STOP: 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000) arkadaslar hata bu vista uzerine bir türlü xp yukleyemedim
acil arkadaslar cıldıracam
http://support.microsoft.com/kb/324103/tr
bu kısmı oku. ordan alıntı yapma gereği duymadım. Sorunun burada çözülüyor. adım adım git.
Eğer hala çözemezsen başka yol buluruz. Ama o linke kesin bak.
oncelikle sagol arkadasım ama hala cozemedim
vista üzerine xpyi yükleyemezsin tam tersi olcak
kardesim asus n50vn 3gb ram 1gb 9650mgt ekran kartı 250gb hdd
canım sıkılınca vista canım sıkılınca xp yüklüyorum yüklenemez falan hatırlatmak isterim birtek ölüme çağre yok arkadaşalr normal biostan ayarını yap cd rom sonra tak xp c sini hızlı xp yi yükleme o zaman yüklenmiyor ağır yükleme yapınca rahat rahat xp y döner
İlk önce vista DVDsini tak formatlamaya kadar gel oradan vista yüklü bölümü sil ve pencereden kapat yüklemeyi yeniden başlatma yaparken xp CDsini tak hiç bir sistem olmadığı için bilgisayarda rahatlıkla Xpyi yükleyebilirsin. Vistadan Xp'ye dönüş hakikaten ölüm gibidir.
ARKADASLAR CD Yİ DEGİŞTİRDİM SİMDİDE BU HATAYI VERİYOR stop: c000221 unknown hard error systemroot\system32\ntdll.dll
Tahmin ettiğim gibi. Asus notebook.
Asus notebooklarda özellikle vista için dizayn edilmiş notebooklara xp direk yüklenemez. bios a girilip advantage bölümü yanlış hatırlamıyorsam xp ayarı vardı o ayar etkinleştirilmeli. Sonra XP Kur Cd si mutlaka xp 2 li olmalı ve asus un bu versiyonu için sata driverları bu disk için entegre edilmeli uzun uzun anlatmayacağım nette sata driverları cd ye entegre etme yolları anlatılıyor ordan bakabilirsin. bu ikisini yaptıktan sonra xp çocuk oyuncağı gibi kurulacaktır. Asuslarda bunu çok yaptım. Dediğim gibi vista sürümlerden sonra bu kur hatası çok çıkıyor aslında hata değil uyumsuzluk.
Özellikle asususn F serisi modellerine xp zor kurulur. bu modelde de f series anakart var. bios standart özel asus notebook biosu.
Açıklamamı ve öğrenmek isteyen arkadaşa burdan sesleniyorum yukarıdaki bilgilerle xp kurulur. Vista dvd si yada windows 7 dvd zaten bu sistemlerde çalışacak şekilde gelişitirilmiş ve asus gibi dünya markası donanımlarını sertifikalamak için microsoftla her daim beraber çalışmıştır.
"Öyle bir yüklenir ki...
vistayı banamı öğretiyorsun benim pcde xp ve vista ikiside mevcut vista tam bir engelleme canavarı