Onboard'a bağlı hoparlörden ve kulaklıktan ses gelmiyor fakat mikrofondan ses gidiyor driver güncelledim format attım biosu sıfırladım denemediğim bişi kalmadı ama yinede ses gelmiyor acaba onboard'n ses çıkışı bozuldumu böyle bişey mümkün mü ? iyi günler
Acil Yardım Ses Yok !
Ses çıkışını digital olarak ayarlamışsan ses alamayabilirsin.
Hoparlör yapılandırmasını 2 ya da 2.1 olarak analog hoparlör şeklinde yap.
Olasılık 1 :
Bilgisayarını tamire götürmüş ve orda işlem gördürttürmüşsen; kasayı açınca anakartta ses çıkışının arkadasında 10 pinli (1 i boş) jumper yuvası vardır ve onlardan 2 + 2 şeklinde 4 hattın birleşik olması gerekir. Bazı kasalarda ön ses çıkışları için buralara kablo takılır ve kablolar üzerinden bu birleştirilme sağlanır. Yani bilgisayarcı bu kabloları yada jumper ları sökmüş ve takmayı unutmuş olabilir. Bunları düzeltmek istersen şöyle ki;
| | | . |
| | | | |
1 2 34 5
5. ve 3. bölümdeki pinleri jumper takarak birleştir. Mikrofonundan ses geliyorsa 2 si zaten birleşiktir diğer boşta kalanları birleştirmeyi dene...
Olasılık 2 :
Driver dosyaların bozulmuştur ve sen yeniden kurmana rağmen düzelmiyordur. Bunun nedeni kurulum yaptığın programın dosyaların zaten mevcut olmasından dolayı üzerine yazmamasından (dosyaları yenilememesinden) kaynaklanabilir yani program ekle kaldır dan driver ı tamamen kaldır bilgisayarı yeniden başlat ve ses kartını aygıt yöneticisinden manuel olarak yüklemeyi dene.
Olasılık 3 :
Ses kartının çıkışı yanmıştır, bildiğin teknik bi yer varsa götür entegreyi ve çıkıştaki direnç ve dengeleyici pasif elemanları değiştirsinler sorun çözülür.
Ancak tamir ücreti yüksek olacağı için 5-10-15 liraya pci bir ses kartı almanı tavsiye ederim. Eğer 2+1 4+1 5+1... ses sistemin varsa aldığın ses kartının en az 4 çıkışlı olduğundan emin ol ki müzik zevkinden olma :)
Söylediklerinizin hepsini uyguladım ama sonuc hüsran hiç bir kımıldama yok sanırım çıkışlar yanmış yormlarınz içintskler