cd ye aktarılırken fotoğraflar malesef türkçe karakterle isimlendirilerek atılmış.şimdi fotoğraflar görüntülenemeyiyor.dosyalar var ama *.jpg dosyaları var olduğu halde görüntülenemiyor.bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olsun..
ACİL(görüntülenemeyen fotoğraflar)
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Valla sorunun tam olarak anlayamdım.
bende tam olarak anlayamadım ama,hangi programla acmaya calısıyorsun? Xp kendi fax görüntüleyicisi her dosya türünü desteklemiyor.Acdsee tarzı bir programla acmayi denedin mi? dosya uzantısı jpegf demissin ama acd yüklerken kodak vs camera uzantılarınıda aciyim mi diye soruyordu?
Birde türkce karakterli olmasından ne tür bir sorun cıkabilir ki? Hata mı veriyor? biraz acsan konuyu.
bence türkçe karaterlerle ilgili değil de, donanımla ilgili bir sorun gibi geldi. makineyi resimler içindeyken düşürmüşsen ya da makine hasar almışşa başına gelen bir durum olabilir. aynısı bana olmuştu. sonrasında makine çalışmadı veteknik servise yollamak zorunda kaldım. ama başka bir şey de olabilir tabii.
bende aynı sorun oldu bir kaçta fotoğraf kurtara bildim cd yi falan temizlesen olur belki çünkü bende cd ye baya bi bakım yapmıştım
alıntı:
Gönderen : yuce79cd ye aktarılırken fotoğraflar malesef türkçe karakterle isimlendirilerek atılmış.şimdi fotoğraflar görüntülenemeyiyor.dosyalar var ama *.jpg dosyaları var olduğu halde görüntülenemiyor.bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olsun..
resimleri açınca sadece siyah bir görüntü çıkıyo.yani asıl görüntü çıkmıyo.
sorunu çözdük.yedekler hala duruyomus.aklınızda bulunsun resimleri isimlendirirken turkçe karakter kullanmayın.kullanıyorsanızda kesinlikle o şekilde cd ye aktarmayın...
karakteri boşverin. numaralandırın. hala türkçe karakter sorunu diye bişey var. olmaz diyosun pat diye bi yerde karşına çıkıyo işte. bazı dvd-vcd programları hdd ye attığımız film dosyalarını türkçe karakter içeren klasörün içinde diye görmüyo du bile. hala öyle programlar var mı bilmem ama demek ki oluyomuş. en çok da '96 yılında aldığım ithal bi compaq da yaşamıştım bu tip sorunları. işletim sistemi bile türkçe karakteri desteklemiyodu.
-----------------Kardeş Bende Öyle Bir Sorun Yaşadım Tek Çözüm Cd yi Kırmak :))))-----------
Biliyorum Üzgünsün Ama Başka Yolu Yok....
Benim Bildiğim Kadarıyla Bu şimdiki JPGlerde Birşeyler var... Çünkü Ben web Sayfasının Birinden Resimi Kopyala Demiştim,Resmi Jpg Olarak Koydediyor Ama Açmıyor,Şöyle Birşey var Eğer BMP olarak kayedersemde Açıyor Böyle Bir Saçmalık gösteriyor...
Eğerki Sende Bu İşlemi XP PRO da Yapıyorsan Ozaman Microsoft'tan Kaynaklanan Bişey Bu.......
---Çünkü Bende Çoğunlukta bir Fotograf Düzenleyici Kullanıyorum O sebepten Bu Hatalarla Çok Karşılaşıyorum.....
((((((------Boyut Önemli Değil Resmin Değeri Önemli BMPden Şaşmayın Arkadaşlar------))))))
alıntı:
Gönderen : yuce79cd ye aktarılırken fotoğraflar malesef türkçe karakterle isimlendirilerek atılmış.şimdi fotoğraflar görüntülenemeyiyor.dosyalar var ama *.jpg dosyaları var olduğu halde görüntülenemiyor.bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olsun..
Öncelikle fotoğrafın ismi ne olursa olsun cdye yazarken sorun çıkmaz.Sorunun cd çiziği yada dosyalar kopyalanırken cd yazma programının hatasından olmalıdır ...