Açık kaynak Microsoft için büyük bir tehdit

CHIP Online
26-06-2008, 18:24   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İlgiç itiraf: Açık kaynak, Microsoft için Google'dan bile daha büyük tehdit oluşturuyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Acik ... ir-tehdit_7503.html

Geçtiğimiz Çarşamba New York'daki bir konferansta konuşan Microsoft'un baş yazılım mimarı Ray Ozzie, açık kaynak yazılımların Microsoft için Google'dan bile daha büyük bir tehdit olduğunu söyledi.  

Ozzie'ye göre açık kaynak programcıları hissedarların çıkarlarıyla sınırlandırılmadıkları için pazarda daha büyük bir güce sahip olabilir. Bu açıklamanın programcıları açık kaynak yazılıma odaklanmaya teşvik etmesi bekleniyor.

Ozzie ayrıca açık kaynak yazılımla sürdürdükleri rekabetin Microsoft'u daha da güçlü bir şirket haline getirdiğini belirtti. Sektördeki bu güçlü rekabetten en çok yararlanacak kişilerin kullanıcılar olduğu bir gerçek.

Tüm konu: Açık kaynak Microsoft için büyük bir tehdit

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft açık kaynağa yenilir mi?

Kapalı Hesap (53751)
26-06-2008, 18:28   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Sanmam sonuçta açık kaynak bir çeşit hobi diye düşünüyorum yani karşılıksız hizmette bir yere kadar bir yerden sonra bitecektir.

ErsinX
27-06-2008, 09:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
167 mesaj

Aslında biraz zor gibi ama olmamasıda imkansız değil. Neden olmasınki. Microsoft Vista ile başarısız oldu bence. Aradaki farklar giderek kapanıyor.

neverofnever
27-06-2008, 20:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

Olabilir.Açık kaynak çok hızlı gelişti ve gelişimini büyük bir hızla devam ettiriyor.Microsoft gibi bir şirket kolay yenilmez ama açık kaynağın yenmesi için öncelikle açık kaynağın uyum sorunlarını bir güzel çözmesi gerek.

LeyLa081
29-06-2008, 17:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

hayır,micosoft daha da guvensiz hale gelir.masasütü pclerin acık kaynak kdlu olması iyi değil herkez ne yaptığını bilmeden Pc kullanıyor cunku buyuk tehdit olusturur.

j1647
01-07-2008, 08:42   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

Herşey paylaşmak için.Açık kaynağa sonuna kadar destek veriyorum. Tehdit diyorsanız bırakın onun güvenliği içinde ugrasanlar ugrassın. Artık windows gibi bu tekel zihniyetine yeter denmeli.Buna en guzel formül açık kaynaktır. özgur olmak istiyrosanız unix tabanlı bi işletim sistemine gecin ve acık kaynagın sınır tanımadıgını gorun. linux un farkına varın. tercihen Ubuntu tavsiye edilir. görsel efekt nedir görsun pc kullanıcıları :P

LeyLa081
06-07-2008, 18:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
132 mesaj

linux ta sıcak bir hava yok insan ister istemez soğuyor gördüğünde :S

kartal7
08-07-2009, 10:54   |  #8  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

bütün windows çekirdek sürümlerinin  programlarını çalıştırabilen bir işletim sistemine para verip satın alırım tabi şirketler bunu yaparsa windowsun fiyat ve lisans şartları çok ağır tekeline son vermek lazım açık kaynakla kalitenin geleceğine inanmıyorum.

eolos
08-07-2009, 12:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

neden yenilsinki belli bir kitlesi var geliştirdikleri programlar çok gelişmiş

cy.ber.neo
25-05-2010, 16:31   |  #10  
cy.ber.neo avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
94 mesaj
Alıntı: j1647  
Herşey paylaşmak için.Açık kaynağa sonuna kadar destek veriyorum. Tehdit diyorsanız bırakın onun güvenliği içinde ugrasanlar ugrassın. Artık windows gibi bu tekel zihniyetine yeter denmeli.Buna en guzel formül açık kaynaktır. özgur olmak istiyrosanız unix tabanlı bi işletim sistemine gecin ve acık kaynagın sınır tanımadıgını gorun. linux un farkına varın.
Kesinlikle doğru. Hizmet sunanlar ister ücretsiz isterse ücretli sunar. Ona hizmeti sunanlar karar versin. Ama  zaten milyonlarca satılan bir sistem için 400 $ istemek zalimliktir, tekelciliktir. Elbette ki , "beğenmiyorsan alma" zorbalığına dur diyecekler çıkmıştır, çıkacaktır.