Acer ve Teknosa Tüketicisini Aldatıyor mu?

cpaligrat
07-01-2010, 14:46   |  #1  
cpaligrat avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Teknosa web sitesinde ve mağzalarında satışa sunulan Acer AS5739G-734G50MN marka notebookları çok zararsız bir şekilde etiketi ile vitrinleri süslemekte...

Ama işin aslını bu makinayı evinize alıp kullanmaya başladıktan sonra anlıyorsunuz. Bilgisayar tanıtım etiketinde işlemcisi P7350 serisi gözükmesine rağmen bilgisayarınızda taklı işlemcinin aslında P7370 serisi olduğunu görüyorsunuz. Bunu bu laptop ı alan çoğu bilgisayar kullanıcısı anlamayacaktır bile. Fakat benim gibi grafik ve tasarım işi ile uğraşan kişiler aldıkları yada alacakları bilgisayarlardaki işlemcilerin mutlaka performans değerine (bencmark) bakarlar.

Şimdi gelelim işin aslına;

Acer firması ne kadar da işlemcilerin aynı hızda olduğunu iddaa etsede aşağıdaki grafik benchmark değerleri herşeyi ortaya çıkarıyor. (kendilerine gönderdiğim bencmark değerleri ile ilgili bilgilendirme mailime hala cevap vermediler (: sanırım bazı şeylerin açığa çıkmasındna korkuyorlar).

Gelelim Teknosa firmasına;

Sattıkları üründe bu şekilde bir sorun olduğunu kendilerine ilettiğimizde bize verdikleri cevap nedir sizce?
"Gelin %15 kullanım payını düşüp geri iadesini alalım". Sen hem ayıplı mal satacaksın hemde %15 iadeden kullanma payı keseceksin? Başka birşey demiyorum :)

Sonuç olarak her iki firmada sattıkları malın arkasında değiller. Biri aynı performansı verir diyor, bir diğeri ise alırken "kutuya bakmadınızmı". Kutuya baksan ne olacakki sanki. Kutuda yazan ile içindeki sanki birbirini tutuyor. Yani bana göre ikisinden de cacık olmaz.

alien_fx
07-01-2010, 14:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj
Alıntı: cpaligrat  
Sonuç olarak her iki firmada sattıkları malın arkasında değiller.

işte burda feci katılıyorum.

Toxic
07-01-2010, 15:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

geçen yıl bimeksten acer aspire 2920z ürününü almıştım.özelliklerinde bluetooth var deniyor ama yok

Conspirator
07-01-2010, 16:04   |  #4  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Teknosada Fiyatlar Çok yüksek ne varsa artık

Son Düzenleme: Conspirator ~ 07 Ocak 2010 16:04
PcMaKeR
07-01-2010, 16:51   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: Conspirator  
Teknosada Fiyatlar Çok yüksek ne varsa artı
sonundaki SA dan dolayı.
Sabancı.

cpaligrat
07-01-2010, 22:55   |  #6  
cpaligrat avatarı
OP Taze Üye
2 mesaj

beni kandırdılar arkadaşlar..kesinlikle tavsiye etmem..yardımcı olup müşteri kazanacakları yerine bu şekilde müşteri kaybetmeğe devam ediyorlar..