Acele Yardım Virüslerin İstilası Altındayım.......

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Recruit
03-08-2004, 16:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Selam arkadaşlar geçenlerde internette gezerkene yalnışlıkla bir siteye girdim script diye bişey gönderdi ben virüs sandım tarattım üstüne üstlük virüs koruma programımı (norton) her hafta update ederim ama o an Update ettiğim halde virüsü bulamadı ben işin içinden çıkamadım sonra bir program buldum XoftSpy 3.44 diye bir program tarattım bir sürü dosya buldu Kahkaha tamam sileyim dedim bu seferde benden serial numara istedi eğer mümkünse bana bu internette bazen scriptler geliyor onlardan korunma yolları nelerdirÜzgün ve şu yazdığım programın seri numarasının ya da crack'nı gönderebilirmisiniz
şimdiden teşekkürler Cool
Recruit

webaytek
03-08-2004, 16:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
659 mesaj

şurayı bir oku
ben de biraz detay giriyim
1 anti virus programının yüklü ve WINDOWS HER AÇILIŞTA AÇIK OLMASI - REALTIME SCAN YAPABİLMESİ gerekli
2 spyware ler için spybot S&D tarzı bir program yüklemeli ve en az 2 günde bir tüm sistemi taratmalısın... (Ad-Aware tavsiye edilir)
3 firewall kullanın - bilgisayarınıza girecek - bilgisayarınızdan çıkacak her bilgiden haberdar olun (WindowsXP de war bence zoneAlarm Pro kullan)
4 abuk subuk sitelerden indirdiğiniz exe, scr, vbs dosyalarına dikkat edin - indirdiğiniz programları virüs taramasından geçirmeden açmayın
5 crack sitelerine girmeyin (ben girerim o ayrıKahkaha) - bilgisayarınıza yüklenen programlardan haberdar olamayabilirsiniz.
6 sisteminize iyi bakın - başlangıçta çalışan programları denetleyip ihtiyacınız olmayanları ve içeriği reklam olanlar devre dışı bırakın
7 önünüze gelen her soruyu okumadan evet demeyin - allaha havale olursunuz wallahi Göz kırpma
buraya kadar iyiydi de .....
bana da birisi şu chip dergisini beleş alabileceğim biyer gösterebilir mi Sinsi yok bööle bişiy sen sormamış ol biz de görmemiş olalım

Son Düzenleme: webaytek ~ 03 Ağustos 2004 16:44