arkadaşlar bir adet yeni bir adet eski pc'im var.
eski pc'deki harddiski yeni pc'ye takayım dedim. boşta kablom ve ide girişim vardı.
taktım. açma tuşuna bastım. bir yanık kokusu nerden gelmediğini bilmediğim hafif bir duman. :D bu harddiski takarsam açılmıyor görüntü bile yok. çıkarırsam normal xp açılıyor. hdd mi yandı? yapılır mı? hdd yandıgı kesin mi? hatam varsa affola. forumda acemiyim.
acil yardım? harddiskim yandımı yoksa :(
Hard disk sata mı ide mi?Eğer ide ise jumper ayarlarını yaptın mı?Taktığın 2. hard diskin üzerinde jumper ayarları yazılıdır.Oradan bakarak 8 pinli bölgedeki jumper'ı(küçük renkli bir plastik) slave konumuna getirmelisin.Bu şekilde PC açılır.Eğer sata ise çözüm yolunu ben bilmiyorum.Arkadaşlar bir yol göstereceklerdir.Yanık kokusunun hard diskten geldiğine emin misin?
yukarda arkadaşın dediği sorun olacağı gibi önce bir eski bilgisayarda dene. çalışırsa yanmamıştır. sonra ise ikisinde de windows yüklü müydü?yüklüydüyse ve sistem ikisinden de başlatmaya çalışıyorsa bundan dolayı olabilir.
bir de öyle deneyeyim çok tesekkur ederım. diğer arkadaslarında yorumlarını beklıyorum.
jumper ayarlarıyla ilgili bi sıkıntı olacagını sanmıyorum. harddiski hangi pc'ye takarsam o pc hiç açılmıyor hatta görüntü bile yok. fanlar bile dönmuyor. (2 sn fan dönup susuyor sonra pc hiç açılmıyor tık bile yok) harddiski çıkarırsam açılıyor.