Acil Yardım Lazım Win. 7 usb bellek ile kurulumu

Gökhunerturkan
20-05-2009, 00:14   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

(BU konudaki Kurulum)

Şimdi USB diskimizi bulalım. LIST DISK yazın ve enter'a basın. Göreceğiniz sizin bilgisayarınızda bulunan tüm disklerdir. Burada kesinlikle dikkat etmeniz gereken, yanlış diski seçmemelisiniz. Örneğin benim 4GB'lık USB belleğim DISK 3 olarak belirtilmiş. Şimdi USB Belleğinize karşılık gelen diskinizin numarasını not alın biz buna DISKNO şeklinde isim vereceğiz. Aşağıdaki komutlarda DISKNO yazılan yerlere USB Diskinizin numarasını girin...

şu kısımda  sadece harddiskimi görebiliyorum. Usb belleğim gözükmüyor.

Son Düzenleme: Gökhunerturkan ~ 20 Mayıs 2009 11:03
vuslat07
20-05-2009, 00:24   |  #2  
Üye
62 mesaj

Komutları baştan yeniden oku ve dikkatli yap. Mutlaka atladığın bir yer vardır. Ben iki defa yaptım ve şuan flaşk diskten kurdum.

720p
20-05-2009, 00:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

WinXP görünmüyor USB'yi. Vista kurma şansın varsa Vista üzerinden işlemini yap yoksa hiçbir işlem yapmadan dosyaları USB'ye at o şekilde dene. Ben sadece dosyaları USB'ye attım görmüştü belki sende de olur. O yazıdaki anlatılan şekille de yapmıştım

Gökhunerturkan
20-05-2009, 10:47   |  #4  
OP Üye
72 mesaj
vuslat07
Komutları baştan yeniden oku ve dikkatli yap. Mutlaka atladığın bir yer vardır. Ben iki defa yaptım ve şuan flaşk diskten kurdum.
Atladığım biyer yok defalarca denedim.
win xp 32 bit kullanıyorum. Ve usb belleğimi görmüyor. Sadece harddiskim görünüyor bi çözüm yolu üretirmisiniz S: ne yapmam gerek görmesi için...

Son Düzenleme: Gökhunerturkan ~ 20 Mayıs 2009 10:47
Süleyman.
20-05-2009, 10:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Biçimlendirmeyi deneyin...

Gökhunerturkan
20-05-2009, 11:01   |  #6  
OP Üye
72 mesaj
eltahir
Biçimlendirmeyi deneyin...
denedim o şekildede görmüyor.

Mustafa@PC
20-05-2009, 12:11   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Xp de bazı usb bellekler malasef görünmüyor...

manken42
20-05-2009, 12:41   |  #8  
Taze Üye
14 mesaj

win 7 i usbden kuruyorum uzun süredir, hiçbir sorun da yaşamadım. Ultra iso ile dosyayı açıyorum.Açılış işlemlerinden (bootable) "Write disk image" diyorum flash belleğe direk yazdırıyorum. Bilgisyarı açılışta usb ile başlatıyorum kurulumu tamamlıyorum. Bunu hem kingston bellekle hem de a-data bellekle yaptım, hiçbir sorun olmadı. Chipin anlattığı zannedersem xp için. Çünkü Xp de bu yöntemle sorun çıkıyor. Win 7 de hiçbir sorun yaşamadım. Ultra isonun son sürümleri artık usb yazdırma desteği var. Neroda bulamadım bunu. Diğerlerini de kullanmıyorum.

nonpasaran
20-05-2009, 12:43   |  #9  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj

https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... olusturma_2231.html
bide burayı okumayı dene

Gökhunerturkan
20-05-2009, 13:19   |  #10  
OP Üye
72 mesaj
manken42
win 7 i usbden kuruyorum uzun süredir, hiçbir sorun da yaşamadım. Ultra iso ile dosyayı açıyorum.Açılış işlemlerinden (bootable) "Write disk image" diyorum flash belleğe direk yazdırıyorum. Bilgisyarı açılışta usb ile başlatıyorum kurulumu tamamlıyorum. Bunu hem kingston bellekle hem de a-data bellekle yaptım, hiçbir sorun olmadı. Chipin anlattığı zannedersem xp için. Çünkü Xp de bu yöntemle sorun çıkıyor. Win 7 de hiçbir sorun yaşamadım. Ultra isonun son sürümleri artık usb yazdırma desteği var. Neroda bulamadım bunu. Diğerlerini de kullanmıyorum.
Valla banada mantıklı geldi. A'dan Z'ye bi anlatırsan tamamen çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim...

muratkrm
20-05-2009, 13:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
103 mesaj

USB Bellek ile Neden Uğraşıyorsunuz ?

En basit ve güvenli kurulum yolu Daemon Tools veya PowerISO gibi programlardan geçiyor :)

Ben her işletim sistemimi bu şekilde kuruyorum ve daha hiçbir sorun yaşamadım.

Fakat kurulumu C:/ üzerine veya C:/ sabit diskimi formatlayarak yapmıyorum... D:/ veya E:/ disk e kurulum yapıyorum ...

C:/ üzerine formatlama yapmadan kurulum yapınca sorun olmuyor fakat formatlayıp kurulum denediğimizde kurulumun yarısında işletim sistemi CD/DVD sini takmamızı istiyor...

Henüz deneme aşamasında mevcut işletim sistemi üzerine kurulum yapmak bana mantıklı gelmiyor, bence sizlerde D:/ E:/ gibi alanlarınız yoksa ve C:/ sabit sürücünüzde 20 GB kadar boş alanınız varsa Partition Magic gibi bir araçla diskinizi bölüp D:/ ye kurulumu yapın :)

jacobs
21-05-2009, 01:23   |  #12  
Yıllanmış Üye
122 mesaj

benim de kafama takılan bir soru var.CHIP in anasayfasında anlatıldığı gibi Komut satırından (Konsoldan) orda anlaıldığı komutlarla Windows 7 yi USB belleğe kopyaladım ve düzgün bir şekilde de kurulumu gerçekleştirdim.Şuan 7100 versiyonunu kullanmaktayım.
7127 yi de USB den kurmak istiyorum.USB belleğime hiç dokunmadım.
Şimdi,USB belleği formatlamadan sadece içindeki dosyaları silerek Sanal sürücüye 7127 nin imajını atıp ordaki dosyaları direk USB belleğe atsam bu şekilde 7127 yi USB den sorunsuz kurabilir miyim?

gkgkgk
21-05-2009, 19:37   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj
jacobs
benim de kafama takılan bir soru var.CHIP in anasayfasında anlatıldığı gibi Komut satırından (Konsoldan) orda anlaıldığı komutlarla Windows 7 yi USB belleğe kopyaladım ve düzgün bir şekilde de kurulumu gerçekleştirdim.Şuan 7100 versiyonunu kullanmaktayım.
7127 yi de USB den kurmak istiyorum.USB belleğime hiç dokunmadım.
Şimdi,USB belleği formatlamadan sadece içindeki dosyaları silerek Sanal sürücüye 7127 nin imajını atıp ordaki dosyaları direk USB belleğe atsam bu şekilde 7127 yi USB den sorunsuz kurabilir miyim?
ust görmüor benim nasıl hallederim onu ?

jacobs
22-05-2009, 00:40   |  #14  
Yıllanmış Üye
122 mesaj
gkgkgk
ust görmüor benim nasıl hallederim onu ?
Sorununuzu tam olarak anlayamadım biraz daha açar mısınız?