülkede tartışılmadığını savundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre GSM zirvesi için geldiği Barselona'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan BTK Başkanı Acarer, "Türkiye'de bu işlerin bu kadar büyütülmesi, yüzde 60 oranında rant savaşlarından kaynaklanıyor. Belirli grup ve sivil toplum örgütlerinin de bu işten çıkar temin etme çabaları var. Avrupa'dan 4 kat daha güvenliyiz. Millet ya anlamıyor ya anlamak istemiyor" dedi. Baz istasyonsuz bir mobil iletişim sisteminin olamayacağını ifade eden Acarer, "Bir yerde baz istasyonunun olmayacağı kararını kim verecek? Biri de çıkıp 'benim anayasaya dayanan haberleşme hakkım engelleniyor' diye dava açsa, bunun hesabı kime sorulacak? Danıştay'ın baz istasyonlarıyla ilgili aldığı kararı inceliyoruz" diye konuştu.

Tüm konu: Acarer: "Millet "baz"ı anlamıyor!"

Resimlerle: Yurdum insanından güldüren kareler...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Baz istasyonlarının varlığı sizi de rahatsız ediyor mu?

Fattur
23-02-2011, 00:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Yoo. Niye rahatsız etsin ki?

KARYA99
23-02-2011, 11:11   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

"Baz istasyonlarının sağlığa hiç bir olumsuz etkisi yoktur" açıklaması güvenilir tıp otoritelerinden yapılmadığına  göre en ufak risk durumunda dahi, insanların isteği ve iradesi dışında radyasyona maruz bırakılmaları en açık ifadeyle insan hakları ihlalidir. "Benim anayasaya dayanan haberleşme hakkım engelleniyor"  gerekçesi ile dava açabilen zihniyete, benim yaşam hakkım, senin haberleşme hürriyetimden önemlidir cevabı verebilecek binlerce kanser hastası oduğuna emin olabilirsiniz. Baz istasyonun yaydığı radyasyonun en azından tiroid kanserinin başlıca sebebi olduğu açıktır. Çocuğuna cep telefonu kullandırtmayan, evde zararlı manyetik dalga yayan cihazları kullanmayan insanların, başkaları evde de daha rahat haberleşsin diye iradesi dışında 24 saat evinin tam karşısında bulunan ve hemen her gün yeni bir plaka eklenen baz istasyonunun yaydığı radyasyona maruz kalarak kansere yakalanması durumu hangi gerekçeyle açıklanabilir?

Kapalı Hesap (154666)
23-02-2011, 16:52   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Baz istasyonları hakkında gerçekten de halkımızın bilgisi yok. Zaten herkes her konuda uzman olamaz. Ancak teknik açıklamalarının kesinlikle yapılması gereklidir.
Baz istasyonlarının gücü ortalama 2-10W ERP verici gücü ile çalışır.
Cep telefonları ise max 1W ERP gücündedir.
Baz istasyonuna 10 metre yakın duran bir kişi,  iletişim kurarken kullandığı cep telefonuyla kulağına yakın olması dolayısı ile cep telefonu ile daha fazla emilime maaruz kalır. Özellikle uzak bir baz istasyonu sayesinde iletişim kuruyorsa cep telefonu daha fazla güç harcayacağından dolayı emilim ve etkilenme daha fazla olacaktır.
Baz istasyonları toprak seviyesinden (emilim ortamı) minimum 6 metre yüksekte olmalıdır. Eğer bina tepesine kurulacaksa bina seviyesinden 6 metre olmalıdır. Bina tepesine kurulan baz istasyonlarına bina ile antenler arasına ekranlama yapılması zorunlu olmalıdır. Ekranlı bir baz istasyonunun altta oturan insanlara kesinlikle önemli bir etkisi olmaz. Ancak baz istasyonu antenleri asla yatay düzlemde binalara bakmamalıdır. Yatay düzlemde ve direk yayılımda kişiler çok daha fazla emilime maaruz kalabilir. Bu yüzden yerleşim alanlarında en yüksek binalar tercih edilmelidir.
Tartışmaların baz istasyonlarının insanlara etkisi yerine Baz istasyonlarının kurulum kurallarına uygun olması ve cep telefonlarının SAR değerleri konusunda yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 23 Şubat 2011 16:53