D-link 2640t modemim ve philips snr6500 modem access point cihazım var.Repeater özelliğinden faydalanarak kablolu erişim sağlayabiliyorum fakat, kablosuz erişim yapmak yani access point özelliğini kulanmak istiyorum.Ürünün kullanım kılavuzundaki harfiyen uygulamama rağmen başarılı olamadım.Acaba modemden bir ayar mı yapmam gerekiyor diye düşünüyordum fakat d-link müşteri hizmetlerinden bir ayar yapmam gerekmediği söylendi.Bilgisi olan arkadaşlarının yardımını bekliyorum, şimdiden teşekkürler..
Access Point hakkında bilgisi olanlar baksın lütfn
çok kez denedim fabrika ayarlarına çevirmeyi ordakileri uygulamayı vs. ama bir çözüme ulaşamadım.Firmware güncellemesi flnda yaptım yinede bir değişme olmadı :S
Aylin hanım
Kullandığınız philips SNR 6500 bir Range Extender(mesafe artırıcı) niteliğinde cihazdır ..Yani bu cihaz kablolu bir modemle kullanılabilecek bir ''accces point'' değildir.Philips Ürün Tanımlamasına göre ancak SNA gurubu araçlar ''access point'' niteliğine sahiptir.Bu nedenle cihazınızı ''access point'' olarak kullanmanız mümkün değildir.
selimhunAylin hanımFakat ürünün kullanma klavuzunda access point olarak nasıl kullanılabileceğine dair açıklama var (ilgili döküman 2 mesaj önce verilmiş).Ordakilere harfiyen uygulamama rağmen olumlu bir sonuca ulaşamadım.Kullandığınız philips SNR 6500 bir Range Extender(mesafe artırıcı) niteliğinde cihazdır ..Yani bu cihaz kablolu bir modemle kullanılabilecek bir ''accces point'' değildir.Philips Ürün Tanımlamasına göre ancak SNA gurubu araçlar ''access point'' niteliğine sahiptir.Bu nedenle cihazınızı ''access point'' olarak kullanmanız mümkün değildir.
http://www.p4c.philips.com/files ... 6500_00_dfu_tur.pdf dökümanın 13. sayfasında bazı varsayılanlardan bahsediliyor bunlarla ilgisi olabileceğini düşünüyorum.Hiç snr6500 kullanan yok mu acaba :S