arkadasim bios update'i indirdiysen yapman gereken sey cok basit aslinda ama kucuk bi tavsiyeyle baslarsam daha iyi olucak ama tavsiyeyi vermem icin biraz bilgi vermem gerekiyor....
oncelikle biosu update etmen icin iki tane dosyaya ihtiyacin var bunlardan birisi biosu update etmen icin gereken minik programcik uzantisi "exe" dir digeride update etmen icin gereken yazilimdir uzantisi degisik degisik olabilir.... ve bios update etmek tehlikelidir cunku elektirik kesintisi, pcnin restart olmasi yada herhangi bi baska nedenle bios yazilirken yazma isi yarida kesilirse anakartinin biosu basina cok seyler acabilir... bu nedenle tavsiyeme geceyeyim floppyden update yapmani onermiyorum cunku diskette bi ariza yada bi sorun olursa basina is acabilirsin.... ama update'i dos'tan yapacagin icin ve dostan ntfsyi goremeyecegin icin hddye kaydetip yapmanda mumkun degil... bu yuzden sana floppyden nasil yapilir anlatim eger sen cdye yazarsanda ona gore yaparsin yada flash bellegin varsa ona gore yaparsin....
oncelikle bi tane win 98 acilis disketi bul bi bu disketin icine windowstayken bi klasor olusturup klasore kisa bi isim ver mesela aha olsun... bu aha'nin icine indirdigin update dosyalarini kopyala bunlarin isimlerinide uzantilarini degistirmeden kisalt. mesela kur.exe yap digerinide uzantisi neyse yani noktadan sonrasi neyse anyen birak gerisinin hepsini silerek atiyorum dosya.bin olarak degistir burda onemli olan noktadan sonrasinin degismemis olmasi... simdi dosyanin adini kenara biyere yaz yada buna tekrar dostanda bakabilirsin...
daha sonra pcyi acilis disketiyle baslat acildiktan sonra... komut sistemine sunu yaz
a:
boylece a surucusune gececeksin
sonra soyle bisey cikar a:burayada cd aha yaz soyle bisey cikar a:\ahasonra burdada dir yaz dosylari gosterir senin burda yapman gereken sey kur yazmak kuru yazdigin zaman senin karsina program cikar ve programi yazman icin yazacagin bios dosyasini gostermen gerekir bunun icinde her flashta farkli oldugu icin ben mantigini soylim sen gerekeni yaparsin.... dosya.bin'in oldugu yeri gostermen gerekiyo
mesela: a:\aha\dosya.bin gibi burda noktadan sonrasinida yazmayida unutma ondan sonra yazimmi falan filan der sende yaz dersin biraz beklersin ondan sonra yeniden baslattiginda update bitmis olur...
NOT: update yaptiktan sonra biosta gozle gorulur tek degisim buyuk ihtimalle sadece bios tarihi olacaktir bu bulundugun tarihin tarihi deil bios tarihinde olacaktir bu yuzden update'i yapmadan once olup olmadigindan emin olmak icin bios acikirken pause basip ekrani dondurup tarihi bi kenara not edip isin bitince karsilastir....