Herkese selam,
Yeni aldığım sistemde önemli bir sıkıntım var. Power düğmesine basmama rağmen ekran kartından monitöre sinyal bir süredir gitmiyor... Sistem şöyle:
Intel Core2Duo E6750 işlemci
GIGABYTE P35-DS3L Anakart
2x1 GB Corsair XMS2 675MHz DDRII Ram
512 MB Palıt Geforce 8800GT Sonic Ekran Kartı
2x250 GB Seagate HDD
Creative Sound Blaster Audigy2ZS Ses Kartı
500W High Power PSU
Asus TA951 Kasa
Hyundai F790D 17" CRT Monitör
Asus DRW-1814BLT DVD Writer
Bu akşam sisteme Windows Vista 32 Bit Türkçe Home Premium kurdum.
Ardından Anakart ekran kartı ve ses kartı sürücülerini her birinden sonra sistemi tekrar başlatarak yükledim.
Bir süre hiç sorunsuz sistem çalıştı, internete bağlandı v.s...
Ardından tekrar anakart ile gelen sürücü ve program cd'sini dvd player'a koydum, sistem ben birşey yapmadan yeniden başlatma istedi ve ondan beri sistemi açamıyorum, açma düğmesine bastıktan sonra ekranda "no signal" yazısı dönmeye başlıyor. Boot menüsü, BIOS ekranı v.s. görünmüyor ve windows'ta yüklenmiyor.
Bazı arkadaşlar takip etmiş olaiblir, sistemi eski dvd oynatıcı ve yazıcımla kullanmayı planlıyordum fakat eğrilip sonunda kopan bir ide pin'i yüzünden pazartesi gecesinden beri kullanamamış ve SATA DVD yazıcı almıştım, sistem başta sorunsuz çalıştı, b,r sorun olmadan vista kuruldu, internete bağlandı ama şimdi bu noktaya geldi. Bu arada sistemi çalıştırdığımda normalde çıkan biplemeler, vista açılış sesi v.s. de çıkmıyor. Bir de son yüklemeye çalıştığım programlardan biri de Windows live messenger belki bir ipucu olabilir... Görünüşe göre problem ekran kartından gibi ama sürücülerini yüklemek dışında en ufak bir deneme bile henüz yapamadım, o yüzden neden böyle bir durum oldu anlayabilmiş değilim.
Ekran kartı bağlantısını 2. çıkışa takmayı denedim ama sonuç vermedi.
Bana yardımcı olabilecek herkesten acil tavsiyelerini bekliyorum.