arkadaşlar ben pc ye format atmadan önce butun programları sildim ve format attım pc kasıyor ati yüklenmiyor xp lütfen yardım bi çare
acil yardım 30 dakikam var
yha önecden hepsini program kaldırdan kaldır dedim pc yavaşladı format attım yine düzelmedi atide yüklenmedi
ekran kartınızı tam olarak yazarsanız bizde bakalım ?
örnek : ati radeon hd2400 gibi
açılışı yavaşsa , açılışta ki çoğuprogramlarıkaldırın..masaüstünüz,temiz bir masüstü olsun..çok simgeolmasın..çoğugereksiz programıdakaldırırsanız hızlı açılır..
eğer sisteminizde bir yavaşlık varsa
1,casus yazılımlar ve virüsler
https://www.chip.com.tr/blog/pire ... EMiZLENiR_1361.html
2,işlemcinin çok ısınması
son nesil işlemcilerin hızı oldukça iyi oldukları için , ısınma yapabiliyor..
yeni nesil anakartlar sayesinde Bios un aracılığıyla işlemcinizin ısısına bakabiliyorsunuz..
busorunabirnebzede olsa fanlarınızıtemizleyerekkatkısağlayabilirsiniz..fanlarıtemizlemek hembilgisayarınızınsessizçalışmasına hemde işlemcinizefaydası olacaktır..
ısı kontrolünü sağlayan programlar : cpu monitor software
3, hafıza (ram ) sorunları
4,sabit disk sorunları
5,bios ayarları ve windows hizmetleri
yavaşlamasorununbiosayarlarıolması belki yanlış ama biosayarlarınızıdüzenleyereksisteminziinperformansınınartmasınısağlayabilirsiniz..bunun içinanakartınızınözellikleriniokumak sonrada üst seviyelerini öğrendiktensonra bunu biosdayapaiblirsiniz..herbios farklı olduğu için malesefşunu şöleyaparsanızsorun düzelirdiyemeyeceğim..
bilgisayar çok hizmetler vardır..çoğu nu da kullanmayız :)
bilgisayarıma sağ tıklayıp , yönet hizmetler e tıkladığımız da buradan istediğiniz ayarı yapabilirsiniz..
6,sizden habersiz çalışan uygulamalar
7, kaçak işlemler
görev yöneticinden sonlandırabilirsiniz..
8, disk birleştiriciyi en son ne zaman çalıştırdınız ?
diskbirleştirici,sisteminizedosyaeklendikçe,silindikçe , yerdeğiştirdiğinizde , sabitdiskinizdeboşluklarıoluşur.yanikalıntıları..siz bu dosyalarıbulurken,çalıştırırken ,sisteminiz budosyaları farklı yerdenbulupvegetircektir..bölece desisteminizyavaşlayacaktır..
diskbirleştiriciyiçalıştırmakiçin, çalıştıracağınız sürücüye(C,D )sağtıklayın ,özellikler , araçlar, diskbirleştir e tıklayın ve işlemibaşlatın..
bunundışındaCsürücüsündeözel dosyalarınızı ,kişisel dosyalarınızıtutmayın..varsaD ,E ,sürücüsüne taşıyın..bununfaydalı yanı davar..sisteminizçöktüğündeCsürücüsünü silip , tekraryüklersiniz..busaye dede özel,kişiseldosyalarınızı bir şey olmaz !...
sen bide formatı nasıl atıyosun hardiski komle sil yane win kurarken yükselt deme yeni kurulum diyeceksin hdd bölüğmüne gelişnce silip tekrardan bölüm çacaksın eğer kasanın içinde bi kurcalama yapmadıysan donma yapmaz son olarak ekran kartının fanı çalışıyomu ona bi bak
sp3 yükledim ati yüklenmiyor anlamadım gitti