açılış ve şifreleme

HPQ-User
28-06-2007, 00:00   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

dalamar sormuş:
xp kullanıyorum açılışta winzip ve nod32 ingilizce hata msj veriyor neden olabilir ve gpedit.msc de hangi sekmeden bilgisayarıma nasıl sifreleme yapabilirim admin olarak ayarlara internet seçeneklerine erişilmesini istemiyorum

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
CLRN 1.7
80 GB HDD
XP

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

gokhan2413
28-06-2007, 00:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
519 mesaj

gpedit.msc de kullanıcı yapılandırması yönetim şablonları kısmından olması gerek

erkanc
28-06-2007, 00:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

winzip ve nod32 i nin nasıl hatalar verdiğini buraya yazsaydın daha iyi olurdu
mmc: Microsoft Management Console. gpedit.msc diye bir program yok aslında; bu kaydedilmiş bir mmc durumu. Siz de mmc'yi açıp, Dosya menüsündeki seçenekle konsolunuza istediğiniz eklentileri ekledikten sonra, gene dosya menüsünden bunu kaydedebilirsiniz. gpedit.msc'nin tam olarak aynısını da, mmc'de Group Policy eklentisini eklediğiniz zaman elde etmiş olursunuz...

ExCeLLiuM
28-06-2007, 01:05   |  #4  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

erkanc nin dediği gibi hataları yazssaydın bilgi verebilirdik. Hatalar birçok sebepten kaynaklanabilir.

İnternet Şeçenekleri ne erişimi engellemek için;
BAŞLAT-ÇALIŞTIR
gpedit.msc yazıp ENTER a bas.
Kullanıcı Yapılandırması-Yönetim Şablonları-Windows Bileşenleri-Internet Explorer-Internet Denetim Masası bölümüne gel.
Sağ panelden Internet Seçenekleri bölümünde karşımıza çıkan menüleri göreceksin. Hangilerini devre dışı bırakmak istiyorsan çift tıklayıp etkinleştir deyin. İsterseniz orada bulunanların tümünü etkinleştirerek Internet Seçenekleri Bölümünün erişimini engelleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda internet seçenekelrine girmeye çalıştığınızda şöyle bir uyarı verilecektir:

"Bilgisayarınızı etkileyen kısıtlamalar nedeniyle işleminiz iptal edildi. Lütfen sistem yöneticinizle bağlantı kurun."

Tekrar erişilebilir duruma getimek içinse yine aynı yere girip, etkin yaptığınız öğeleri çift tıklayıp devre dışı seçeneğini işaretlerseniz, eskisi gibi Internet Seçeneklerine erişebilir duruma geleceksiniz.

Bunun gerçekleşebilmesi için gpediti açabiliyor olmanız gerekiyor. Yani bazı windows sürümlerinde Home da galiba bu özellik yok diye duydum. Ayrıca En azından Internet Explorer 5.0 sisteminizde yüklü olması gerekiyor.

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 28 Haziran 2007 01:07
viking20
28-06-2007, 02:15   |  #5  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

evt doğru duymuşsun,Home da maalesef yoktur.

ExCeLLiuM
28-06-2007, 11:36   |  #6  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

winzip ve nod32 için verilen hataları belki programları komple kaldırıp yeniden yüklersen, ya da kurulum dosyalarını çalıştırıp,
onar,repair,modify gibi seçeneklerden birini seçersen çıkan hataları önleyebilirsin.