Access Point Yardım

Kapalı Hesap (32224)
22-12-2009, 11:22   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

35 notebook un (Exper BilgePisi) kablosuz olarak bağlanacağı bir ağ oluşturmak istiyorum. Bu ağ ile internet uygulamalarından çok ağ yönetim uygulamaları ile (Smart Sync&NetUp School) eğitim ortamı oluşturulmak istenmektedir. Açık/Kapalı alanın (Kapsama alanının) önemi yok, cihaz sadece bulunduğu sınıfa hizmet verecek.  Access Point e ihtiyacım var ama konuya uzağım. Aşağıda belirtilen konularda bilgi verirseniz sevinirim;
-Kaç adet Access Point almalıyım? (2 tane önermişlerdi)
-Sağlıklı bir bağlantı kurabilmem için ne gibi noktalara dikkat etmeliyim?
-Önerebileceğiniz marka ve modeller var mı? (Ekonomi ilk sırada, daha sonra performans, kalite, servis, ..)
-"NETMASTER WDS-300N 802.11n AP-ROUTER 300 Mbps" Bunu önerir misiniz?
İlgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

AMD 945
MSI 790FX
4 GB Ram
1 GB ATI 4800
1 TB HDD

fasterdem
22-12-2009, 13:01   |  #2  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

35 tane notebook bağlacayam diyosun nasıl verim alacaksın.Gerçekten zor ama bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.
1.Öncelikle acces point yerine güçlü bir kablosuz modem almanı öneririm.Zyxel tavsiyemdir.Çok ileri seviyede modelleri mevcut örn:
http://www.hepsiburada.com/zyxel-662hw-adsl2-4port-125mbps-kablosuz-modem/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd97064
Gerçekten mükemmel 35 tane bilgisayar için biçilmiş kaftan ama illada acces point diyosan:
http://www.hepsiburada.com/zyxel-wap3205-2-port-300-mbps-kablosuz-access-point/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd97059
Önerebileceğim budur.Zyxel gerçekten gerek kalite gerekse teknik olarak mükemmel.Airties ve bazı diğer markaları da unutmamak gerek.Alacağın bu ürünü bir gruba dağıtacaksan eğer arkadaşım bulunduğunuz yerin tam ortasında ve hafifte yüksekte bir yere cihazı kurmanı öneririm.Böylece her taraftan sorunsuz bağlantı kurmana fayda sağlar.İki tane acces point almanın hiç bir anlamı da yok bence.Almışken sana yukarda verdiğim kalitede bir cihaz al yeter.Ama acces pointin kalitesi ve hızı yetmez modemde aynı derecede hız ve kaliteye sahip olmalı.Kolay gelsin...

yucell
23-12-2009, 01:19   |  #3  
Üye
63 mesaj

access point yerine router olman daha ii olu cisco nun linksys markası tavsiyemdir

By_Kert
24-12-2009, 10:32   |  #4  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

evt router al derim dostum bnde ;)