Açılış ta F12 den sistemi geri döndürme

acqua
07-08-2007, 16:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar elimde 25 adet pc var. Donanımları aynı. Bu bilgisayarlara Yıllık bakım yaparken bayağı bir zorlanıyorum. Norton'un Ghost Programını kullandım olmadı, farklı recovery programları kullandım yine olmadı.
Elimde bir Asus Laptop var. Bu cihaz açılırken (atıyorum) F12 ye basıldığında cihaz bana ilk geldiği gün gibi tertemiz bir halde karşıma çıkıyor. Benim öğrenmek istediğim aynı Asus Laptop gibi Elimdeki bu 25 Pc ye format atmak. (Biosunda F12 yi tanımlayıp sistemleri ilk kurduğum ana geri çevirmek)
Acaba bu işlem yapılabilir mi? Şayet yapılabilirse bana bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

Son Düzenleme: acqua ~ 07 Ağustos 2007 16:33
ThuG
07-08-2007, 16:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

f12 olayını bilmiyorum ama biosla ilgili olmaması lazım onun yada ilgisi varsa ben bilmiyorum.hocam en iyisi bir makineni kur daha sonra imajını al onun.yada xpnin katılımsız setupını yap.

acqua
07-08-2007, 16:58   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

Benim sorunum Laptop a format atmak değil diğer 25 adet pc ye kısa sürede işletim sistemini yükleyebilmek. Yapmak istediğim aynı Laptoptaki gibi F12 ye basıp (işletim sistemi,.driver cd si kullanmadan) kısa bir sürede formatı atmak...

uGuR.uK
07-08-2007, 17:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

bunun en kolay yolu seninde denedigin gibi norton ghost vb. proramları kullanarak once saglam pc'nin yedegini kalıp halinde alırsın, sora pcleri o cd'den boot ederek bu kalıbı yüklersin ve o anki gibi olur. sen denediginde nası olmadı? hatamı verdi? onu bi soyle ordan yardım etmeye calısalım istersen....

acqua
07-08-2007, 18:14   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

ghosttan döndüğümde 1-2 ay sonra makinalarda sıkıntılar çıkmaya başlıyor ve kısa bir süre sonra da sistem kilitlenmeye başlıyor ve sonu malum format. Sıfırdan kurulum yaptığımda sıkıntı yaşamıyorum. 1 yıl sonra yeniden aynı sıkıntı yeniden sıfırdan format. Ben bu zaman kayıplarını yaşamaktansa tek bir tuşa basarak bu işlemi halletmek istiyorum.

ahmetali53
07-08-2007, 18:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Windows'u kurduğunda ASR yedeği alırsan geri yükleyebilirsin bildiğim kadarıyla.
F12 tuşu geri yüklemiyor bildiğim kadarıyla format atıyor.
Ben ASR ile işimi görüyorum. ASRye Başlat/Programlar/Donatılar/Yedekleme/ den ulaşabilirsin. Sihirbaz açılınca gelişmiş görünüm seçeneğine tıklarsan ASRye ulaşabilirsin. Ayrıca farklı yedekleme seçenekleride var.
Kolay gelsin...

acqua
08-08-2007, 09:23   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj

ASR yi hiç kullanmamıştım. Bir de bunu deneyeyim ama işin açıkçası marka bilgisayarlar (exper, asus, dell, compaq, hp) bu işi nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum.