ACİL YARDIM BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR

HPQ-User
30-07-2008, 15:10   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

harun55 sormuş:
Arkadaşlar sitemimde xp kurulu ne olduysa bilgisayara birşeyler oldu geçen gün bizim yeğen geldi eve bilgisayara girmiş ben yokken bilgisayar sürekli kendi kendine yeniden başlıyor kesinlikle açılış ekranı gelmiyor sadece siyah ekran görünüyor güvenli mod,windows olağan şekilde başlasın .....yazan ekran çıkıyor ordan olağan şekilde başlat diyorum bekliyor biraz yine kendi kendine yeniden başlıyor sorun nedir yardımlarınızı bekliyorum format atmadan kurtarmam lazım c ve d de önemli bilgilerim var yada

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İNTEL PENTİUM 4

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 15:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Size kısa va basit 2 çözüm öneriyim.

ilk olarak karşınıza gelen guvenli MOd vs. seçeneklerinden En son iyi yapılandırmanız seçeneğini seçip bilgisayarınızı çalıştırmayı deneyin.

ikinci seçeneğiniz ise..

Eğer imkanınız var ise diskinizi çıkarıp farklı bir bilgisayara takın..
bilgisayar açılırken XP ekranından sonra sürücülerden birinde dosya sistemi sorunu bulup tarama yapılması gerektiği uyarısı verir.. bu uyarıda herhangi bir tuşa basmadan bekleyiniz. 5-10 kadar bir incelemeden sonra bilgisayar açılacaktır. ve bilgisayarı kapatıp tekrar diskinizi kendi bilgisayarınıza takıp çalıştırın.

harun55
30-07-2008, 15:28   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj
sakarboy
Size kısa va basit 2 çözüm öneriyim.

ilk olarak karşınıza gelen guvenli MOd vs. seçeneklerinden En son iyi yapılandırmanız seçeneğini seçip bilgisayarınızı çalıştırmayı deneyin.

ikinci seçeneğiniz ise..

Eğer imkanınız var ise diskinizi çıkarıp farklı bir bilgisayara takın..
bilgisayar açılırken XP ekranından sonra sürücülerden birinde dosya sistemi sorunu bulup tarama yapılması gerektiği uyarısı verir.. bu uyarıda herhangi bir tuşa basmadan bekleyiniz. 5-10 kadar bir incelemeden sonra bilgisayar açılacaktır. ve bilgisayarı kapatıp tekrar diskinizi kendi bilgisayarınıza takıp çalıştırın.

Kardeş güzel dedin öncelikle ilk söylediğin kesinlikle olmuyor en son iyi yapılandırma dediğim zamanda olmuyor bilgisayar tekrar yeniden başlıyor ikinci söylediğinide yapamam çünki elimde ikinci bir bilgisayar yok başka yöntem varsa rica ediyorum lütfen acil işyerinde çalıştığım bilgisayar

harun55
30-07-2008, 15:47   |  #4  
Üye
55 mesaj

Arkadaşlar acil yardım bekliyorum lütfen yardım edin?

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 15:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Keşke kesin net bir çözüm sunabilsem fakat sorun Donanım srücüleri ile ilgilide olabilir.. Fakat  ikinci söylediğim seçeneği yapabilirseniz büyük ihtimalle sorununuz düzelicektir.. Pc lerin sürekli yeniden başlatmaları durumunda dosya sisteminde bir takım sıkıntılar meydana gelir. bunu en basit o şekilde onarabilirsiniz...  bilgisayara Xp cd si takıp kurulum başlatsanız bile diskinizin boş olduğunu görüceksiniz. bu yüzden  Diskinizin farklı bir pc ye takıp dosya sisteminin onarılması şart... Şu pozisyonda farklı bir çözüm olabileceğini sanmıyorum bi alternatif pc nize takılı olan USb kamera, Printer Vb. cihazları söküp çalıştırmayı deneyin..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 30 Temmuz 2008 15:50
sah1n
30-07-2008, 16:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

xp cd sini tak onarma yap.

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 16:07   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
sah1n
Bunu yapmak.  kullandığı bazı programlar açısında arkadaş için bir takım sıkıntılar meydana getirebilir..

harun55
30-07-2008, 16:26   |  #8  
Üye
55 mesaj
sah1n
Kardeş harddiski başka bir makinaya taktım ama başlangıçta onar falan diye bir seçenek çıkmadı direk açtı ve hardiski gördü fakat bu seferde hardiskin sadece sistemin yüklü olduğu kısmına girmiyor kesinlikle girmiyor üzerine bir kere tıkladığım z aman kitleniyo acil çözüm

harun55
30-07-2008, 16:28   |  #9  
Üye
55 mesaj

Kardeşim onarılma olayı nasıl oluyor bana bir tane disk onarma programı önerirmisin acil

harun55
30-07-2008, 16:32   |  #10  
Üye
55 mesaj
sakarboy
Keşke kesin net bir çözüm sunabilsem fakat sorun Donanım srücüleri ile ilgilide olabilir.. Fakat  ikinci söylediğim seçeneği yapabilirseniz büyük ihtimalle sorununuz düzelicektir.. Pc lerin sürekli yeniden başlatmaları durumunda dosya sisteminde bir takım sıkıntılar meydana gelir. bunu en basit o şekilde onarabilirsiniz...  bilgisayara Xp cd si takıp kurulum başlatsanız bile diskinizin boş olduğunu görüceksiniz. bu yüzden  Diskinizin farklı bir pc ye takıp dosya sisteminin onarılması şart... Şu pozisyonda farklı bir çözüm olabileceğini sanmıyorum bi alternatif pc nize takılı olan USb kamera, Printer Vb. cihazları söküp çalıştırmayı deneyin..
Kardeş acil bekliyorum çözüm şu anda harddisk makinaya bağlı beklyorum harddiskin bölmülerini F ve G diye görüyor büyük F ye giriyor ama G ye girmiyor  G de sistem dosyaları falan yüklü yardımlarınızı bekliyorum

bektash
30-07-2008, 16:37   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Ms dos kipinde Baslat

UNFORMAT [sürücü] olmazsa

UNDELETE [dosya adı] sen UNDELETE MAAS.EXE yaz bakalım daha sonra reset at düzelecekmi .

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 16:48   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

size söylemiştim. Diskin dosya sisteminde hata oluşmuş büyük ihtimalle..

başlat çalıştır tıkla  açılan boşluğa   chkdsk /f g:
yaz işlem bitince pcyi kapatıp aç yeniden dene..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 30 Temmuz 2008 16:51
Optimum
30-07-2008, 17:02   |  #13  
Üye
73 mesaj

G nin üzerine maousla sağ tık yapabiliyorsan özelliklere gir. Oradan araçlar ve Şimdi denetleyi seç. Umarım işine yara.

Optimum
30-07-2008, 17:03   |  #14  
Üye
73 mesaj

Oradaki seçenekleride doldurmayı unutma tabi.

sah1n
30-07-2008, 17:03   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
sakarboy
Bunu yapmak.  kullandığı bazı programlar açısında arkadaş için bir takım sıkıntılar meydana getirebilir..
Ne sıkıntısı olacak ? Arkadaş windows u açıp yedeklerini aldıkdan sonra tekrar format atıp pc yi kuracak baştan.
Arkadaşım hdd yi kendi makinana tak.Xp cd sini koy bios dan firs boot 1.sıraya cd okuyucunu al sonra cd den ön yükleme için bir tuşa bas ardında karşına ilk çıkan pencerede entar la daha sonra f8 le sözleşmeyi kabul et.
Burada aşağıda onar seçeneği olur yanılmıyorusam c ye basacaksın orda görürsün.Ondan sonra windows kurar gibi başlar.windowsun açılır önemli bilgilerini alır daha sonra güzelce baştan formatlarsın.
Sana bir ikinci yol daha tarif edeceğim.
Hdd yi sök başka bir makinaya tak
burada windows program files ve documant and settings klasörlerinin isimlerini değiştir.Nasıl olacak o ?
örnek : ywindows , yprogramfiles,ydocumant and settings
değiştirdikden sonra hdd yi sök kendi makinana tak.Burada aynı windows kurar gibi başlat f8 le sözleşmeyi kabul et daha sonra windowsu kuracağın yeri belirt yani eski sistemin neredeyse orayı büyük ihtimal C dir.
Ardında sana NTFS normal NTFS hızlı gibi seçenekler sorar.
Sen orada en alttaki dosya sisteminde  hiç bir değişiklik yok seçeneğini seç ve devam et.windowsun kurulumu bittikden sonra C ye gir orada ismini değiştirdiğin klasörler görünür içine girersin documant settings den istediklerini d ye atarsın.

Son Düzenleme: sah1n ~ 30 Temmuz 2008 17:05
harun55
30-07-2008, 17:07   |  #16  
Üye
55 mesaj

Error 45: CRC error in data arkadaşlar bu hatayı veriyor nedir bu hata mesajı acil cvap ve yardım rica ediyorum

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 17:12   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

Disk e ulaşılamıyor arkadaşım.. onarma yapma işlemi başlattığında vatandaş farkına varmadan diski biçimlendirme durumunda vatandaş için oluşabilecek riskleri düşündünüzmü ???

ulaşılamayan diske kurulum başlattığınızda karşınıza çıkabilecek seçenekleri düşündünüzmü ? ulaşılamayan diske onarma işlemi başlatır iseniz eğer kullanan kişi konu hakkında pekte uzman değil ise sorunlu gibi gözüken diski tamamen biçimlendirebilir buda geri dönüşü olmayan sorunlar meydana getirir...

anlatmak istediğim söylediğiniz bilgi yanlış değildir.. yapacak kişi için sorun çıkartabilir ve düzgünce yapılması gereken işlem karşıdaki kişiye anlatılmalıdır.. burda bunu yazılı olarak anlatmakla karşıdaki kişini kafasında net bir cevap oluşturabileceğini zannetmiyorum...

harun55
30-07-2008, 17:21   |  #18  
Üye
55 mesaj
sakarboy
Disk e ulaşılamıyor arkadaşım.. onarma yapma işlemi başlattığında vatandaş farkına varmadan diski biçimlendirme durumunda vatandaş için oluşabilecek riskleri düşündünüzmü ???

ulaşılamayan diske kurulum başlattığınızda karşınıza çıkabilecek seçenekleri düşündünüzmü ? ulaşılamayan diske onarma işlemi başlatır iseniz eğer kullanan kişi konu hakkında pekte uzman değil ise sorunlu gibi gözüken diski tamamen biçimlendirebilir buda geri dönüşü olmayan sorunlar meydana getirir...

anlatmak istediğim söylediğiniz bilgi yanlış değildir.. yapacak kişi için sorun çıkartabilir ve düzgünce yapılması gereken işlem karşıdaki kişiye anlatılmalıdır.. burda bunu yazılı olarak anlatmakla karşıdaki kişini kafasında net bir cevap oluşturabileceğini zannetmiyorum...

Error 45: CRC error in data arkadaşlar bu hatayı veriyor nedir bu hata mesajı acil cvap ve yardım rica ediyorum.Kardeş diğer CHKDSK işleminide yaptım bilgisyar yeniden başlarken bu işlemi yaptı ama yemedi yine oplmuyor harddiskin F kısmına hiçbirşekidle girmiyor ancak görüyor bilgisayarıın içerisnde görünüyor F sürücüsü fakat giremiyorum

sah1n
30-07-2008, 17:22   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Tamam aaaa ben aradan çekildim.

Fatih_ARMAĞAN
30-07-2008, 17:24   |  #20  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
sah1n
Tamam aaaa ben aradan çekildim.
Dostum lütfen alınma sadece fikir beyan ediyoruz neden böyle yapıyorsun.. seni kaybetmektense kendimi kaybederim. lütfen sert konuştuysam özür dilerim.

Error 45: CRC error in data

hatası ile ilgili ihtimalleri araştırıyorum net bilgiye ulaşınca size yazıcam...

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 30 Temmuz 2008 17:26
dostca
30-07-2008, 20:01   |  #21  
Yıllanmış Üye
175 mesaj

İşletim sistemini o makinada kurmadığın için F G gibi sürücü harfleri verecek.Başka makinaya bağladıysan başlangıçta F8 tuşuyla güvenli modda başlat oradan bir sürcü mesala ekran kartı veya ses kartı kaldır veya kullanmadığın bir programı kaldır yeniden başlat dosyalara erişebilirsin

mehman
31-07-2008, 10:41   |  #22  
Taze Üye
13 mesaj

Kardeş har diski başka bilgisayara takdıysan onu slave(kul) gibi tak yani hard diskin kablo takılan tarafında jumper göreceksin onu cıkar ve ikincisine tak Bilgisayar açıldığı zaman senin bozuk hard diski sıradan flash kart gibi görecektir (system önceki harddiskten yükleniyor) Şimdi sırayla kendi hard diskinin bölümleri üzerinde sağ tıkla: Özellikler- Araçlar -ordan da Şimdi Denetle yi seç ordan Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt ve Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalışı seç Belki düzelir. Eger bu işe yaramazsa o zaman gerekli bilgilerini diger makinenin hafızasına al ve ya kendi hard diskinin D bölümüne kopyala Sonra bozuk hard diskin C kısmına format at.

mehman
31-07-2008, 10:59   |  #23  
Taze Üye
13 mesaj

Ha kardeş bir de WindowsXP Live Cd diye bi program var. Cd yi takıp direk CD den başlatıyorsun D bölümündeki bilgileri kurtara biliyorsun ama C yi görmüyor çünkü Kendi İşletim sistemini kullanıyor.Tamamen zararsız bir program Bir de Deep Freeze diye bir program var. Onu yukledinse bilgisayarına zarar gelemez. Bilgisayarı ver hiç bilgisayardan haberi olmayanın birine ne yaparsa yapsın silsin registri yi bozsun ne biliyim akla gelecek her şeyi yapsın yeter ki donanıma dokunmasın. İşte bilgisayarı açıp kapadığında bilgisayar en sondaki halinde olacaktır. Programı yukledikden sonra CTRL + ALT + SHİFT + F6 düğmelerine basıyorsun ordan da ayarlarını değiştiriyorsun. Sonuçta yeğen bilgisayarını kullanmak istedi mi hemen CTRL + ALT + SHİFT + F6 ya basıyorsun ayardan aktif ediyorsun ki bu bilgisayarda ne yapılacaksa hiç bir şeyi kayd etme İşte sonuç bilgisayar yeniden başlatıldı mı yeğenine teslim ettiğin gibi karşında yeğenin de hatrını kırmadan hem de