Arkadaşlar öyle bir bilgisayar almak istiyorumki;
*solidworks, photoshop gibi bazı programları çok rahat kullanıyım, aynı anda müziktir msn dir ufak tefek programları açılınca yavaşlama olmasın,
*eski makinemdeki gibi arayüzü basit ve kullanışlı, kaliteli bir tv kartı olsun,
*tabi bazen olurmu olur, hani olmaz ya canım isterse oyun oynuyabileyim,
*ekran kartı 512mb olsun diye düşündüm, işlemci olarak nedense intel daya yakın geliyor, amd nedir hiç görmedim :S , ram 2gb da olabilir 4gb da - paramıza göre ayarlarız sonra, kaliteli bir dvd writer olsun, yanına cd writer yada cd rom/ dvd rom gerekirmi bilmiyorum siz söyleyin, harddisk uçuk bişi olmasına gerek yok - hızlı çalışsın biraz sessiz olsun nafile - orta karar bişey yani, anakarttan inanın hiç anlamam, tv kartı filanda istiorum ona göre bişey olsun, bu devirde ses kartı kavramı kaldımı bilmiyorum, ses kartı olucaksa oda orta karar olsun, birde anlamadığım konular PSU filan diyorsunuz hiç bir bilgim yok, kasa hangi marka olmalı hangisi iyidir? güç kaynağı gerekirmi? gerekirse bana yeticek en ucuzundan olsa nafile, başka değinmediğim fakat almam gereken ıvır zıvır kablo filan fişman varsa lütfen söyleyin :)
*mümkünse biraz sessiz çalışan bir makine olsun, olmazsada alıştık nede olsa :)
*17" lcd monitör yeterlidir fakat, malum ekranın kalitesi benim için çok önemli, ha fiyat çok pahalı ise eski yadigar Sony E220 im biraz çok yer kaplasada gayet memnunum :)
eskişehirdeyim, şu avrupada ve istanbuldaki açılışlarında çok ses getiren malum firma burayada 15 gün içerisinde devasa biryer açıyor, hani almam gereken parçaları detaylı yazarsanız model numaraları ile tam olarak bende gidip yanlış parçalara bakmıyım :)
bütçe işine gelince monitör hariç 1.5 ytl civarı olabilir, yok daha fazla tutar derseniz bir yazın ona göre bi ayar çekmeye çalışırız bütçeyede :)şimdiden çok teşekkürler umarım çok fazla yorum yapan olur benimde doğru seçeneği bulmam daha kolay olur...
(eskişehirde yaşıyan varsa birebir görüşebilirim, o derecede acemiyim) :)
EDİT: Arkadaşlar haydi yokmu yardım edicek bir Allahın kulu?