!!! Acil Yardım Lütfen !!! Sistem kurtarma cd si

trechus
28-09-2009, 11:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Selamlar .. Arkadaşlar bende bir Casper Nirvana CN-TKP 7350A  laptop war . Yaklaşık 7 ay önce aldım ve aldığımdan beri format atmadım.. Dün bir bakım yapayım dedim ve bir türlü Vista Basic sistem kurtarma cd mi bulamıyorum ..  Size sorumalrım şunlar :
1 ) Başka bir sistem kurtarma cd si benim işimi görürmü ..Mesela aynı model laptopu olan birini bulsam ve cd yi kendime yedek alsam Kendi lisansımı kullanabilirmiyim .. yani bu kurtarma cd leri Her model için genel midir yoksa her bilgisayar için özel midir ??
2 ) Bu sistem kurtarma cd sini internetten indirebilirmiyim .. İndirebilirsem nerden ?
3 ) Herhangi biyerden Vista Basic cd si indirsem veya bulsam Kurduğumda kendi lisansımı girip kullanabilirmiyim ?
4 ) Arkadaşlar acaba lisanssız windows xp kursam Ne gibi sorunlar yaşarım .. Oyunlarda falan problem olurmu .. Mesela sürekli format atmak zorunda kalırmıyım  Mesela ben bu vista yı 7 aydır sorunsuz kullandım.. .. XP Lisanssız olması bana ne gibi sorunlar açar..

fasterdem
28-09-2009, 12:50   |  #2  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Madde madde açıklayıp yardımcı olmaya çalışayım.
 
1.Sorunun cevabı bildiğim kadarıyla evet.Aynı marka ve model bi laptop recovery dvd si bulabilirsen işlemin sonunda da kendi lisans anahtarını girip aynen kullanabilirsin.
2.Hayır indiremezsin çünkü bu lisanslı bir işletim sistemi ve onun tüm driverlarını barındırır.Bazen bu recovery dvd leri paylaşım sitelerinde görebiliyoruz.Genelliklede rus paylaşım sitelerde görünür.(Ben bikaç tane asus görmüştüm:) )Legal değildir ama sen genede bi bak rapidshare ye falan.
3.Evet kullanabilirsin bildiğim kadarıyla.Bu işlem 1. soruda verdiğim cevapla aynı mantıkdır değişen bişi yok.Bulabilirsen bi yerden sorun çıkacağını sanmam.
4.Windows XP artık önermiyorum kimse kolay kolay önermiyor.Oyunlarda sorun olurmu diyorsun.Tabiki olur çünkü XP de directx 10 yok!Birçok grafik özelliğinden de mahrum kalırsın.Bunlarıda geç elinde orjinal bi lisansın varken neden korsan kullanıp kendini ve pc ni riske atasınki?Değmez...
 
Umarım açıklayıcı olmuştur.Kolay gelsin.Saygılar...

trechus
28-09-2009, 16:31   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Teşekkürler fasterdem kardeşim zahmet edip çok güzel açıklamışsın .. sanırım ben internetten bir vista basic indircem ama bildiğim kadarıyla int de yayınlananlar genelde cracklı acaba cracklıları kurduktan sonra lisans girme şansımız oluyomu .. yada kısaca benim lisansımı girebileceğim düzgün çalışan bir vista image nerden bulabilirim acaba bilginiz varmı .. çok teşkkürler

fasterdem
29-09-2009, 14:51   |  #4  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Crack li bulabilirsin ama benim burda direk olarak link vermem doğru olmaz.Forum kurallarına aykırıdır kardeşim.Çok tavsiye etmem tabi ama sen bilirsin.Bi arkadaşından eğer Vista Basic DVD bulup sonra kendi lisans numaranı girebilirisn benim tavsiyem bu olur.Tabi burda şu önemli:Sen başka arkadaşından DVD alırsın kurulum sırasında kendi lisans numaranı girersin kabul etmeyeblir böyle bir tehlike var.Sana şöyle bir tavsiyede bulunamyım eğer öyle bir durumla karşılaşırsan arkadaşından almış olduğun DVD yanında onun lisans anahtarınıda gir ve direk olarak kurulumu tamamla.Daha sonra kurulum bittiğinde görmişsündür bilgisayarım özelliklerine girip lisans anahtarını değiştirmen mümkün.Herhangi bir problem çıkacağınıda sanmam.Özetin özeti:Bir arkadaşından Vista Basic DVD ve onun lisans anahtarını al ve durumuda anlat elemana.Sonra bu DVD den kurulum yap.Kurulum yaparken ilk önce kendi lisans anahtarını gir.Kabul etmez ise arkadaşından aldığın key i gir kesin kabul edecek.Kurulum tamamlandığında ise sana yukarda bahsettiğim şekilde kendi ürün anahtarını gir.Hiç bir sıkıntı olmaz.Ardından Casper ın sitesine gir ve kendi modelinin driver larını indir kur ve al sana lisanslı işletim sistemi.Ne korsan derdi var ne uyum sorunu.Umarım açıklayıcı olmuştur.Buraya sonucuda yazıp bizle paylaşabilirsin.Kolay gelsin.Saygılar...

trechus
30-09-2009, 18:33   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

teşekkürler yakın zamanda bi cevap yazarım bilgiler için sağol