Arkadaşlar pcyi açtığımda her zamanki bip sesinin yerine 3 kere bip sesi geliyor ve sistem açılmıyor biraz bekledikten sonra yine bip sesi geliyor ve sistem açılıyor işin ilginç yanı Vista ekran kartıma 4.4 puan vermişti şu anda 4.1 puan vermiş durumda aero efektlerini kullanamıyorum.
Ekran kartı driveri güncel
Format attım sorun aynı daha önce bu sorunla karşılaşan varsa çözüm önerilerini alabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler.
Açılış sorunu
Bip seslerinin anlamları
1 - Sürekli Ses - Güç kaynağı arızası/ 2 - Birçok kısa bip - Anakart arızası/3 - 1 uzun - Bellek tazelenmesinde hata/ 4 - 1 uzun 1 kısa - Anakart veya BIOS çipi arızası/ 5 - 1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)/ 6 - 1 uzun 3 kısa - Ekran kartı arızası/ 7 - 2 uzun 1 kısa - Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )/ 8 - 2 kısa - Bellek parity (eşlik) hatası9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k lık bölümünde hata/ 9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k lık bölümünde hata/ 10 -4 kısa - Timer hatası/ 11 - 5 kısa - İşlemci hatası/ 12 - 6 kısa - Klavye işlemcisi hatası/ 13 - 7 kısa - İşlemci hatası/ 14 - 8 kısa - Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası/ 15 - 9 kısa - BIOS ROM hatası/ 16 - 10 kısa - CMOS okuma/yazma hatası/ 17 - 11 kısa - Tampon Bellek Hatası
Ram inizde sorun olabilir. Yerinden çıkarıp tekrar takın veya başka slota takın. Başka ram bulup deneyin.
Teşekkür ederim ses 1 uzun 3 kısa yani ekran kartında sorun var nasıl halledeceğim bilmiyorum
Farklı ekran kartı takıp bir deneyin.Buna imkan yoksa , söküp anakart üzerindekini aktif edin.Sorun düzelirse ekran kartınız arızalanmış demektir.Tamiri olurmu bilmiyorum ama sanırım sizde dx11 bekleyenler kervanına katılcaksınız:s
Bilemiyorum ki Çarşamba günü bir tanıdğımıza götüreceğim ekran kartını DX11 ekran kartım desteklemiyor sanırım 8500GT nVidia var
DX11 ekran kartım desteklemiyor sanırısanırım fazla olmuş
DX11, ekran kartınızı desteklemiyor !
https://www.chip.com.tr/blog/rece ... ran-karti_3679.htmlDX11 desteklemesi için sadece ekran kartınızın olması gerekmez, işletimsisteminizin de windows 7 64 bit olması lazım ! (ama gelecekte vista sp2 ye de gelicekmiş o başka :))
https://www.chip.com.tr/blog/rece ... iyisi-yok_3706.html