Acer 5920 Win7 Mikrofon Sorunu ?

bülbül
11-10-2009, 09:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Akşam Windows 7 7600 sürümünü kurudum Acer 5920 marka laptop bütün driverleri sorunsuz yükledim. Yanlız Realtek Driverini yüklememe ragmen mikrofon bi türlü çalışmıyor. Realtekin sitesin son sürücüyüde yükledim sonuç olumsuz. Chip seti güncelledi yine aynı. Windows 7 7100 kuruluydu bundan önce böyle bi sorunla karışlamadımıştım. Mikrofon çalışıyordu 7100 sürümünde. Sorun nedir acaba ?

Daisuke
11-10-2009, 11:04   |  #2  
Daisuke avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
386 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Ekranın sağ alt köşesindeki turuncu hoparlör simgesine iki tık yapıver. Açılan pencerenin üst kısmında hoparlör, kulaklık ve mikrofon resmi göreceksin. O resimlerden mikrofonu seçip Set Default Device yazan butona tıklaman lazım. Eğer iki tane mikrofon resmi varsa kullanacağın resmi seçersin. Eğer bu şekilde olmaz ise aşağıdaki yazdığımı dene. Eğer ses çıkıyor ise mikrofonunda çalışması gerekir. Eğer kameranın mikrofonunu kullanıyorsan aşağıda yazdığım şeylerin olması lazım. Sana yardımcı olabildiysem sevinirim. Kolay gelsin.

Ekranın sağ alt kısmındaki turuncu renkli hoparlör simgesine iki tık yapıp açıver. Açılan ekranın sağ üst köşesinde "Device advanced settings" yazan yeri aç. Açılan pencerede 4 tane seçenek var. O seçeneklerin ikincisini ve dördüncüsünü seç ve ok deyip çık. Sonra Device advanced settings yazısının altında sarı bir klasör simgesi olacak. O simgeye tıkla. Açılan penceredeki iki kutucuğunda işaretli olması lazım. Eğer işeretli değilse işaretleyip çık. Bu şekilde olması lazım. Ben masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Ben de bu şekilde oluyor. Sen de biraz farklı olabilir. Kolay gelsin.