Acil Yardım Gerekiyor ! Kararsızım Lütfen

depdelinetci
31-08-2011, 17:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar öncelikle merhaba. ben şu an kullandığım telefonu değiştirmeye karar verdim, ancak aklımda 2 model var. daha doğrusu bir arkadaşımın tavsiyesi ileSamsung Galaxy i19003 modelini inceledim.. daha sonra Samsung Galaxy S2 dikkatimi çekti.. ikisinide alabilme imkanım var ancak ikisinide karşılaştırdığımda (Samsung Sitesinde) aralarındaki farkın ekranı,kamerası,bluetooth ve android versiyonu olduğunu gördüm. sizce bu özellikler için 400 TL fark verip S2 almalımıyım ? veyahutta i9003 hakkındaki görüşleriniz nelerdir ? ben biraz araştırmak istedim ancak i9003 alana kadar i9000 al diyorlar.. neden i9000'de neden i9003 Değil mesela ? kafam iyice karıştı. bu hafta telefon almayı planlıyorum. anlayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi ? 
birde aklımı kurcalayan en önemli soru: bir arkadaşıma S2'den bahsedince bana "Onun android versiyonu yüksek bu yüzden android marketteki uygulamaların hepsini çalıştırmayabilir" demişti. buda benim önem verdiğim birşey.. siz böyle bir problem yaşadınız mı ? veya olabilir mi ? mantıksız geldi ancak aklımı kurcaladığı için sormak istedim. cevaplayan arkadaşlara Şimdiden Teşekkür ediyorum 

ayrıca merak ettiğim birşey daha var. Galax S2 Bağlantı hızında: 32-48 Kbps yazıyor. i19003'te 7.2 Mbps yazıyor. benim bildiğim Mbps daha büyük bir ölçü birimi ? eğer öyleyse samsung S2'nin bağlantı hızı daha düşüktür ? doğru anlamışmıyım ? 

tBox
31-08-2011, 17:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
388 mesaj

şimdi şunlara öncelikle isimleriyle hitap edelim
i9003=> Galaxy S
i9000=> Galaxy S Pro
ve birde "glaxy S 2" şimdi eğer zaten dikkatli bakarsan son modelin galaxy s2 olduğunu görürsün onun için son çıkanı almanı öneririm istersen senin için karşılaştırırım (eğer hala ihtiyacın varsa özel mesaj at) ama bence bekle windows 7 işletim sistemli nokia cep al çok şıklar yada omnia 7 de alabilirsin

depdelinetci
31-08-2011, 18:10   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Korkarımki sorularımın cevabı bu değil. lütfen yazımı daha dikkatli okuyun sayın "tBox" Android market uygulamaları hakkındaki soruma cevap istedim ve bağlantı hızı hakkındaki yanılgımın doğru olup olmadığına cevap aradım.. Bekliyorum

Ahmet_79
01-09-2011, 03:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

i9003 alana kadar i9000 al demişlerse doğru demişler sebebi ise i9000 işlemci, ekran kartı ve ekran olarak daha üstün.
S2 i9100 ile S i9000 arasında 400 tl fark var bu farka değer mi evet fazlasıyla değer ama i9000 de ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa o da alınabilir.

S2 i9100 kasa, ekran, işlemci, ekran kartı, ram, kamera, dahili hafıza ve bağlantı hızı gibi pek çok konuda
daha üstün bir cihaz.

android sürümü yüksek bu yüzden bazı uygulamaları destekleme diyen arkadaş biraz sallamış
S2'ye marketteki uygulamaların %99'u nu rahatlıkla yükleyip kullanabilirsiniz.
diğer %1 ise mesela sadece tegra2 işlemcilere özel bir oyun çıkmıştır s2'ye bu oyunu yükleyemessiniz, gerçi root yaparak onlarıda yükleyebiliyoruz yani her şeyin bir çaresi var.

son olarak muhtemelen gördüğünüz site yanlış yazmıştır çünkü S2'nin bağlantı hızı daha yüksek

ve 3-4 aydır  S2 kullanan biri olarak sizede tavsiye ederim, harika bir cihaz.

depdelinetci
01-09-2011, 11:09   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Teşekkür ederim sayın ahmet.. sorularımın cevabını kısmende olsa aldım.

tBox
03-09-2011, 02:17   |  #6  
Yıllanmış Üye
388 mesaj
Alıntı: depdelinetci  
Korkarımki sorularımın cevabı bu değil. lütfen yazımı daha dikkatli okuyun sayın "tBox" Android market uygulamaları hakkındaki soruma cevap istedim ve bağlantı hızı hakkındaki yanılgımın doğru olup olmadığına cevap aradım..
öyle yüksek teknolojili bir ürünü alacak kişinin en son modeli almasını düşündüğüm için cevap verdim. Tabiki anlıyorum ben de ilk bilinçli telefonumu aldığımda her şeyi araştırıp en iyisini  bulmuştum