Acer 5739G

surgun1
02-04-2010, 04:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

arkadaşlar yaklaşık 4 ay önce acer 5739g model laptop aldım aldığımdan kısa süre sonra oyun oynarken (modrn war 2) laptop ısınmadan dolayı kendini kapatıyor ürünü servise gönderdim yazılımlar güncellendi fan bakımı yapıldı en son ekran kartını değiştirdiler ama sorun devam ediyor servise aynı sorundan tam 3 defa gönderdim şimdi ne yapacağım bilimiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

t9600 işlemci gt240 ekran kartı 4gb ram

Roadrunnner
02-04-2010, 09:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

Arkadaşım bilgisayar ısınmasın diye senin aldığın bir önlem var mı?Çünkü çoğu kullanıcı alıyor laptopu kucağına, bilgisyarın tüm fan deliklerini kapatıyor ve bu bilgisayar oyun oynarken ısınıyor diye dert yanıyor...

ElectronicMusic
03-04-2010, 00:34   |  #3  
ElectronicMusic avatarı
Yıllanmış Üye
138 mesaj

Bilgisayarınızın biosu en güncel versiyonmu acaba ?

Myriddal
04-04-2010, 20:32   |  #4  
Üye
94 mesaj

Merhaba,
Bende bundan 6-7 ay önce Acer 5738g model laptop aldım.İlk başlardabilgisayarda bir sorun yoktu bütün oyunları oynayabiliyordum ama 2 ay önce birden fazla gereksinim isteyen oyunlarda bilgisayar aniden kapanmaya başladı.Hatta kapandıktan hemen sonra tekrar açmaya çalışırsam kendi kendine tam açılmadan reset atıyor.Eskiden oynadığım oyunları oynayamaz oldum.Bilgisayar da vista kuruluydu silip yerine windows 7 kurdum,driverları güncelleştirdim yine olmadı.Şuan fazla biilgisayarda fazla gereksinim isteyen oyunları oynayamıyorum.
  Çözümü olan var mı arkadaşlar?

Son Düzenleme: Myriddal ~ 04 Nisan 2010 20:34
askerim
04-04-2010, 20:49   |  #5  
Yeni Üye
44 mesaj

geçmiş olsun arkadaşımın acer laptobu aşırı ısınıyordu hatta kablo kokusu gibi yanık kablo kokusu gibi bir koku çıkarıyordu acer laptobu garantiye verdi uzun süre bekledi servis sorunu yaşadı yine aynı oldu değişmedi o da iade etti şimdi asla acer almam diyor iade edebilme hakkınız varsa iade edin çünkü onun laptobu da servise gitti ama yapamadılar

Myriddal
15-04-2010, 01:32   |  #6  
Üye
94 mesaj

Acer bu aşırı ısınma sorunu için kritik bios güncellemesi sunmuş(bu tabi çoğu forumda konuşulmuş benim daha yeni haberim oldu).Acer ın sitesinde seri nomu girip güncellemeye ihtiyacım var mı diye baktığımda güncellemeye gerek yok diyor ama hala ısınma ve kapanma sorunu devam ediyor.Şuan acer ın sitesinde bios un 1.25 sürümü var,1.25 e güncelledim ama sorun hala devam ediyor.Anladığım kadarıyla servise gönderenler de olumlu bir sonuç alamamışlar,bu sorunu halleden biri varsa tecrübesini paylaşabilir mi acaba?
İyi akşamlar

shado514
08-09-2010, 17:05   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Acer 5739G T9600 işlemcilere sahipiz ve bu kapanma sorunundan bıktık ve facebookta bi grup kurduk eger bizimle beraber hareket etmek istersen ve destek vermek isterseniz memnun oluruz.
grubun adı:Acer Aspire 5739G

İyi günler

TeknoÖmer
27-12-2011, 21:49   |  #8  
TeknoÖmer avatarı
Taze Üye
17 mesaj

Bende Acer 5739G t6600 Aldığımda Windows 7 Home Premium 64 Bit'di Ve Bede ilk zamanlarda ısı sorunu çekmiştim, sonralarda format atıldı (Elimde Recovery DVD'leri vardı). Win 7 32 bit oldu ve babam bede habersiz format attırmış ve Yerel disk C 15gb'dı ve tanıdık düzeltiyim derken bootmgr yaptı sonra tanıdık format attı ve sorun ''Yapı 7600 Windows sahte yaztı çekmediğim çile kalmadı Race Driver Grid ve Neeed For Speed Shift Yazılım lisanslama mesajı geliyor  ve Shift simge durumuna düşüyor, Shift gelmesini beklemek 5dk sonra ses takılıyor 2dk daha bekletiyordu oyunda benim arabayı herkes geçmiş oluyordu ve buda çile oluyordu, Race Driver Grid ise 4dk bekletiyordu ve yarış duruyordu ve devam edebiliyorum.

Ve konuya devam ediyorum fan sesi birden çok oyun açtığımda ses baya yükseliyor  ve çıldırtıyor sonra masaüstüne geçtiğimde susuyordum. Isınma sorununu son format azcık indirdi ama dediğim gibi son format çile yapıyordu (Windows sahte). Ben soruu fan takarakda çözemedim, son olarak fanın durduğu yeri boşluğa bırakıyorum ve bilgisayar kapanmıyordu ben de bu sorundan çile çektim.

2 formatda ise Yerel disk C 15 gb olduğu için 2 uygulama yükledim 3 format da çile, İlk hali sıkıcıydı.

Dediğim gibi elinizde Recovery yoksa durum üzücü  anlaşılan hepinizin garantisi bitti, ben bilgisayarımı 2009'un Aralık ayının sonunda aldım.

Acer 5739G sahibi olan bu dertleri anlar. :(