Acil Yardım...

kemal_2720
25-02-2011, 01:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

Merhaba arkadaşlar benim bir masaüstü ve bir dizüstü bilgisayarım var.Masaüstü bilgisayarımdaki kablolu interneti usb wireless adaptör kullanarak dizüstü bilgisayarımda da kullanmak istiyorum yani kablolu interneti kablosuz yapmak istiyorum nasıl yapabilirim.Yardımlarınızı bekliyorum...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Tuğsan
25-02-2011, 07:16   |  #2  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Kablosuz adaptorle bu sekilde bir baglanti yapabilecegini sanmiyorum acikcasi.( Benim bildigim bunlar receiver olarak calisiyor yani hem receiver hemde sender olarak kullanamazsin) Bir adet kablosuz router cihazi alarak bu isi cozebilirsin. Router i modemden sonra baglarsin, adaptor takili olan desktop adaptor yardimiyla wireless a baglanir, muhtemelen kullandigin notebook un wireless bagdastiricisi vardir o da kendi uzerinden baglanir. Yada direk olarak kablosuz bir modem alirsan hem  modemide yenilemis hemde gereksiz cihaz-kablo kalabaliginin onune gecmis olursun

kemal_2720
25-02-2011, 11:21   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj

Tuğsan arkadaşım öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum.Benim tam olarak yapmak istediğim şey bilgisayarlar arası kablosuz ağ kurarak interneti paylaştırmak bunu nasıl yapabilirim...

Tuğsan
25-02-2011, 14:58   |  #4  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Elinde bir laptop var (wireless karti var oldugunu dusunuyorum ), bir desktop var ( wireless adaptoru burada kullaniyorsun ) ve wireless olmayan bir modemin var.. Kabloyla desktopuna gelen interneti wireless adaptor yardimi ile notebookla paylasmak istiyorsun.. Wireless adaptoru kisacasi access point gibi kullanman lazim..

bu sitede yazanlari bir incele.. Belki yardimci olur.

Wireless adaptor

doktormert
25-02-2011, 22:01   |  #5  
Yıllanmış Üye
185 mesaj

Arkadaşım bunu yapman çok kolay hemen anlatıyorum;
1)masaüstü bilgisayarın internete bağlı iken kablosuz ağlardan,yeni bir bağlantı kur'u seçip kablosuz geçici (bilgisayarlar arası) ağ kur'u seçip ileri yap,
2)ağ adı oluştur ve istersen şifre
3)oluşturduktan sonra internet paylaşımını aç diye bir şık çıkar onu tıkla ve işlemi bitir.
4)laptopundan artık kurduğun ağa girip interneti 2 bilgisayarda da kullanabilirsin.

kemal_2720
25-02-2011, 22:07   |  #6  
OP Taze Üye
17 mesaj

Doktormert arkadaşım dediğinizi yaptım fakat laptop bilgisayardan tanımlanmayan ağ ve ağ erişimi yok diye bir yazıyla karşılaşıyorum