acil ve çok mühim algoritma performansı ile ilgil

tiryandafila
14-10-2009, 11:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

arkadaşlar günlerdir çok araştırmama rağmen yeterli kaynak bulamadığım için çok önemli bir ödevimi yapamadım ve az bir vaktim kaldı sizden yardım istiyorum. ödevin konusu algoritma performansı ve asimtotik notasyonlar. ödevin yapamadığım bazı kısımları şunlar

1.  Aşağıda y1 ve y2 ifadelerine göre bir program yazın. Ve programda n değerini 0 dan 100
e kadar 10 ‘arlı artışlarla değerlerini ekrana yazdırın. Y1 ve y2 ‘yi T(n) olarak
düşündüğünüzde ve elde ettiğiniz sonuçlara bakarak algoritma performansı olarak hangisi
daha iyi bir performans sergiler. Karşılaştırarak yorum yapınız.  
y1 = 100 * n + 10
y2 = 5 * n * n + 2

2.  Aşağıda yinelemeli olarak verilen T(n) bağıntısı için asimtotik üst sınır (O) karmaşıklığını
hesaplayınız.  
    T(N) = 3T(N / 3) + 3     T (1) = 1

birde program karmaşıklığını hesaplama (büyük o notasyonu) ile ilgili  internette bulabileceğim ayrıntılı bir kaynak biliyorsanız yardımcı olursanız çok makbule geçer.çünkü ben çok aradım ve bu konuyu ayrıntılı ele alan bir yer bulamadım. teşekkür ederim

eolos
14-10-2009, 13:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

senin yapmak istediğin karşılaştırma bütünüyle bilgisayar mühendisliğinde bir dersin konusu bunu biliyosundur heralde. 1. soruyu çözmen için döngünün ne kadar süre ile döndüğünü hesaplaman gerekiyor bu da tamamen matematiksel hesaplardan oluşuyor.
2.soru içinde sana aynı tavsiyelerde bulunacağım.

tiryandafila
15-10-2009, 09:13   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

evet bilgisayar mühendisliği bölümünün veri yapıları dersi bunu biliyorum. soruları çözmek için T(n) yani çalışma süresi hesaplamam gerektiğini biliyorum zaten bunu hesaplayabiliyorum gerisini getiremiyorum. sorun şu ki bulduğum hiç bir veri yapıları kitabı ingilizce kitaplar da dahil konuyu bukadar ayrıntılı ele almamış. ama tavsiyelerin için teşekkür ederim