Bilgisayarımın açma tuşuna basıyorm intel celeron ekranı geliyor sonra yeniden kapanıyoryeniden geliyor yeniden kapanıyor.Güç kaynağına giden kabloyu çıkarıyorum,takıyorum takınca tuşa basmıyorum ama yinede pc açılıyor ve yine ilk başta anlattıklarım oluyor.Sorun güç kaynağında mı?Eğer öyleyse hemen yeni bi tane alıyım çok acil.Güç kaynağı takmak gördüğüm kadarıylaor değil güç kaynağını çıkarınca verilerim gider mi? Lütfen cevap verin.Gü kaynağını değiştiriyim mi?
(Acil) Açılıp kapanma sorunu lütfen bakın!
güç kaynağını çıkarınca verilerin gitmez ama sorun gückaynagında değilde anakartta gibime geldi benim bios u sıfırlayıp dene bi.kabloyu takınca direk acılmasıda anakartta bulunan bi ozellik acıldığında oluo benim makinede yapıodu
Öncelikle şunu söyleyebilirim; eğer pc açılıp hemen ardından kendini resetliyorsa Ram leri bir kontrol et derim, yerlerinden çıkmış olabilir. Eğer çıkmamışsa pc ni bir servise götürmeni tavsiye ederim. Son olarak güç kaynağını çıkarınca verilerine birşey olmaz merak etme.
Dediğim gibi ramleri kontrol et. Ve _cypher_ ın bahsettiği özellik bendede var. Büyük ihtimalle güç kaynağında birşey yoktur.
Yeni bir hard disk alındığında yapılması gereken ilk şey; diskin masterveya slave olacağına karar vermektir. Anakartlar üzerinde iki IDEkanalı bulunur. Bir IDE kanalına maxsimum iki aygıt bağlanabilir. Sutarama iti aygıt bağlı olduğu için aygıtlardan bir tanesi master (efendi) diğeri slave (köle) konumunda olmalıdır. Eğer ikisi de master veya slave olursa hard diskler çalışmaz. Bazı sistemler açılmaz. Jumperlar ile IDE aygıtının master veya slave konumu ayarlanır.
Sahip olunan sistem genelde UDMA/66 standardında olacağındanbu sistemde kullanılan kabloların istenilen yönü master yada slaveaygıta takılabilir. Bu kablo 40 pinli ve 80 kanallıdır. Kablonun maviucu sisteme siyah uç master aygıtagri renkli uç ise slave aygıta bağlanır. Birde Cable Select durumuvardır. UDMA/66 diskleri kullanılırken disk üzerindeki jumper ayarlarıCable Select durumuna getirilir. Bir diski master’dan slave halegeçirmek için jumperlarla uğraşmak yerine sadece kablonun farklı ucununtakılması yeterlidir.
Hard disk kurulumunu başlatmak için bir tane başlangıç disketi gerekir. Başlangıç disketiDenetim Masası – Program Ekle / Kaldır – Başlangıç Disketi sekmesindenoluşturulabilir. İlk olarak fiziksel olarak yükleme yapılır.
1. Bilgisayar kapatılır.
2. Yeni hard diskin ayarları jumper Cable Select moduna getirilir. Eskihard diskin de jumper ayarları Cable Select durumuna getirilir.
3. Hard diski kasa içerisine çok sağlam bir şekilde vidalamak gerekir.
4. IDE ve güç kabloları takılır. Kablolar takılırken çok dikkatli olmak gerekir. IDE kablosundaki kırmızı uç güç kablosunun kırmızı ucuna bakmalıdır. IDE kablosunun sisteme takılan kısmı da takılır.
5. Bilgisayar açılır. BIOS’a girilir. IDE aygıtları Auto Detect ettirilir. Bilgisayar hard diski sorunsuzca görüyorsa problem yok demektir.
6. Bilgisayar açıldıktan sonra fdisk veya benzeri bir program kullanılarak hard disk kullanılır hale getirilir.
Alıntı.