SA. 17"'lik monitör almak istemekteyim lakin bayağı geniş bi yelpazede satılıyor ürünler. 1000 ytl'ye de var 250 ytl'ye de. Şaşırdım. Neleri var da kimi pahalı ve neleri yok ki bu kadar ucuz! Ayrıca philips almak istiyorum. Var mı philipsten başka sağlam bi tavsiyesi olan. Acilen cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden sağolunuz...
ACİL! 17" LCD Monitör alacam ama kriterler nedir?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ne kadar para verebilirsin Lcdye.Cok değil diyorsan ucuz ve kaliteli birşey diyorsan Neovo lara bi bak derim.
tepki süresi en az 8 ms olmalı 2 ms en iyisi
kontrast değeri mümkün old yüksek olmalı
aynısı parlaklık değeri için de geçerli
Analog çıkışın yanı sıra dijital çıkışı olması büyük bir avabtaj
bir de Lightframe veya benzeri teknolojilerin olması Ekranı o anki duruma göre parlaklığı arttıran bir teknoloji
Peki philips alayım diyorum ve 2-3 model var, hangisini tavsiye edersiniz? 170X6FB/00, 170S7FS/00, 170S7FB/00... Monitörde hoparlör olmasının ne gereği var diye düşünüyorum. Bunların girişi benim 5+1'imi bloke edecekse lazım değil kalsın! Ama philipste light frame gibi özellikler sadece bu dahili hoparlörü olan modellerde var(17 inclikler için konuşmaktayım). Dikkatimi çeken bir hususta chip'te philips monitörlerin esamesinin okunmaması.Top 10'da bi tane philips yok! Philips mi amele, ben mi ameleyim, yoksa chip onu baştacı yapmış artık top 10'a koymuyor mu bile :) ??
Bu ürünler süper...
Dikkat bu üründe 3MS tekpi süresi var...Süper yani...
12 MS tepki süreli philips var..çok kötü...
Sana bunu öneririm.....
gerek tepki süresi..gerek parlaklıl..gerekse ergonomide...bir numara seçtim bunu..hayrını gör .....
Tür LCD
Ekran Boyutu 17.0 inç
İzlenebilir Boyut 17.0 inç
Nokta Aralığı 0.264 mm
Yatay Tarama Hızı 81 KHz
Dikey Tarama Hızı 75 Hz
Kontrol Türü OSD
Tüp Teknolojisi TFT LCD
Max. Yatay Çözünürlük 1280
Max. Dikey Çözünürlük 1024
Garanti Süresi 24 Ay
Diğer Özellikler:
Panel Tipi: a-si TFT/TN
Çözünürlük: 1280x1024
Ekran Renkleri: 16.7M
Nokta Aralığı: 0.264
Parlaklık: 280 cd/m2
Kontrast Oranı: 1500:1
İzleme Açıları: 178°/178°
Tepki Süresi: 6ms
Tarama Frekansları: 30~81 kHz Yatay, 56~75 Hz Dikey
Video Sinyal Girişi: Analog RGB, DVI Digital link
Giriş Konektörleri: DVI-I
Emisyon Standartları: TCO' 03 (White) / TCO' 99
Özel Fonksiyonlar:
Triple Hinge Stand (Tilt, Pivot ve Swivel)
MagicTune
MagicBright2
MagicColor, MagicZone
MagicRotation
Boyutlar:
380 x 488 x 242 (standlar birlikte)
Ağırlık:
6 kg
Madem öyle chip top 10'da liste başı samsung Syncmaster 760BF2yi alayım.. Alayım mı? Başıma bela olmaz di mi snra? Şu anki Philips'im 8 yıl sorunsuz ağır işe dayandı da... Diğerleri hakkında şüpheleniyorum tabi..
Yarından itibaren 3-4 gün yokum ama lütfen msj atınız gelince halletmek istiyorum bu işi! Tabiki yardım ve yol göstermelerinizle..Görüşmek dileğiyle...
sana kesinlikle ve kesinlikle hyundai L72S öneririm hem ucuz hem 8ms tepkime süresi iyi dizayn bence standartların en iyisi birde sen bak istersen http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1390
samsungun monitörlerinden her zaman için uzak durun..ben bir tane almıştım geldiği gün titremeye başlamıştı..sonra bazı sitelerdeki yazıları göstermemeye başladı..doğru dürüst genişlik ayarı da tutmuyordu..allahtan paçayı kurtarıp lg aldım..
Ben de senin gibi kriter mriter diyordum, çok başım ağrıdı, elime hiç bir şey geçmedi. 1 ay önce gittim viewsonic VP171B 17" aldım, 8 ms, hiç bir problem çıkarmadı. oyunlarda gözle görülür bir sorun yok, hatta eski LG F700b CRTde göremediğim bazı ayrıntılar bile belli oluyordu GTA SA da. 2 gün önce de Neovo f417 aldım. 4ms. 2 monitör arasında hiç bir fark yok desem yeridir (en azından gözle görülür, rahatsız edici). Marka olarak tek bakacağın servisi olsun, sonuçta bu markaların çoğu panel üretmek yerine belirli firmalardan alarak, sadece kasalarını ve bazı bileşenlerini yaparak pazara sunuyorlar.
Son olarak, şu marka iyi, şu marka kötü diyen arkadaşları da fazla dinleme, bazı insanlar şanssız olur, bazıları da ben ne kullanıyorsam herkes onu kullansın mantığında. Dikkat ederseniz birisi XXX marka çok iyi diyor, başka birisi aynı markayı kötülüyor ??? Markadan ziyade sen parasına bak :D
benim de tavsiyem LG alman.
özellikleri karşılaştır, kullanılan teknolojlere bak. ona göre karar ver. Lg bu konuda iyi durumda. fiyatda çok değil orta düzeyde.özellikle de F-Engine teknolojisine sahip olanı almaya çalış.
samsung veya philips ten şaşma bence.bende samsung 510N var.16 ms olmasına rağmen hiçbir görüntü sorunu yaşamadım.hem o/b ekran kartında hem de asus x550 extreme de.
8 ms'den aşağı olmasın contrast yüksek olsun.Sıfır piksel hatası veren marka varmı bilmiyorum.Ama varsa onlardan almaya çalış.Samsung,Lg,Benq vb. markaların lcd'leri oldukça kaliteli.Chip'in top10 listesinede bak derim.
Karadavut8 ms'den aşağı olmasın contrast yüksek olsun.Sıfır piksel hatası veren marka varmı bilmiyorum.Ama varsa onlardan almaya çalış.Samsung,Lg,Benq vb. markaların lcd'leri oldukça kaliteli.Chip'in top10 listesinede bak derim.Arkadaşlar lütfen tavsiye ederken yazdıklarımıza dikkat edelim...Asıl 8 MS den YUKARI OLMASIN denir...ne kadar düşükse o kadar iyidir...Zaten konuda amacına ulaştığı için kitliyorum...