Acil Yardım

HPQ-User
02-11-2009, 10:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sorunlu sormuş:
Selamlar arkadaşlar sistemim bu ama geçenlerde çok iyidi. Şimdi işlemciyi ve rami söktüm tekrar taktığımda bilgisayar çok yavşladı.
Ama işlemci ve remin durumu yöneticide iyi görünüyor ne yapabilirim bu konuda.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
MS Windows XP Professional Sp3
Intel İnside Pentium 4
BIOSTAR P4M900-M7
160 Gb Samsung HDD
512 MB Nvidia GeForce 7300 GS
1,0GB DDR2 333,00 MHz Ram
Core 1
3.00GHz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.4) Gecko/20091016 Firefox/3.5.4

OSMAN BAĞÇEVAN
02-11-2009, 12:24   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Resim de değerleriniz biraz artmış..Çok fazla değil tabiki..

İlk önce siz donanımsal mı yazılımsal mı sorununuz olduğunu anlayın.sizin bilgisayarınızı ve donanımlarınızı biz göremiyoruz + ayrıntılı bir bilgi de vermemişsiniz..

Sonrasında ise gereksiz programları,tema varsa temalarınızı kaldırın..Bunlar bilgisayarınızı hantallaştırır..
Ve de son olarak şunu söleyim..
Xp stabil bir işletim sistemi değildir..Bugün bakarsınız süper bilgisayarın hızı , yarın bakarsanız yavaş v.s
Bunlar biraz da kullandığınız işletim sistemiyle alakalı yani..
Bence en iyi işletim sistemi windows 7 yi kullanın.Donanımlarınızda buna elverişli..

umut10tm
04-11-2009, 00:06   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

pc açıldıktan 5 -6 dakşka sonramasa üstünedeki simgelere tıklayıncaaçmıyor sol tuş farenin işlemniyorgibi simgeler çalışmıyor gibi  amabaşlattan girince simegeler aktifsanki masa üstü kitlenmiş. sağ alt köşede bir anda fark ettiğim kilitanimasyon gibi bişe çıktı 3 --4 saniye yandı söndü ne yapsambilmiyorumlütfen yardım...

Banned
04-11-2009, 00:24   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Denetim  masası program ekle kaldıra veya aygıt yöneticisine girip ekran kartınızın sürücüsünü kaldırın, hatta ses kartınızın varssa yazıcı kamera vs. donanımlarınızında sürücüsünü kaldırın sonra ekra kartı ses kartı gibi temel donanımlardan başlayarak sürücülerinizi yeniden kurun. Durum onu gösteriyorki sisteminizde veriyolu çakışması olmuş. Ayrıca işlemciyi takarken pinlerinde yamulma yara yerine oturmama olmuş olabilir. Yada işlemciyi takarken termal macun kullanmadıysanız işlemci yanmak üzere olabilir.