dün akşam pc'yi temizslemek için actım epey bi toz vardı fanları falan tamizledim işlemci tozdan görülmüyodu işlemcinin fanını cıkardım temizledim yerine taktım daha sonra pcyi actığımda yarıya kadar acılıyo kendimi kapatıyo ne yapmam gerek ne olmuştur yardım edebilrimisiniz.
şimdiden herkese teşekkürler.
acil yardım arkadaşlar cpu
- 1
- 2
İşlemcinin üstünde bir kağıt olacak onu atmadıysan onu oraya yapıştır yoksa o fan çalışmaz
yok kagıt falan yoktu bilgisayarcıya gitim termal macun lazım falan dedi ondan alıcam şimdi.ne adkr etkisi olur nolur bilmiyorum bilseydim cıkarmasdım
Termal macundan da olabilir
Kaç yıllık PC?
1 buçuk senelik cok toz olmuştu temizliyim dedim kaş yaparken göz cıkardık.
FAn iyi oturmuş mu baksana bi
İşlemci amd de mi İntel mi?
büyük oranda montaj hatası yapmışsındır.fanın kablosunu takmayı unutmamışsındır umarım ?
Şimdi kağıdın altında bir çubuk olacak var mı baksana bi kağıt varsa o fanın üstünde
fanı tekrar cıkarıyımmı?? fanın altındanmı bahsediyosun??..
hayır fanda kağıdın altında çubuk olması lazım
Şimdi nerdesin sen?
su anda kasa acık fanı cıkardım fan alimde herhangi bi kagıt yok altında yapışkan gibi bişi var heralde o macun denilen sey fanın en üstündede intel yaazan parlak bi kagıt var gide rakamlar yazıyo üstünde.
buyuk ıhtımal fanı tam oturtamadıgın için işlemcın cok ısınıp kılıtlıyor bılgısayarını işlemcı lga mı yoksa eski tipmi acaba biosa gir işlemcı sıcaklıgına bak acılsıtan ıtıbaren yukselıyorsa problem fanı tam oturtmayı dene
termal macun kalıntılarını temizle sonra yenisini sür. sorunu halledersin bence.
yarın termal macun alıp deniycem başlangıçta cpu sıcaklığı 60' lerde başlıyo sonradan 90 dereceyi buluyo...
O zaman arkadaşlarında söyledigi gibi yeni macun al kullan ve fanı yerine tam olarak otursun. çünkü işlemci 100 dereceyi gördügü zaman otomatikman kapanır;)
dediğin şekilde ise fan oturmamıs durumda termal macul aldıgın taktırde fan altını ve cpu ustunu temızlemen ve ne az ne fazla bir şekilde sürmemen gereklı çok sürersen ısıyı tam iletemez yine ısınır az sürersen yine yetersiz olur ama termal macunun paraya kıyıp kaliteli almanı tavsiye ederim birde fan altı bakır değilsi bazı termal macunlar sadece bakır tabanlılar içindir bunlarada dikkat etmen gerekli
amma ne dert aldım başıma ya şu anda macuna rıyorum bulsam alıcam kullanıcam inş. işe yarar..işlemci bakırmı metalmi ne tür bilmiyorumki
swordmaster_65O zaman arkadaşlarında söyledigi gibi yeni macun al kullan ve fanı yerine tam olarak otursun. çünkü işlemci 100 dereceyi gördügü zaman otomatikman kapanır;)İşlemci kapanmazPC açılır 80-90 derece oldu mu reset atar kapanmaz bir kere:D
Bence sen pc de bir dene bakalım kapanıyor mu resetmi atıyor;) fanı durdur gelsin 100 derceye bakalım ne olacak;)
swordmaster_65Bence sen pc de bir dene bakalım kapanıyor mu resetmi atıyor;) fanı durdur gelsin 100 derceye bakalım ne olacak;)Burda tecrübe konuşuyor o rekoru kırdım ardı ardına 90 derece yaptım ekran kartı işlemci anakart hala taş gibi sapasağlam
iyide bende denedim yaşadım aynı olayı direk sistem kendini kapatıyor ya bu olay anakarttan karta degişiyor yada birimizde yanlışlık var.
ben anakartın saglanlıgına birşey demiyorum zaten reset atma olayına itirazım var:)
onu bilmem ama dediğin doğru karttan karta değişmekte amd epox vardı bir ara bende işlemci 120 dereceyi vurmasına karşın halen tık yoktu anakartta bide ben o ısıyı görmeden mostwanted oynamaya başlamıştım gerisini siz düşünün artık işlemciyi kurtardım fakat 10 gün sonra artık laçka oldu cpu ne tip fan takarsam takayım format atıp windowsu direk kesintisiz kuramıyordum sattımda kurtulduydum ama şimdiki amd işlemcilerde çok soğuk sırf göstermelik intel kasa koyacam odanın fevrini döndürsün biraz
- 1
- 2