arkadaşlar ben HP DV6 1146-ET modelini kullanıyorum alalı 3 hafta gibi bir süre oldu ve vistayı ilk defa kullanmamdan ötürü biraz bilmiyordum biraz da denedim. laptopla beraber herhangi bir disk veya cd vermediler.. ben yeniden aldığım gibi olması için format atmak istiyorum. Bu ürüne nasıl format atabilirim? ve format attığımda içindeki müzikler vs. gidecek mi? ve aldığımda içinde hp programları vs porgramlar yüklüydü bu programlar da formattan snra kalacak mı yoksa bunları nerden nasıl yüklicem? format atma sebebim de bilgisayar açılırken artık 2-3 tane program için başlatılamadı gibi şeyler söylüyo ve hp programlarını açmıyo webcam tv gibi.. sadece hp driver geri yükleme gibi bi programı var onu açıyo. Lütfen acil yardım eder misiniz?
Acil yardım lütfen !
Bilgisayarınızdan memnun musunuz?
HP'lerde yanlış hatırlamıyorsam pc acılırken f12 tuşuna basıp recovery veya format atılıyordu mademki bilgilerin silinsin istemiyorsan recovery konsolunu kullanmanı öneriyorum ama bence format atma derim çalışmayan programları internetten ara setup dosyasını al daha sonra sende mevcut olan programı sil ve aldığın setubu çalıştırarak kur derim
Kurtarma bölümünden yapılacak. Asus için anlatılmış, mantık aynı:
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... mat-atmak_2224.html
Bir de kaliteli 3-5 tane DVD alıp o "Recovery" bölümünü DVD'lere yedekleyin. İyi olur. Kullanım kılavuzunda anlatır nasıl yapılacağı.
Memnun musunuz bilgisayarınızdan? Aslında ısı değerlerini filan da merak ediyorum, yardım ederseniz sevinirim.
Laptopla birlikte CD vermeleri gerekir. Verilerim gitmesin diyorsanız recovery yapmak mantıklı.
çok yakın bir zamanda bir tanıdığım hp aldı dizüstü hp nin türkiye müşterilerini pek ciddiye aldığını düşünmüyorum ne kurtarma cd si ne de drıver dvd si veriyorlar pc ile hp nin türtkiyede sadece adı var kendi hikaye ben asus notbook kullanıcısı olarak bir daha alsam yine asus alırdım konuyla pek alakalı olmadı ama fikrimi belirmek hp yide eleştirtmek istedim
format atacak arkadaş öncelikle o dediğin rexcovery kısmı kurtarma konsolu banim baktığım hp de de hdd ayrı olarak bir bölüm vardı öyle orada sadece drıverlar var sanırım ama ben açamadım sen açarda bir yolunu bulursan bence o bölümü kompkle bir dvd ye yazdır 2gb felan olması lazım o kızmın ve format atacaksan sakın xp ye felan geçmeye düşünme bu uçağa dizel yakıt koymak gibi bir şey olur
kolay gelsin
evet bencede vistayı kullanmaya devam etmek istiyorum. Isı sorunu dizinizdeyken bacaklarınızı biraz yakabiliyor bir süre sonra onun da sorunu şu pil olayı biraz ısınıyo normal ama dizinize koyduğunuzda bunun hava çıkış yerini kapatıyosunuz ve ayak pişiyo :) bilgisayardan memnunum iyi sayılabilcek bir masaüstüm vardı ama bundan düşüktü özellikleri. Ben gayet memnunum gayet şık ve aşırı hızlı bi tek açılırken biraz yavaş onu da msconfig'den biraz hızlandırdım. Ayrıca süleyman. kardeşime çok teşekkür ederm acayip bilgilendirdi beni çok teşekkür ederm. Servis konusunda türkiyedeki hp servisi aras kargo gbi bişey :) şimdi siz wireless çalışmıyo diye gönderirseniz hdd değiştiriyolar hp servisinde :)) ben şimdi deniyorum size yazacağım yeniden :) cwp yazan ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum
Rica ederim ve de teşekkür ederim.
Demek ki bilgisayarda bir sorun yok, normal dizüstü bilgisayarlar nasılsa bu da öyle. Bundan sonra da HP ısınıyor diye yaygaraları dikkate almayacağız.
Yalnız size önerim dizinizin üstünde kullanmayın, kullanacaksanız bile biraz çapraz tutarak o fan girişini kesinlikle kapatmayın.
evet bende farkettim onu :) ben aceleye getirdim yemeğe gidicem diye geri dönüşüm noktaları varya tarihe göre geri yükleme noktasını en eskiye ayarladım ama olmadı yani tamamlanamadı fln ddi bilgisayar şaşırdı bi bazı ayarlar gitti bazıları duruyo fln :) yarın bakıcaz bi daha :) fan delikleri varya onu kapatnca laptobun sol konsoldaki metal çelik neyse onlar varya yani parçaları işte tv çıkışı fln o bölümleri yanarcasına ısınıyo zaten :) o ısınma problemi eski modellerdeydi dv6 serisinde özellikle ısınma problemi yok ki bnde T9550 işlemci var ve öyle ısınma var denilecek kadar ısınmıyor :) mesela arkadaşımda dv6 1140 var p8600 işlemci var onda onunki daha da az ısınıyo :)) şimdi asıl olay ne biliyo musunuz laptobun altı boş kalsın da hava alsın ayağında laptobu iki dizinizin arasında tutmanız. işte o zaman kapanıyor o delikler. laptobun mümkün olduğunca altında tutun dizleri yani yan taraflara doğru boş kalsın. baksanız görürsünüz ordaki havalandırma ızgaraları çok daha büyük zaten. bir de kullanıcı olarak rahatsız olduğum şey şunu söyliyim. laptop şarj aleti takılıyken evin bi köşesindeki gardolabın üstünde köşedeki modemdeki wireless'ı balkondan 5'te 3 çekiyo. Ama güç tasarrufu modunda kopuyo wireless evin içinde bile aralarda fln yani mesela kopma dediğim hemen geliyo ama rahatsız ediyo yani ya hp tarafından önerileni ya da yüksek performansı kullanın wireless kullanacaksanız. başka ekleyeceğim bişey yok sanırım herşeyinden memnunum alın tavsiye ederm :)
Üreticilerin çoğu hp , asus , toshiba , sony , acer artık ürün içerisinde windows cd'si ve driver cd'si vermiyor hepsinin harddiskinin içerisinde bu veriler var otomatik olarak recovery işlemi yapabilirsiniz. hp'de F10 ile başlıyor.Windowsun sağlam ise şu anda makinanı açabiliyorsan başlat programlar içerisinden recovery cd'si oluşturabilirsin.