Arkadaşlar elimde 5-6 ay kullanılmış bi anakart var bazen açılıyo bazen açılmıyo üzerinde hiç bir sey takılı değil su an sadece power var işlemci bide buna rağmen dediğim gibi yapıyo anakartın üzerinden açıyorum kasa kablo filan bozuk değil yani
açılıp açılmama sorunu
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Arkadaşlar elimde 5-6 ay kullanılmış bi anakart var bazen açılıyo bazen açılmıyo üzerinde hiç bir sey takılı değil su an sadece power var işlemci bide buna rağmen dediğim gibi yapıyo anakartın üzerinden açıyorum kasa kablo filan bozuk değilEğer açılıp açılmama sorununu anakart üzerinde hiçbir donanım yokken gözlemleniyorsa bios hataları ile yola çıkmak gereklidir. Ram olmayan ya da işlemci olmayan anakartlarda açılışta bios ekranında belli uyarı işaretleri ile (Biplerle) bildirilir. Eğer sistemin açılması buraya kadar değişim gösteriyorsa bios recovery yapmak yerinde olur düşüncesindeyim.
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
yaa biosa da girmiyo bi girse girdiğinde de hiç hata yok .d saçma galiba ama aynen bu şekilde
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
yaa biosa da girmiyo bi girse girdiğinde de hiç hata yok .d saçma galiba ama aynen bu şBöyle bir durum ancak enterfere (parazitik etkilenme) ile açıklayabiliriz.
1 Güç kaynağındaki parazitik özellikler. (ölçülmesi zordur)
2 Anakart üzerindeki parazitik özellikler. Genellikle şaseye iyi topraklanmamış anakart üzerindeki elektriğin dolaşımı esnasında oluşan parazitlerdir..
Uygulama çalıştırma esnasındaki koşullar birebir operatör ile ilgilidir
OP Üye
80 mesaj
mr_yamyam kardeşim bişi soracağım günlük bana 10 pc geliyor çoğu açılmıyor diye geliyor gelince açılıyor tabi bende statik vardır deyip geçiiyorum başka neden olur böyle sorunlar
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
mr_yamyam kardeşim bişi soracağım günlük bana 10 pc geliyor çoğu açılmıyor diye geliyor gelince açılıyor tabi bende statik vardır deyip geçiiyorum başka neden olur böyleBu tür sorunlar şebeke elektriğinden tutun da bios a kadar her bir yerde olabilir.
İlk anda görülen emareler önem taşır. Ve ona göre karar verilebilir.
Yıllanmış Üye
132 mesaj
Anakart üzerindeki parazitik özellikler. Genellikle şaseye iyi topraklanmamış anakart üzerindeki elektriğin dolaşımı esnasında oluşan parazitlerdir..Uygulama çalıştırma esnasındaki koşullar birebir operatör ile ilgilidir.Bu tür sorunlar şebeke elektriğinden tutun da bios a kadar her bir yerde olabilir.