arkadaşlar bilgisarıma üçüncü 8 lik fanı taktım ancak anakarta güç girişi yetmedi nasıl taktın derseniz fan 2 girişliydi bende öteki fanın bağlı olduğu güç girişine taktım yani anakart güç girişinde 2 fan bağlı güç kaynağım 400w lık bi sorun oluştururmu güç kaynağı için
acil fan yardımı
12cm'lik fanlar bile 3watt , hiç sorun olmaz 8'lik fanla , 3 fan çok zorlamaz ...
viking20niye oluştursun?zaten kaç voltla çalışıyorki?Volt değil o Watt ...
teşekürrrler zaten bilgisaayr soğumuyor içi tertemiz kablolar toplu 3 fan var 8lik biri önde havayı içeri alıyor diğerleri arkada ve yan kapakta sıcak havayı dışarı atıyor ancak değerler böyle
Anakart 64 °C (147 °F)msi ms7267 anakart
CPU 56 °C (133 °F)pd 945 işlemci
GPU dioda 64 °C (147 °F) pasif soğutmalı 7100 gs
WDC WD2500JS-00SGB0 42 °C (108 °F)
Aux 51 °C (124 °F)
nasıl soğutacağım bilnmiyorum zaten hava bile 40 derece izmirde
yan kapaktakini ters çevir anakarta doğru üflesin faydası olacaktır
birde 8 lik değilde 12 lik fan kullanmanı öneririm
ahmet79yan kapaktakini ters çevir anakarta doğru üflesin faydası olacaktırİşlemci dışarıya doğru üflerken , işlemcinin üzerine hava üfletmek garip olur .
birde 8 lik değilde 12 lik fan kullanmanı ö
Tavsiye etmem , tersine ısıyı artırır .
mengu88İşlemci dışarıya doğru üflerken , işlemcinin üzerine hava üfletmek garip olur .bu denenmiş ve test edilmiştir ve 4-5 derece gibi bir düşüş göstermiştir
Tavsiye etmem , tersine ısıyı artırır .Son Düzenleme: Ahmet_79 ~ 23 Ağustos 2008 00:31
ahmet79yan kapaktakini ters çevir anakarta doğru üflesin faydası olacaktırzaten bide öle yapmıştım cpu fanı içeriye hava üflüyo işlemciye kapaktaki fanda ona üflüuo 8-9 derece fark etti ama hala yüksek dedğim değerlerlerden 7-8 derece çıkarın o kafayı yicem odanın içide cehennem gibi oluyohava zaten 35-40 derece bilgisayar yanmasın
birde 8 lik değilde 12 lik fan kullanmanı ö
baran101010zaten bide öle yapmıştım cpu fanı içeriye hava üflüyo işlemciye kapaktaki fanda ona üflüuo 8-9 derece fark etti ama hala yüksek dedğim değerlerlerden 7-8 derece çıkarın o kafayı yicem odanın içide cehennem gibi oluyohava zaten 35-40 derece bilgisayar yanmasıeğer 7-8 derece düştü ise bu değerler normal korkmana gerek yok artık ama dahada düşürmek istersen fanları 12 lik yap buz gibi olurSon Düzenleme: Ahmet_79 ~ 23 Ağustos 2008 10:55
arkadaşım anakart olsun işlemcin olsun ısı seviyeleri hiç normal deil ben bi anakart almıştım 80 lerde gösteriyordu ısısını oyuna girince restart ertesi gün iade ettim sorunlu cıktı kasa fanıyla falan olmaz o iş benim kasada baca fanı hariç 4 fan yuvası var birinde fanvar 8 lk ama ısılar anakart 36 işlemci 32 civarı gösteriyo teknik bi sorunun var senin mutlaka götür bilgisayarcına
bende hiçbir zaman restart olmadıda kışın bile 30 derecelerde gezito sıcaklıkalr ama 1 fan vardı bide benim bilgisayar bilgisayar masasını alt kısmında hava alcak bi yeri yok sadece arkada 25-30cm lik yanlarda2-3 cm lik boşluklar var odanın içide çok sıcak acaba onla bi ilgisi varmıdır