sempron 2800+
512 mb ddr400
asus a7v600-x
80 gb hdd.(boş)
Xp yüklü. yaklaşık 50 sn -1.dk.civarında bazende 1.20 dk.'açılıyor.
normalmi sizce?
sempron 2800+
512 mb ddr400
asus a7v600-x
80 gb hdd.(boş)
Xp yüklü. yaklaşık 50 sn -1.dk.civarında bazende 1.20 dk.'açılıyor.
normalmi sizce?
açiliş süresi normal benim sistem biraz daha iyi olmasına karşın 3 dakikada zor açılıyor...
Başlat menüsüne bak eğer çok fazla program atandıysa olabilir 80 gb hard disk 5400 rpm olabilirmi? öyleyse normaldir,ayrıca norton antivirüs full sürüm varsa geç açar bunuda unutma kolay gelsin...
bu olayl ilgili ufak bi tüyo buldum: KISA AÇILIŞ SÜRESİ: NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde "NTFS Check"e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarın açılışını hızlandırabilirsiniz. "CHKNTFS" komutu "AUTOCHK" başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı 4 saniyeye düşürmeniz mümkün, bunun için komut satırına "CHKNTFS/T:4" yazmanız yeterli böylece "AUTOCHK" süresi 4 saniye olacaktır.
Arkadaşlar bu kurulu olan sürücülerden ve virüs programlarından kaynaklanıyor olabilir.
Benim sistemi ben test ettim ve power tuşuna bastıktan oturum açma ekranına gelene kadar 27sn geçiyor.(WinXP)Bence fazlasıyla hızlı...
Sistem imzamda ve 40GB dolu Seagate 7200rpm 2MB PATA HDD var...
3 kere formatlandı. açılış hızı 1.dk.-2 dk üzerindeydi.
aldığım yere götürdüm. en sonun İDE (yanlış yazmış olabilirim)
bağlantısından dedi ne demek bu?
şu an da 45-50 sn'de masa üstü açılış sesi geliyor. bazende 30. saniyede
alıntı:
Gönderen : susaracbu olayl ilgili ufak bi tüyo buldum: KISA AÇILIŞ SÜRESİ: NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde "NTFS Check"e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarın açılışını hızlandırabilirsiniz. "CHKNTFS" komutu "AUTOCHK" başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı 4 saniyeye düşürmeniz mümkün, bunun için komut satırına "CHKNTFS/T:4" yazmanız yeterli böylece "AUTOCHK" süresi 4 saniye olacaktır.
Bios'tan floppy sorgulamasini kapatiyoruz,
SDRAM ayarlarini bir gözden geciriyoruz,
Bios Ram-Testini kapatiyoruz,
Cache ayarlarimiz tamam, degil mi?
Network kartlarimiz sabit IP degerlerine ayarli, degil mi?
Autostart grubuna cok fazla program eklemiyoruz,
Nadir olsa da HD'yi defrag ediyoruz,
VE diger arkadaslarin önerilerini uyguluyoruz....
Bunlari yapiyoruz, degil mi arkadaslar?
buna benzer bi sıkıntı bende var. ethernet biosta enable olduğunda xp'nin welcome kısmında gelmesi 3dk sürüyor. ancak etherneti disable ettiğimde bu 1dk'ya kadar düşüyor. adsl usb benim. peki ethernet'li bir modem alırsam buna nasıl bi çare bulabilirim. hatta bi tane wireless ap. buldum hani ucu boşta belki ondan dedim. taktım yine bişi değişmedi 3dk'da açılıo ve bu süre içerisinde xp açılırken alttaki animasyon kesik kesik ilerliyor