Acil yardım lütfennn (msconfig boot.ini)

messi544
16-01-2011, 07:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

ARKADAŞLAR ÇOK ACİL

lütfen acil yardım edin şu an bunu okuyan mod arkadaşlar varsa onlardanda rica ediyorum bütün gece uğraştım sabah cafeyi açıcam ama bilgisayarım açılmıyor.

 hp laptop windows 7 kullanıyorum.Bilgisayarı güvenli modta açmam gerekiyordu fakat bi kaçkez denedim açılmadı bende tavsiye üzerine msonfig e girdim.
BOOT.INI sekmesinde en üstte yer alan /SAFEBOOT seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyip yeniden başlattım.
ama bilgisayar bi yerekadar geliyor widows açılıyor sayfasına kadar yani bekliyor bekliyor bir saniye mavi ekran verip aynı olayı başa alıyor durmadan kapanıp kapanıp açılıyor. hp recovery manager açılabiliyor sadece menüde cmd olarak aç geri yükle ve başlangıç onarma var ama o da onarma yapamıyor.recovery cannot repair ur problem diyor ve res atıyor .sistem geri yükleme bölümünde ise sadece düne ait tarih var onada dönmüyor.yani anlayacağınız sistem durmadan güvenli kipte açıp aynı sekilde mavi ekrana girip kapanıyor.

format atmak istemiyorum içinde onemli birkaç dosyalarım var. hiç olmazsa bişekilde o dosyaları alabilsem o da yeter bana.

Yetenek
16-01-2011, 09:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Arkaadaşım sana yardımcı olmayı isterdim ama böyle bir sorun nasıl çözülür bilmiyorum hatta daha problewmin nedeninden bile emin değilim ama kesin bişey varsa bilgisayarın yemiş ondan eminim... İlk sorun şu olabilir virüs problemi onun karşısında yapılacak bir şey yok en fazla bilgisayardan iyi anlayan birine verirsin bilgisayarı oda HDDyi söker ordan kurtaremaya çalışır istediğin dosyaları 2. neden ise şu bilgisayarının HDDsi çizilmiş olabilir çünkü bir yere kadar açılıp sonra reset atıyorsa bundanda kaynaklanıyo olabilir... Garantisi varsa garantiye gönder diyecem yoksada yine bilgisayardan iyi anlayan birilerine ver bir baksaınlar HDDye falan... Onun dışında diyebileceğim bişey yok keşke yardımcı olabilseydim ama en fazla sana geçmiş olsun diyebilirim...