erkanc nin dediği gibi hataları yazssaydın bilgi verebilirdik. Hatalar birçok sebepten kaynaklanabilir.
İnternet Şeçenekleri ne erişimi engellemek için;
BAŞLAT-ÇALIŞTIR
gpedit.msc yazıp ENTER a bas.
Kullanıcı Yapılandırması-Yönetim Şablonları-Windows Bileşenleri-Internet Explorer-Internet Denetim Masası bölümüne gel.
Sağ panelden Internet Seçenekleri bölümünde karşımıza çıkan menüleri göreceksin. Hangilerini devre dışı bırakmak istiyorsan çift tıklayıp etkinleştir deyin. İsterseniz orada bulunanların tümünü etkinleştirerek Internet Seçenekleri Bölümünün erişimini engelleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda internet seçenekelrine girmeye çalıştığınızda şöyle bir uyarı verilecektir:
"Bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle işleminiz iptal edildi. Lütfen sistem yöneticinizle bağlantı kurun."
Tekrar erişilebilir duruma getimek içinse yine aynı yere girip, etkin yaptığınız öğeleri çift tıklayıp devre dışı seçeneğini işaretlerseniz, eskisi gibi Internet Seçeneklerine erişebilir duruma geleceksiniz.
Bunun gerçekleşebilmesi için gpediti açabiliyor olmanız gerekiyor. Yani bazı windows sürümlerinde Home da galiba bu özellik yok diye duydum. Ayrıca En azından Internet Explorer 5.0 sisteminizde yüklü olması gerekiyor.