Access Point

Ookuu
20-08-2007, 00:24   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

Evimdeki kablosuz modem ile kurduğum ağıma iki blok ötedeki arkadaşımı dahil etmek istiyorum. Çözüm olarak çatıya bir access point koymayı uygun gördüm. Çünkü evimin çatısından arkadaşımın evi direkt görülebiliyor. Aradaki mesafe en fazla 70 metre. Fakat şöyle bir problem çıkıyor karşıma. Çatıda enerji alabileceğim bir priz yok. Ama çatıya çıkan ve kullanılmayan 25 metrelik bir cat5 kablo bulunuyor. Enerji desteğini bu kablo üzerinden taşıyabileceğim bir access point modeli var mı? Hani olur ya cat5 ile swicth üzerinden beslenen bir model belki vardır diye soruyorum. Yoksa bile arkadaşımın evine USR805422 ve bir pringles kutusu ile yaptığımız anten bulunmakta. Yani mesafe konusunda sorun yaşamayacağımızı sanıyorum. İşimi görebilecek en düşük fiyattaki model nedir?

dgboy
22-08-2007, 07:01   |  #2  
Taze Üye
15 mesaj

dostum öle bi ürün aramana gerek yok,şöle bişe yapabilirsin, access pointi çalıştırabilcek kapasitede bi güç kaynağı alırsın,yani besleyici,hani adaptör filan da olur mesafe çoksa voltajı artırarak güç alabilirsin,gücü de şu şekilde alcaksın,o bahsettiğin 25 mt cat5 kablonun içinden 2 kabloyu çıkaracaksın ve ucuna besleyicinin ucunu kesip bağlıyacaksın,hepsi bu kadar...yani besleyici evinde duracak,cat5in gittiği yerden a.p.ye güç gönderecek,işte sadece mesafe arttıkça voltaj düştüğü için sen onu voltaj kayndağından duruma göre artırcaksın,kolay gelsin...

Son Düzenleme: dgboy ~ 22 Ağustos 2007 07:02
benanlamam
28-08-2007, 23:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
121 mesaj

cat5 in yanına 0,75 lik kablolardan çekmek zor olmasa gerek.yalnız modeme giriş noktasına büyük kapasiteli bir kondansatör koyarsan baya faydalı olur.

dgboy
29-08-2007, 01:09   |  #4  
Taze Üye
15 mesaj

dostum olay aynen şu şekilde,bitane şöle sağlam 12 volta kadar çıkabilcek bi güç kaynağı alıosun,bi tane de istediin uzunlukta yani maximum 90 mt tabi,cat5 kablo alıosun,jacklarını çakarken sadece kahverengi ve kahverengi beyazı çakmıosun,diğerlerini çakıosun.sora o k.rengi ve k.rengi beyaz ı da güç kaynağının kablosuyla birleştirip,cihaza gücü yolluosun,hem ethernet gitmiş oluyo,hemde güç,ok?

Ookuu
29-08-2007, 02:35   |  #5  
OP Üye
62 mesaj
dgboy
dostum olay aynen şu şekilde,bitane şöle sağlam 12 volta kadar çıkabilcek bi güç kaynağı alıosun,bi tane de istediin uzunlukta yani maximum 90 mt tabi,cat5 kablo alıosun,jacklarını çakarken sadece kahverengi ve kahverengi beyazı çakmıosun,diğerlerini çakıosun.sora o k.rengi ve k.rengi beyaz ı da güç kaynağının kablosuyla birleştirip,cihaza gücü yolluosun,hem ethernet gitmiş oluyo,hemde güç,ok?
Peki bu kablo üzerinden enerji yollamak veri iletişiminde kayıp yaşatır mı bana? Yani sonuçta 25 metre.

dgboy
29-08-2007, 05:41   |  #6  
Taze Üye
15 mesaj

yok hayır,hiç bişekilde veri kaybı olmuyo,çünkü bis bu sistemi belediyenin binasında denedik ve yaklaşık 30 35 mt yukarı yolladık

Ookuu
29-08-2007, 19:57   |  #7  
OP Üye
62 mesaj

Sağol dostum. Belediyede ulaşmak istediğiniz mesafe ve kullandığınız access point neydi acaba?

dgboy
31-08-2007, 02:09   |  #8  
Taze Üye
15 mesaj

AP-300 kullandık ve bütün binayı netle donatmak içindi,o da yaklaşık 90 metre wardı galiba.