ACİL Bİ BAKAR MISINIZ ? ÇOK KOLAY..

winkuja
04-07-2008, 00:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar bugün kız arkadaşımın bilgisayarında sorun var diye gittim. Sorunda bilgisayar açıldığı zaman hiçbirşeyin çıkmamasıydı. Ne başlat menüsü, ne masaüstündeki simgeler, sadece duvarkağıdı... Başka hiçbirşey yok. Ve klavyeden'de yaptıklarım hiçbir işe yaramıyordu. Sadece ctrl+alt+del oluyordu oda, işlemleri vs. menüsünü göstermiyordu. Kısacası yarım gösteriyordu.

Sonra, kasanın içini açayım dedim ekran kartından belki diye... Az kurcaladım, sonra kapattım kapağını, arkadan ekran kartı giriş kablosunu takarken ince çubuk çıktı, kablonun içinden. Hani vidalı olan kart giriş kablosu. Sonra açmayı denedim, görüntü gelmedi. Sonra pci aldım başka pcde denedim, belki kablo'da sorun var diye, gene görüntü yoktu. Ekran kartından mı yapar bu görüntü gelmeme olayını? 2.sorum ; Bundan önce pc açıldığında masaüstünde hiçbirşey gözükmüyordu duvar kağıdından başka. Tabii açılırken windows yazısı falan herşey normaldi. Ekran kartındandır dimi ?

metropoltilkisi
04-07-2008, 00:59   |  #2  
Yeni Üye
41 mesaj

görüntü gelmemesiyle ilgli bişey diyemiycem ama hiçbişi görünmeme sorunu bendede bi format sonrası olmuştu tekrar formatladım düzeldi

aysun_aysun
04-07-2008, 01:02   |  #3  
Taze Üye
19 mesaj

masa ütündekı sımgelerı kapatmış olabılırsınız ..  benım sık kullandıgım bıseydır. eger kapattıysa ekranda sadece duvar kagıdı gorunur sımgeler gızlenır.  pc acıkken masa ustunde sag tıklayın görünüm ü secın masa üstü sımgelerını göster - gızle sacenegını tıklayın..   duzelır sanırım..

winkuja
04-07-2008, 01:12   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj
aysun_aysun
masa ütündekı sımgelerı kapatmış olabılırsınız ..  benım sık kullandıgım bıseydır. eger kapattıysa ekranda sadece duvar kagıdı gorunur sımgeler gızlenır.  pc acıkken masa ustunde sag tıklayın görünüm ü secın masa üstü sımgelerını göster - gızle sacenegını tıklayın..   duzelır sanırım..
aysun hanım hiçbirşey yapamıyorsunuz mlsf Ağlıyor

Benim asıl merak ettiğim, şu yeni çıkan sorun yani, hiç görüntü gelmemesi Soru

Ahmet_79
04-07-2008, 01:13   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
aysun_aysun
Beğendim evet aynen katılıyorum

Ahmet_79
04-07-2008, 01:17   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

ikinciye gelince sanırım sen ekran kartının canını okumuşsun eğer yapamıyorsan servise göster

sevecenmustak
28-07-2008, 04:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

dostum aysun haklı

Five-Tech
01-08-2008, 03:24   |  #8  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

O birici sorunun ekran kartından değildir.Ctrl+alt+del yapıp yeni görev deyip explorer yazınca gelicekti.O da olmasaydı format atınca düzelebilirdi.

İkinci sorunun ise ekran kartını mıncıklamandan olmuştur büyük ihtimal Kahkaha

tesisatci
01-08-2008, 03:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
449 mesaj
Five-Tech
O birici sorunun ekran kartından değildir.Ctrl+alt+del yapıp yeni görev deyip explorer yazınca gelicekti.O da olmasaydı format atınca düzelebilirdi.

İkinci sorunun ise ekran kartını mıncıklamandan olmuştur büyük ihtimal Kahkaha

bi mıncıklıyım belki düzelir diyerek vücudundaki statik elekrikle ram bozan bi insan tanıyorumKahkahaKahkahaKahkaha

tesisatci
01-08-2008, 03:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
449 mesaj

babalar yahu onboard a taksın arkadaş monitörü bide mle denesin yokmu bu arkadaşın anakartında onboard ekran kartı yoksa onboard umu bozmuş eleman :D

xRay97
22-08-2008, 10:20   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
506 mesaj

ya ekran kartına sinyal tam gelemiyordur yada monitörün kablosunda kopulukluk vardır bir de masaüstünde hiçbirşey görünmüyorsa Ctrl+Alt+Delete ile görev yöneticisini aç sonra uygulamalar sekmesine gel ve aşağıdaki "yeni görev" e bas ve explorer yaz sorun çözülecektir :D

burak_b.
22-08-2008, 14:55   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

arkadşım ekranda hiç bişiyin olmaması explorer.exe nin kapanmasından olmuştur büyük ihtimal Ctrl+alt+del  yap dosya/yeni görevi seçip ''explorer.exe'' aynen yazıyosun tırnakın içindekini tamam ı clikliyosun ekranın na simgeler  başlat çubugu vs... geliyor dier sorununu anlayamadım daha açık yazarsan daha iyi olur

pardon ikinci sayfayı unutmuşum düzeltme yapim dedim zaten arkadaşlar açıklamış

Son Düzenleme: burak_b. ~ 22 Ağustos 2008 14:56